vaginálna kandidóza

zuzana

jen: candida aj mykoza je to iste.. jedna sa pliesnove ochorenie, alebo mozme nazvat aj kvasinkove ochorenie,ktore sposobuje paraziticka kvasinka Candida albicans,ktora sa bezne nechadza v črevách, v pohlavny organoch, ustach a krku. Tato kvasinka zije za normalnych podmienok v rovnovahe s ostatnymi baktériami (napr. acidophilus a bifidobakterie) a kvasinkami v ludskom organizme. ZA urcitych podmienok sa vsak mnozi, oslabuje imunitný systém a sposobuje infekciu znamu ako kandidóza. Mikroorganizmus môze cestovat krvnym obehom skoro do vsetkych telesnych organov. Tiez sa tato choroba zvykne oznacovat: Kvasinkovy syndróm, kandidóza, candidóza, mykóza, pliesne ale tiez aj ako polysytémova chronická kandidóza.

viac info najdes na www. doktorka.cz alebo aj v tejto robrike na predoslych stranach. Kde mas popisanu charakteristiku choroby, priciny, priznaky, diagnostiku, liecbu, lieky a pripravky, dietu, zasady a rady... :-)

zuzana

jajka canesten by si mala pouzivat aspon dva tyzdne a je dobre aby ho tiez pouzival aj priatel. POcas tejto doby by ste nemali spolu spat (lebo niektore lieky na vkladanie do posvy tiez poskodzuju kondomy a tiez by ste si mohli nakazu medzi sebou posuvat)!POtom je dobre ho pouzivat aj po tejto dobe preventivne po kupani, sprchovani,saune... po styku by bolo dobre keby ste sa obaja vzdy isli osprchovat... niektorym parom sa staci iba osprchovat, ine baby si musia urobit aj vyplach a niekto nemusi ani jedno ani druhe... na to pride casom ci musite,alebo nie..

zuzana

ahoj Lienka7!
no ja som uz sice zdravucka... ale... ved to poznas problemi si kazdeho najdu... :-(
Ale neboj nemyslim si, ze ked si zabudnes dva dni zobrat tabletky, tak to tak rychlo nabehne.. teda mne sa to este nestalo... a to som si ja tie moje zabudala prenamnetne bud u nasich alebo na private... potom som to vyriesila, tak, ze som si jedny kupila na privat a jedny k rodicom.... :-) no ono je to s tymi chlapmi fakt nefer, ale zase vies si predstavit co musia mat v sebe, ked o tom ani nevedia, ze to maju, lebo sa to na vonok neprejavi... fuj... my aspon hned zistime, ze to mame a mozme konat... ale poviem ti, ze moj svagor vzdy hral hrdinu, ze jeho sa to netyka a odmietal preventivne pouzivat kremy, co mu sestra vzdy priniesla... ale aj na psa prisiel mraz... raz sa tak vyhadzal na svojom krasavcovi a tak ho bolel, ze skuvinal dva tyzdne a od vtedy je kludny az az... a natiera si ho skoro v kuse... a ja som si zase mojho frajera, tak nastrasila, ze najradcej by aj mna natieral a stale kontroluje, ci to neprehanam so sladkym:-)... papa a drzkaj sa. Ked budes chciet tak mi napis aj mailik...

pišta

Len tak po tíšku, Lienka...som v cudzích teritorálnych vodách...
Recidíva? Možno niekedy áno.
Malé "zaváhania", "omyly" (zdrobnelina - omylčeky:)) - sem-tam, veď sme ľudia!
Popustiť.? Nikdy...:-)))
...a už sa plavím v iných teritoriálnych vodách...

lienka7

ahoj Zuzik. Tak je to lepšie. Nasadila som si aj protikvasinkové "opatrenia", čo mi poradil Pišta. A nechcelo sa mi niečomu veriť. Beriem aj tablety Superacidophilus...a v piatok som si ich zabudla v práci. Čiže dva dni som ich neužívala. A v nedeľu ku večeru som mala pocit, že znova sa ku mne plazí nejaký ten výtok... Môže to byť spôsobené tým, že som od piatka "zabudla" na svoje opatrenia??? Ale dnes ráno som už všetko napravila a uvidíme...A ty si už zdravučká???
A viete, čo ma na tých mykózach najviac štve?! Že chlapi sú takmer v 85% šíritelia a u nich sa to skoro vôbec neprejaví. My ženy máme veľmi citlivé Ph sliznice a potom sme také akokeby citlivky....ale v hrubej podstate, to neovplyvníme...Pekný deň všetkým....

lexi

zuzana: dakujem zuzanka za tvoju odpoved, k lekarovi pojdem co najskor a urcite ti dam vediet ako to dopadlo, ok. Este raz ti velmi pekne dakujem. Maj sa krasne.