Neviete mi povedat, ci este Luba Albertova ordinuje? Pisala som jej asi pred 2-3 tyzdnami na objednanie a este sa mi neozvala, tak neviem ci ma iny mail nez ten co ma na stranke (alternamedica@hotmail.com), alebo to vzdy tak dlho trva kym odpovie alebo uz neodpoveda na maily pacientov.. ktokolvek, neviete poradit?
Albertova
Momentálne pracuje treba sa tam rýchlo objednať lebo keď zas vypadne tak už neviem. Odkedy mala ten úraz je to u nej s termínmi dosť blbé. Ja som u nej začala liečbu pred vyše rokom, potom som to prerušila lebo som bola v zahraničí a keď som sa vrátila a chcela som pokračovať už nepracovala. Potrebovala by som vedieť čo sa jej vlastne stalo a aké sú perspektívy do budúcnosti dokedy bude robiť atď. Ak niekto viete napíšte.
Pracuje už? Dá sa tam už objednať, vie niekto?
Zas ja ju celkom chápem. Tiež by som prijala keby mi niekto prezradil čo sa deje v glave mojich dvoch deciek. Ale zas ked chlapcovi pomohla, tak fajn.
Ja to pokladam za velmi mudre, ze nevytliacha vsetko clenom rodiny, aj ked su to rodicia. Ona vie, preco to tak robi. Chlapec moze mat teoreticky taky problem, s ktorym sa hanbi/boji niekomu zdoverit. Taketo deti, ktore nosia v sebe nieco, s cim sa nikdy nikomu nepriznali, mozu psychicky trpiet a potom sa niet co divit, ked spacha sebevrazdu. Najhorsie je to, ked sa nema/nechce niekomu zdoverit. Ak si vsak p.Albertova dokaze ziskat jeho doveru, co iste nie je vzdy lahke a slubi mu, ze to nepovie nikomu, doda mu odvahu zdoverit a otvorit sa jej. V tom pripade ho ale nesmie v ziadnom pripade sklamat. Keby nedodrzala slovo, mohlo by to mat velmi neblahe nasledky a to nielen na liecbu samotnu ale v najhorsom pripade aj na zivot dotycneho. Predstavte si, ze chlapec by si nieco urobil...kto by bol za to zodpovedny, ona? Problem nemusi byt z nasho pohladu vobec velky a pre takeho chlapca sa moze javit obrovsky. Mozno sa za nieco hanbi a pod. Ja tu p.Albertovu sice nepoznam ale pokladam jej pocinanie za spravne.
Takých ludí čo ti prezradia tajomstvá je predsa na Slovensku dosť. Stačí pozdraviť susedu alebo v robote si dať s kolegyňou kávičku a dozvieš sa aj to, čo sa nikdy nestalo. Psychólog alebo farár ti tajomstvo neprezradí.
Zuzanka, ja neviem aky mas problem s tymi tajnostami..Syn predsa nie je male dieta a ma 16 rokov uz..., ma aj svoj vnutorny sukromny zivot , problemy, vlsatne myslienky, s ktorym sa nemusi zverovat rodicom, aj ked moze mat s nimi vynikajuci vztah, jej to povedal, mal k nej doveru, niekedy je lepsie zverit sa uplne cudziemu cloveku , ktory je odosobneny a vie lepsie poradit , ako vlastnej rodine. Ty si sa v puberte zverovala vsetko rodicom vesala na nos? Prislubila synovi diskretnost a tak to aj zostalo a je to tak dobre, vidis, syn sa zmenil k lepsiemu. O com sa bavili to je len tvoja prehnana zvedavost, urcite mu nehovorila nic zle a keby to bolo potrebne , ver tomu, ze by ta informovala. Hromada ludi mladych chodi k psychologom, su to doverne rozhobory, to ma psycholog informovat rodinnych prislusnikov o com debatovali s pacientom? potom uz by k nemu asi nik nesiel, keby to takto robil, keby mal tvoj chlapec 8-10 rokov, ale uz je takmer dospely....
Rakyta ja som tiež u nej bola pred asi 8 rokmi z našim synom. Ani on nechcel ist k psychológovi ale dali zme mu vtedy z mužom podmienku lebo už zme boli v koncoch a aj v škole mal problémy.
Prebiehalo to tak že najskôr zme prišli z mužom aj synom všetci traja a potom nás rodičov poslala von a ostala tam len zo synom sama. To ma dosť nepríjemne zaskočilo a nepáčilo sa to veľmi ani mužovi. Predsa len syn mal iba 16 rokov a mysleli zme si že máme právo byť pri tom vyšetrení. A hlavne syn si dosť vymýšlal tak som neverila že jej môže podať pravdivé informácie čo vyvádza. A potom ma úplne vyviedlo z mieri ked nám odmietla prezradiť o čom sa zo synom rozprávala. To som bola vtedy naozaj naštvaná. Potom ale bola u nej moja švagriná na liečbe a tá si ju veľmi pochvalovala. Tak ked som ja prišla o robotu a bola som na tom zle dosť psichicky zas som len išla k nej lebo švagrina ju stale vychvalovala a nikoho druhého som nepoznala. Už vedela o našej rodine aj tak dost tak som si povedala že je to jedno. Mne vtedy pomohla ale ani ked zme tam boli same mi nechcela prezradit o čom vtedy zo synom hovorila. Syn sa zmenil to je pravda ale teda v čom bol problem to zme sa dodnes nedozvedeli. Čo ti možem odporučiť ak chceš o synovi vedieť nejaké tajnosti čo ti on sám neprezradí tak odporúčam radšej chlapa toho asi lahšie spracuješ aby ti povedal čo sa od syna dozvie.
Jako odborníčka je ona výborná ale toto z tymi tajnostami mi dost vadilo. A ked mi potom povedala že ani ja by som nechcela aby povedala mužovi o čom zme sa my dve rozprávali tak to som nechapala, lebo je podla mna rozdiel muž a žena a mama a syn. No ale asi nikdo neni bez chyby, čo už.
Rakyta je to psychologička, to áno, ale hlavne je to liečiteľka. Neviem či sa zaoberá takými konzultáciami o aké máš zrejme záujem. Najskôr si to over. Na tvojom mieste by som tam napísal o čo sa ti jedná a spýtal sa či si na správnej adrese. Alebo ak veľmi chceš k nej ísť tak napíš že syn má aj nejaké zdravotné problémy. To bude istejšie.
Chcem ísť k tejto psychologičke prekonzultovať situáciu v rodine hlavne ohladne nášho syna - má 17 rokov. Neviete aký má ona vzťah k -nástkam? On odmieta ísť k psychológovi ale dozvedela som sa že ona to vie aj s pubertiakmi. Máte tu niekto takú skúsenosť? Boli ste u nej s -nástročným deckom?
Že teraz len niekedy začali. Pred tyždnom alebo tak nejako, par dni dozadu.