Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený?

RNG

Nuz aj pravy krestan veri v boziu milost a lasku, piate je nezabijes,nepokradnes atd, miluj svojho blizneho, ako seba sameho a podobne.
Prax je zialbohu casto od toho znacne rozdielna...
Ale utoky na krestanstvo v sucasnosti su nie proti minulosti krestanstva, ale sucasnosti a vytahuju sa tam veci z davnej minulosti a pripisuju do sucasnosti, co je absurdny anachronizmus. To je ovela horsie, ako keby si zobral priemerneho Nemca a obvinil ho dnes za fasizmus a koncentracne vrazdebne tabory.To iste plati napr pre Rusov za vyvrazdenie Polskej inteligencie. A predsa to bolo len pred 70 rokmi, nie v davnom stredoveku a kriziackych vojnach co stale a stale utocnici proti krestanstvu vytahuju.
A nepriatelia USA znova a znova vytahuju zodpovednost sucasnych obyvatelov USA za "vyvrazdenie indianov" co ani vtedy nebola vlastne pravda, lebo indiani rovnako vrazdili a okradali usadlikov a problem nebol teda jednostranny, ale obvinovat za to dnesne obyvatelstvo USA je absurdnost, tj o 200 rokov neskor!!!.
Najviac ma nasrdilo pri navsteve Slovenska, ked sa to snazili nalozit aj na moje plecia, spolu so zodpovednostou z ciny nasej (US)skorumpovanej vlady, ked ja osobne s tym nemam nic spolocne, ani moji predkovia nemali, co uz samozrejme pri dnesnom sudnictve nehra ziadnu rolu, lebo len v stredoveku sa trestali ludia do 4 generacie za preciny v jednej generacii, a dnes je to absurdny anachronizmus a naviac aj protiustavne.

Deria

presne tak abcEF! keby vsetky nabozenstva aspon neublizovali, mohli by si verit v co chcu. napr. v budhizme znamena ahimsa=neublizovat a podla toho budhisti aj ziju. pravy budhista nezabija a neublizi ani zvieratu, preto neje mäso. nabozenstvo ako take by malo robit ludi lepsimi, bohuzial väcsinou je opak pravdou.

RNG

Cela historia ludstva je krvava, a aj napriek hinduizmu tam boli krute vojny, ako aj vsade inde v minulosti. Len sa o tom podrobne neuci v Europe a sucasna politicka garnitura sa sustreduje na boj proti krestanstvu, tj nielen v Europe, ale aj v Severnej Amerike, dokonca to prenika aj do Juznej Ameriky ciastocne.
Boj proti vieram je riadeni ateistami, medzi krotych patria prakticky vsetci mocni a vplyvni ludia na svete, zdruzeny do globalnej moci na kontrolu sveta. Napriekmtomu, ze mnohi sa maskuju ako krestania a ine viery, nemozu verit v BOHA , inac by sa museli bat bozieho trestu za svoje ciny.
Takze pre nich su vsetky viery len konkurencna zalazitos ich moci nad ludmi.A vsetky moralne a ine zasady len konkurencia proti tomu co chcu na ludi navliect.

RNG

Iba katka, krestanske nabozenstvo nie je najmladsie, je vyse 2000 rokov stare a moslimske len 1300 rokov, medzitym sa vyvinuli aj mladsie viery.
A krestansky BOH nie je europpsky, ale plati na cely vesmir pre ludi, co v neho veria. Tj niwe len pre Europu, alebo nasu slnecnu sustavu.
Podobne aj jediny boh moslimov Alah, ktory sa vlastne vyvinul z povodneho zidovskeho Jahweh podla zapisu Aliho , ktory zapisoval vyroky svojho brata proroka Mohameda, co je dodnes nijak nezmenena verzia koranu. Viac o tom pre tych co sa zaujimaju o to najdes na
en.wikipedia.org
Osobne povazujem toto nabozenstvo za velmi zaostale, lebo sa nemohlo prisposobovat meniacej sa dobe a dnes je ukrutne zaostale a nehodiace/nekompatibilne do moderneho sveta, kde sa viery vzajomne toleruju.
Krestania a zidia sa za tu dobu znacne prisposobili, aj ine nabozenstva, ale kedze na korane(Quran) nesmies zmenit ani jedno pismeno, a ziadne preklady nie su uznavane, len originalny text v arabcine, tak sa to postupne stalo nekompatabilne nabozenstvo s demokraciou a dnesnym tzv "slobodnym svetom"

