ahoj vana.z mojich skusenosti a z toho co som sa docitala na nete,vaginalnu kandidozu zapricinuju najme antibiotika,ja som ich brala rok koli streptokokovi,nakoniec mi museli vybrat aj nosne a krcne mandle,takze "kvasinky"sa mi dobre premnozili a druhy faktor je sladkosti,z toho oni ziju.u mna zaposobili nielen lieky ale aj sladkosti,lebo som ich jedla na tony.teraz s nimi bojujem a dari sa mi to iba ak mam pevnu volu,dodrziavam proti kvasinkovu dietu,jem laktobacily,preventivne pouzivam cipky gyntima a citala som aj o pripravku DIDA,ktory si planujem kupit a zevraj pomaha kysla kapusta a cesnak,takze uz mam aj cesnakove tabletky.a taktiez je hlavne,bavlnene spodne pradlo a hygiena(vhodne pripravky atd.)moje osbne skusenosti su taketo a pomahaju mi.dolezite je pevna vola,aj ked protikvasinkova dieta neni bohvieco ale da sa,uz si sama vymyslam recepty a neni to az take strasne,ale musim sa priznat ze mavam aj krizu,ale v tom pripade ti uz musi pomoct okolie,ako mne rodina a priatel.a aby som nezabudla dolezite su biele jogurty,acidko,bryndza,vsetko co ma zivu miklofloru.prajem skore uzdrvenie a ak mas dalsie otazky,tak rada odpoviem,lebo viem ako sa vsetky citme s kvasinkami.