Má pre mladého človeka vôbec význam v tejto dobre začínať? Idem do maturitného ročníka a zovšadiaľ počujem iba negativizmus, ako sa svet rúti do záhuby, krízy a neľudskosti, žiaden úprimný cit, odhodlanie, odovzdanie sa nejakému poslaniu... A nezamestnanosť. Ako si mám vybrať povolanie? Pre ľudí ako ja (s kreatívnym, humanitárnym zmýšľaním) už tu akosi prestáva byť miesto.. iba podradné práce, ľudia ich považujú za menejhodnotných, kto nevie manipulovať s počítačmi alebo ľuďmi je odsúdený na ťažké pretĺkanie sa životom.. Nemáme istoty, že to nebude ešte horšie.. a na každom kroku, v každej diskusii, všade toľko cynického pesimizmu.. Veď ten nás ničí, nie nejaká kríza. A nie je možné, aby všetky deti a mladí, čo mali nejaké srdce a túžbu pomôcť postupne nenasiakli týmto myslením a stali sa zatrpknutými a podozrievavými. Načo sa všetci navzájom presviedčame o tom, že všetko je zlé, bolo lepšie a bude bezpodmienečne horšie? Akú máme vlastne perspektívu?
Dnešná doba
,,Svet nebude zničený tými, ktorí konajú zlo, ale tými, ktorí sa na nich pozerajú bez toho, aby niečo urobili.,,
Albert Einstein
,,Každý chce to, čo nemôže mať
a všetci čakajú na niečo, čo sa nikdy nestane,,
V tom prípade ja prestanem existovať úplne :D
Ak si už raz bol mysliacou bytosťou, nemal by si sa vrátiť spätne k zvieraťu. Kľúčové slovo je ovšem to *mysliacou*. ;o)))
:D
A ja asi potom zazijem celotelovy francuzak:D
... ako Francuz:)
Nemala by si anjelik pisat o reinkarnacii, lebo dnes sa mi asi bude snivat, ze som slimak a na lahku veceru si ma da Mimulus.
,,Nikdy nevyčítaj životu to,čo ti nedal ale snaž sa oceniť to, čo ti dáva.,,
Pre mňa je otázka ísť alebo neist v stade ci mimo bezpredmetna, ja si sliapem svoju cestičku lebo inak mi to proste nedá :) nemám možnosť voľby, len v ramci svojich osobnostnych možnosti. A myslím že každý z nás je na tom v podstate rovnako, len niekto sa snaží si tie hranice posúvať, a iný nie, či už z tvrdohlaveho presvedčenia alebo z hlúposti.