abcEF

kresťanstvo,islam, judaizmus- sú krvavé monoteistické náboženstvá(história- vojny, netolerancia, vykorisťovanie poddaných, brzdenie tech. pokroku

východné náboženstvá - hiduizmus, budhizmus- polyteizmus, tolerancia,hľadanie pravdy v sebe samom

škoda, že celá EU je takmer celá kresťanská

RNG

Neexistuje viera v BOHA (alebo bohov) a neviera , lebo aj MATERIALIZMUS/ATEIZMUS v konecnom dosledku je vlastne viera, ktora sa tak isto neda dokazat, da sa v nu len verit.
Takze logicky, ked verime, ze mame slobodny vyber, tak nemoze existovat ziadne predurcenie.
Ten, ktory neveri na slobodny vyber, nemoze byt ani veriaci(Boh nam dal slobodnu volu) ani materialista, (lebo tam je tiez moznost slobodneho vyberu), tj moze byt len pomyleny v svojom presvedceni, ze predurcenie existuje, logicky.
A vsetky spekulacie o BOHU su tak isto bezpredmetne, lebo nasa logika je vysledok nasej urovne myslenia a roviny, v ktorej sa my pohybujeme, zatial vo BOH je definovany na uplne inej rovine/urovni a preto mu davat ludske atributy a pouzivat nasu ludsku logiku nan je zbytocne marnenie casu.
A to iste plati pre materializmus, lebo nase schopnosti pozorovat a vyvadzat z toho dosledky su len z nepatrnej casti vesmiru, inde mozu byt podmienky a zakony uplne inaksie,co sa pri prirodzenej limitacii nasho pohybu a dobe zivota nikdy ani teoreticky nemozeme dozvediet.
Tj matematicky vyjadrene, v oboch pripadoch sa jedna o pracu s nekonecnom, tj je to pre nas vlastne bezpredmetna tema.

Iba Katka

Kresťanka, nehnevaj sa, ale viera v "nášho" boha, samotné kresťanstvo, je najmladšie náboženstvo. Keď tak ospevuješ tú bibliu, prečo nie korán, prečo nie egyptské náboženstva a ich niekoľko bohov? Prečo práve tento európsky boh je ten pravý?

anjelik*

Nuž, to sú také otázky, ako keby som sa ja spýtala, že a ktože stvoril tvojho Boha? Neboli to náhodou ľudia a keď zomrie posledný človek, zomrie nutne aj tvoj Boh, lebo kto ho bude v tej svojej hlávke velebiť a vzývať? ;o) Veríš v nebo a odpustenie hriechov a neveríš, že existuje evolúcia? A ak veríš v evolúciu, vyvíjal sa aj tvoj Boh? Bol na začiatku čím? Jednobunkový organizmus? Améba? Alebo ti stačí konštatovanie, že bol a hneď božský? Tak mne stačí konštatovanie, že je evolúcia a neriešim, kto ju spustil..rozhodne nie niekto z oblakov. :o)

p.d.

Ja tiez verim na zakony vesmiru, ale len na take, ktore dokaze vysvetlit chemia alebo fyzika. Atomy sa snazia dostat do stabilizovanej podoby, tak reaguju, vytvaraju molekuly, to vytvara hmotu, gravitaciu, vybuchy, vesmirne telesa medzi sebou interaguju. Ano, tomu verim. Myslim si, ze na nas ma vesmir skutocne vplyv, napr. take slniecko pekne svieti a mame pekne pocasie:)