Debilne relacie

Príspevok v téme: Debilne relacie
galinea

Ahojte, mam jeden problem, som clovek, ktory studuje dve vysoke skoly, ma pracu, postavenie, citam, vzdelavam sa. Ocakavam to aj od partnera, resp. paci sa mi, ked je trosku na vyssej urovni. Mam priatela, je naozaj dobry a mily, len jedna vec ma vytaca. Pozera stupidne programy ako Farma, Farmar hlada zenu, Mama ozen ma,Buckovci. Neskutocne ma to vytaca, pretoze ja tieto relacie povazujem pre stupidnych ludi. Velakrat som mu povedala, ze to je pod jeho uroven a preco to pozera. Co mam robit? Mam ho rada, ale tym to ako keby prekracoval moje hranice idealneho chlapa :(

Leela333

Okej, tie relácie sú odpad. Ale prečo hneď odsudzovať človeka, ktorý si to pozrie raz za čas, keď príde uťahaný domov? Príliš to rozoberáte do hĺbky, rozmýšľate už nad tým, aký to bude mať dopad na deti hoci ešte ani žiadne nemajú. Nepreháňajte tak. Ak zakladateľke partner nevyhovuje, prosím, na svete nie je jediným mužom na svete. Ale ak má také prísne kritériá na partnera a vadí jej aj to, že si občas pozrie nejakú nie práve najinteligentnejšiu reláciu, nie som si práve istá, či vôbec niekoho nájde.

Fleur-de-lis

FarmarkaJana - veľmi dobrý a zmysluplný príspevok :)Aj keď ma na začiatku tvoj nick v tejto téme odradil :D ;)

xxy

i ked na druhu stranu pripustam, ze to, co serviruju televizie divakom je odpad. ale to nejde iba o reality show, ide o blbe slovenske serialy, amaterske tv noviny, serialy z roku pana, prehistoricke beckove filmy, trapne relacie o tzv. slovenskych celebritach, o kt. nikto nikdy nepocul.. a toto je denno-denne. proste pokial neprepne clovek telku na cudzi kanal, moc sa toho nedozvie. ale ked pride niekto z roboty a zapne jednu z tych trapnych relacii, tak sa este svet nezruti a neznamena to, ze ten clovek je debil, alebo nema hodnoty!! moj nazor.

xxy

fleur, az na to, ze deti NEMAJU. to akoze clovek, co si zapne reality show nema hodnoty?? prosim? co musia byt vsetci ako v jaskyni, vysivat, malovat, strikovat a kukat dokumenty ci co? sa niektori zobudte. kto chce si pozrie, kto nechce, nepozrie.

