Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

vaginálna kandidóza

eduina

ahoj vana.z mojich skusenosti a z toho co som sa docitala na nete,vaginalnu kandidozu zapricinuju najme antibiotika,ja som ich brala rok koli streptokokovi,nakoniec mi museli vybrat aj nosne a krcne mandle,takze "kvasinky"sa mi dobre premnozili a druhy faktor je sladkosti,z toho oni ziju.u mna zaposobili nielen lieky ale aj sladkosti,lebo som ich jedla na tony.teraz s nimi bojujem a dari sa mi to iba ak mam pevnu volu,dodrziavam proti kvasinkovu dietu,jem laktobacily,preventivne pouzivam cipky gyntima a citala som aj o pripravku DIDA,ktory si planujem kupit a zevraj pomaha kysla kapusta a cesnak,takze uz mam aj cesnakove tabletky.a taktiez je hlavne,bavlnene spodne pradlo a hygiena(vhodne pripravky atd.)moje osbne skusenosti su taketo a pomahaju mi.dolezite je pevna vola,aj ked protikvasinkova dieta neni bohvieco ale da sa,uz si sama vymyslam recepty a neni to az take strasne,ale musim sa priznat ze mavam aj krizu,ale v tom pripade ti uz musi pomoct okolie,ako mne rodina a priatel.a aby som nezabudla dolezite su biele jogurty,acidko,bryndza,vsetko co ma zivu miklofloru.prajem skore uzdrvenie a ak mas dalsie otazky,tak rada odpoviem,lebo viem ako sa vsetky citme s kvasinkami.

ivka222

ahojte. no ja som si tiez svoje vytrpela, kym som sa nedopracovala az k chronickej kvasinke...som na tom tak ze uzivam dlhodobo lieky, chvalabohu nemam teraz problemy s tym ze by to svrbelo, palilo alebo tak nejak, ale stale tam ten bliely vytok je....neviete co s tym?dakujem.papa.

farisa

Caute baby. Uprimne sucitim so vsetkymi, ktore maju kvasinkove problemy. Aj mna tato infekcia casto trapila. Teraz mi velmi pomahaju na prevenciu laktobacily, napr. od Jamieson. Ak uz mate zapal, prekonajte hanbu, alebo strach a rychlo utekajte k lekarke. Lebo zbytocne len trapite same seba. Samo od seba to aj tak nepominie. Uz po prvej davke lieku pocitite velku ulavu od palenia a svrbenia.

eduina

ahojte baby,aj ja mam vaginalnu kandidozu a bojujem uz s nou vyse roka.pomaha mi jedine len protikvasinkova dieta,ktoru som nasla prave na tejto stranke.viem ze pri jej dodrziavani nemozte jest cukor,chcem sa opytat ci nahodou neviete ci sa to tyka aj medu,co je prirdodny cukor.dakujem

zuzana24

to vera: z PB? a môžeš o nej napísať niečo viac? Aj ti pomohla, akým spôsobom. Budem vďačná za odpovede.

vera1

Ahoje baby tak ja mam tiež kandidu ale nezistil mi to lekár ale jedna užasna liečitelka z pb, treba vylučiť zo stravy sacharidy, sladkosti, všetky mliečne vyrobky, ocot a všetko čo obsahuje kvasinky to jest kava, fermentovany čaj, orechy, pistacie, citrusove plody je toho hrozne vela. Ja jem už vyše mesiaca len maso a zeleninu, treba, aby ste použivali na intimnu hygienu vyrobky tee tree oil, je to vaginalny gel s aplikatormi a umyvacia emulzia, chodte ku lekárovi a povedzte mu, že to máte a ak máte ešte k tomu pocit nafuknutého brucha tak je to ono.

monikah

gynekolog mi zistil kvasinky, dostala som nejaku jednu tabletku, myslim mycomax a canesten...na pol roka som mala pokoj...no znova sa to opakuje, gynekolog mi povedal, ze to mam z antikoncepcie (oslabuje imunitu)..antikoncepciu som vysadila pred 5 mesiacmi, ale kvasinky mam stale pravidelne kazdy mesiac...pomaha tantum rosa, ale ked ho prestanem uzivat, znova sa to zacne...s priatelom sa uz sexualne nestykam, dodrziavam aj zasady spravnej hygieny...tak z coho sa to moze vracat? som odsudena trpiet to kazdy mesiac a platit za drahe prasky, ktore pomozu len na par dni?

Ivka 1

Mahuliena tie kvasinky sú z antibiotik,tie
zlikvidovali prospešné baktérie v pošve a
rozmnožili sa kvasinky. Koľko máš ešte antibiotik ?Na dlho ?