Má pre mladého človeka vôbec význam v tejto dobre začínať? Idem do maturitného ročníka a zovšadiaľ počujem iba negativizmus, ako sa svet rúti do záhuby, krízy a neľudskosti, žiaden úprimný cit, odhodlanie, odovzdanie sa nejakému poslaniu... A nezamestnanosť. Ako si mám vybrať povolanie? Pre ľudí ako ja (s kreatívnym, humanitárnym zmýšľaním) už tu akosi prestáva byť miesto.. iba podradné práce, ľudia ich považujú za menejhodnotných, kto nevie manipulovať s počítačmi alebo ľuďmi je odsúdený na ťažké pretĺkanie sa životom.. Nemáme istoty, že to nebude ešte horšie.. a na každom kroku, v každej diskusii, všade toľko cynického pesimizmu.. Veď ten nás ničí, nie nejaká kríza. A nie je možné, aby všetky deti a mladí, čo mali nejaké srdce a túžbu pomôcť postupne nenasiakli týmto myslením a stali sa zatrpknutými a podozrievavými. Načo sa všetci navzájom presviedčame o tom, že všetko je zlé, bolo lepšie a bude bezpodmienečne horšie? Akú máme vlastne perspektívu?
Dnešná doba
:DDDDD to je tak krasne napisane, tak ludia, mente SVK kvoli Mimulovi
mimulus, slovensko je krasne a ludia su vsade rovnaki. ale z tych tvojich reci mam neviem preco taky dojem, ze ty sam by si nemal odvahu vypadnut inde, tak pre svoje bezpecie by si potreboval, aby niekto podla moznosti zmenil slovensko, aby ti tu bolo dobre.
Mimulus - tak ak mas nedoriesene veci (asi manzelstvo), tak ries a potom ako slobodny clovek mozes so svojim zivotom urobit, co len budes chciet a kde budes chciet
no odchadzaju preto, ze nie je v ich moci zmenit myslenie a mentalitu tych ludi, ktori na SVK ziju a oni chcu ten svoj zivot prezit INAK ako doteraz, preto idu prec
No ono je to zložitejšie - nemôžem sa celkom rozhodovať ako ,,slobodný,, človek, pretože nie som a kým nevyriešim problémy, ktoré mám tak sa nepohnem nikam.
Ale k veci - prečo nemôže niekto taký ako plachta ostať na Slovensku? Prečo sa MultiLevel sťahuje???
Ja možno nie som až taká silná osobnosť a možno som obyčajný zbabelec ale prečo neostať na tomto sk.rvenom Slovensku a nezmeniť ho aspoň trošku???
Čo sa stane ak všetci odídu? Čo tu ostane pre naše deti???
Mimulus, len je to spojene s obetami a makackou, ked odides, to ti je dufam jasne a budes mat len sam seba ako oporu ;-).
Mimulus, SEjla ma pravdu no a aby si sa necitil az tak mizerne - aj silne osobnosti na sebe den co den musia makat a ucit sa, lebo vzdy narazia na daco, co este nevedia, lebo tiez maju svoje slabe body...je to jeden kolobeh, zaklad je asi kracat vpred, aj ked pomalsie, ale vzdy lepsie ako stat alebo kracat spät a plakat.
Mimulus, vsak zbal kufor a pochod svet, vyskusaj jednu, dve aj tri krajiny, uvidis sam...
Musis to zazit sam na vlastnej kozi, ja ta nepoznam, neviem co chces, co ti vyhovuje, co nie...
Vsade narazis na takych aj onakych ludi, skus väcsiu krajinu, kde je aj dost cudzincov, kde ludia neriesia to, co ti druhi nosia (oblecenie), cojaviem vsetko zapadnejsie od SVK alebo severnejsie, niekde, kde je ina mentalita. Mozes skusit aj sever, je to len a len na tebe.
MultiLevel to je len technický pokrok, to by som neporovnávala, ale chápem čo myslíš to spojenie s prírodou.. Najradšej by som mala dom niekde ďaleko od ľudí, v prírode, vlastné plodiny, pokoj, kľud, žiadny televízor, knihy a hudobné nástroje =)
Mimulus, Maoam ti to povedala správne a jasne... silná osobnosť tvorí okolie, slabú osobnosť tvorí okolie:) Ak máš také pevné a ušlachtilé hodnoty, ako vravíš, tak by si takto nerozprával. Ja vidím, že je na svete kopa problémov, lenže treba začať v prvom rade od seba. Sebakriticky a bez milosti..
Lulita ? :D