FarmarkaJana

S tymi relaciami je to tazke. osobne sa povazujem za aspon trocha akotak rozumnu a napriek tomu som mala obdobie, kedy som pozeravala farmara alebo mama ozen ma. Ani nie sama, ale s kamaratmi, s ktorymi pri tom padali strasne dobre hlasky. Potom aj sama, ked som chcela vypnut. Vzdy ma zaujima, kam media speju (jeden odbor mam media), ako sa hranice posuvaju a fascinuje a zaroven desi rychlost, akou sa uroven vysielaneho znizuje.
Tie relacie su nastavene tak, aby cloveka lakali a aj keby sa mal nudit, vzdy sa to pretne nejakou pikoskou a nakoniec nuda ako taka nikdy nie je. Navyse zakladny princip, preco sa nam tie relacie pacia je jednoducha psychologia a zakladna vlastnost cloveka, ktoru maju vsetci (->pozeraju to masy) - a to, ze vzdy sa podvedome tesime z nestaastia/blbosti inych, ani nie ze len skodoradostnym sposobom, ale aj tym, ze sme radi, ze sa to nedeje nam, ze my sme lepsi (aj preto nam robi "dobre" pozerat infotainment televizne noviny plne utrpenia, ktore ale co do praktickeho vyznamu pre jedinca nema velky vyznam.
Bol tu nazor podo mnou, ze esteze nepozera modre z neba a pod. zalozene na ludskom utrpeni - koniec koncov ale aj tieto relacie su len vysmech ludi, ktori su casto hranici podpriemerneho iq az pod nou, vysmech nevedomosti. Nehovoriac o tom, ako sa v tych relaciach "klame" povolenymi prostriedkami ako strih a komentare, ktore si ale pozorny divak casom vsimne (snad) ale aj tak len tie najmarkantnejsie. V konecnom dosledku su sice menej priamo, ale stale zalozene na ludskom nestasti.
Takze aj ked si ich zo zvedavosti niekedy pozeram, desi ma, aku dokazu vyvolat zavislost (vidim to aj vo svojich pocitoch, ked to sledujem) stale si myslim, ze tieto relacie nepodporuju v cloveku DOBRE emocie. To nie je len cisty relax, ale aj kusok skodoradosti, vysmechu, radosti ze ja som lepsi. A to v zaklade nie je dobre, aj ked ten clovek moze byt sebevzdelanejsi. Nehovoriac o case, ktory tieto relacie zaberu.
Clovek ked ma moznost vypnut, je preto samozrejme lepsie, ked zvoli nieco, cim vypne, ale aj ho to obohati, prispeje k zdraviu, prispeje k radosti niekoho ineho a pod.
Problem je, ako vidno v spolocnosti, s krizou prichadza trash v kulture, ludia potrebuju vypnut a na to kulturny priemysel sikovne reaguje. A tak to asi funguje aj u jedinca. Takze treba vynalozit kusok energie na to, aby clovek oddychoval obohacujuco. Myslim ze clovek dnesnej doby nevie existovat bez podnetov a iba sam so sebou, pritom je to dolezita sucast psychohyieny. A o toto nas tieto relacie oberaju.
Plus, jeden moralny rozmer - ak uz si uvedomujem, ze relacia je zalozena na ponizeni (aj ked casto akterom samym ale rezia k tomu vyrazne prispieva), vysmechu a pod., treba mat na pamati, ze kazdy divak, nezalezi ci zo srandy/vazne svojim pozeranim prispieva a podporuje celu vec.
Ak sa to teda takto rozoberie, je v tom kus hodnoty a partneri by mali mat hodnoty podobne. No farmar je len drobnost, pokial to nie je cely jeho styl zivota a hodnoty sa vam rozchadzaju aj inde. Hlavne, nikto nie sme dokonaly, je tazke v tomto svete medii ignorovat vsetky shity, treba k tomu dojst a nemala by si sudit priatela za to, ze je inde ako ty, albo mozno odolnejsi, takze si to moze pozriet bez toho aby to teraz rucalo jeho hodnoty. Alebo je len moc unaveny...Ja by som sa na mieste priatela citila asi kus nemilovane... si pamatam, ako mne to tiez raz z takej polosrandy vytkol frajer, a to som pri tom aspon vzdy cvicila :D
preto nechaj slobodu partnerovi, ty ho nezmenis, uz vobec nie jeho hodnoty. Mozete sa o tom ale rozpravat, pretoze media ako take su nekonecnou temou. A tam zistis, ci sa aspon v zasade zhodujete, co asi hej a budes kludnejsia aj ked si to zrovna niekedy pozrie. :)

Maoam

bolo tu uz pisane, ze ked jej tento partner nevyhovuje, nech si hlada ineho, seberovneho, ktory bude zdielat rovnake zaujmy aj formy relaxu, ako ona sama...

mozno sa k sebe proste nehodia, na tom nie je nic zvlastne

Fleur-de-lis

Lenže tento dospelý muž a jeho priateľka majú alebo budú mať spoločnú domácnosť a raz asi aj deti. A ak chcem mať s niekým domácnosť a vychovávať deti tak potrebujeme mať podobné hodnoty. Nejde tu o vkus, ale o hodnoty, ak vám to slovo niečo ešte hovorí.
A sorry, ale ako môže niekto relaxovať na tom, aký sú niektorí ľudia hlúpi? A podporovať niečo čo využíva ich hlúposť? Veď to je skôr na zaplakanie. Ale aspoň vidno kto má aké hodnoty.
Hovoríte tu o tolerancii, a čo tak tolerancia ľudskej dôstojnosti? Nie, veď na čo, oni sa strápňujú dobrovoľne a televízia je proste len šikovný businessman. A sme na začiatku, hodnoty už nemajú miesto v dnešnej spoločnosti.

doubledog

televizia ma mnoho negativnych vlastnosti, ale ti, co ju pozeraju, si to ale malokedy uvedomuju.

napr. tv zhorsuje vnimanie pocasia.

Dadula56

Uz ked somto vcera citala som cakala zurivu diskusiu a ani sm sa nezmylila :)
Cele sa mi to citat nechce z tejto prvej strany to strucne a jasne vystihol doubledog. "Debilnost, stupidita" a pod. s tym az tak vela nema ako skor to, ze si dany clovek nevie najst lepsi relax, zabavu, ktory by bol aspon trocha obohacujuci. Ak maju dvaja ine predstavy o relaxe, tak to je problem. Podobna relacia je "oblbujuca"z toho pohladu, ze clovek sa tam nic uzitocneho nenauci, je to snad to najpasivnejsie, co sa da robit. A to co je na tych relaciach najsmutnejsie je, ze ludi zjavne bavi sa pozerat na inych, ktori su uz vo vela pripadoch mentalne zaostali a este sa na tom dobre bavia. Pride mi to nie velmi rozdielne od toho ako keby sa clovek na ulici rehotal povedzme na slepcovi alebo vozickarovi.