Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený?

doubledog

p.d.

nie, nemas tomu verit.
mas to poznavat a preverovat, vzajomne porovnavat a tak dosahovat poznanie.

veris snad tomu, ze existuje slnecna sustava bez toho, aby si nad tym rozmyslal?

v historii bolo predsa dost teorii o tom, ako vyzera najblizsi vesmir, ale jedna z nich sa ukazala ako pravdivejsia nez ine.

a podobne je to aj s "duchovnym" poznanim.

anjelik*

Doubledog, samozrejme, že existuje kontinuita, keďže ide stále o tú istú bytosť v procese vývoja...ja len opakujem, bavíme sa o človeku, nie o vyspelejších bytostiach. :o) To je potom niečo iné.
Pán D., keď sa na určitom mieste vyskytne viac bytostí, veriacich a túžiacich vidieť Panenku Máriu v modrom habite...sú schopní vytvoriť veľmi presvedčivý hologram..a zjavenie je na svete. Sila obrazov a mysle..plus fyzika. :o) Znovu a znovu zahusťujú svojim vedomím svoju predstavu, až vznikne obraz..príťažlivá sila gravitácie, to isté, čo drží atómy pohromade. :o)

Iba Katka

Ah no dobre, možno nie je práve najmladšie, ale patrí k tým mladším. Ja som len chcela podotknúť, že mi príde nelogické a naivné tvrdiť, že práve to "moje" náboženstvo je to jediné, keď tu boli iné dávno pred ním a uctievali niekoho iného.

p.d.

Ja si myslim, ze aj tie podrobne knihy o nasom duchu nie su prilis doveryhodne: "ak vyjde duch cez ritny otvor, tak pojde do pekla". Tomu mam verit?

xxy

dovolim si podotknut RNG, ze v sucasnej dobe ide skor o upadok krestanstva, preto je kritizovane a preto je mnohymi odmietane. ono to ma pricinu. plus zverstva z minulosti, tie jednoducho boli a hlavne trvali strasne dlhu dobu. ale porovnavat to s fasizmom nie je zrovna najstastnejsi napad, pretoze to je uplne o inom. pokial pojdeme rad radom od radovych sestier cez knazov, biskupov az cupi lupi do rima, nie je to veru ziadna slava, bohuzial (v ramci rimsko-kat. cirkvi samozrejme, no a tie ostatne na tom tiez nie su o moc lepsie) lebo vies ako sa hovori: voda sa kaze, vino sa pije.
iba katka, krestanstvo je z mladsich nabozenstiev, ale nie najmladsie, zrovna ten islam je este mladsi. a hlavne viera sa lisi vzhladom na geograficku sirku - preto na slovensku asi nebude vela ludi uctievat egyptske macky. nabozenstva su tiez formovane historiou, hlavne ked ludia zacali migrovat, co je velmi dolezity faktor. no a ako to uz byva, ked je zvysena informovanost, tak sa ludia menej orientuju na uctievanie nelogickych bozstiev (tiez sa tu nevalame po zemi a neuctievame staroslovanskych bohov, uz davno sa tu netancuje okolo stromov pri zimnom slnovrate a pod.) a boh nie je iba europsky, krestanstvo nie je len v europe, ale aj mimo nej, zrejme si mala na mysli rimsko-katolicku cirkev.

doubledog

anjelik

uz dost cestovatelov podalo spravu o tychto oblastiach :)
a z tychto sprav vyplyva, ze medzi inkarnaciami prebieha mimoriadne bohaty a zlozity proces, v ktorom hra velku ulohu vlastny vyber.
a aj to, ze existuje kontinuita vedomia, dost nezavisla na tele.

a biblia podava iba velmi zjednoduseny a popis tychto javov, v ziadnom pripade nemoze sluzit ako podrobna prirucka alebo spolahlivy zdroj informacii.
ale myslim, ze tento ucel ani plnit nikdy nemala.

p.d.

Ked som mal asi 6 rokov, tak som mal ja, moj kamarat a moja sestra na oblohe zjavenie. Vsetci traja sme videli velky dreveny kriz.
Ako je to mozne? Nejake logicke vysvetlenie?

anjelik*

A nie je to jediné, čo je za vierou v Boha..strach?? A slabosť? Že treba nájsť niekoho väčšieho, kto ma ochráni a kto ma raz prichýli?? V čo vlastne veríš ty, RNG? Je to zdravý rozum, alebo stačí istota, že sa to vysvetliť nedá a hotovo? Jasné, že to treba vysvetľovať v reči človeka..šak na každej maľbe vyzerá ako celkom milý starší pán s otvoreným srdcom a celkom ako človek, či? Ja neútočím proti prisluhovačom cirkvi, ja len žasnem, že niekto verí v nebo a to, že kdesi bude *žiť* naveky a v šťastí a pokoji. :o)
Ak by si uveril v reinkarnáciu..tak vedz, že si aj ty zodpovedný za všetky tie vraždy a násilie..lebo si vtedy žil a bol si pri tom a nič si proti tomu neurobil. ;o) Tak ako si aj teraz zodpovedný za svoju budúcnosť tým, ako žiješ a uvažuješ teraz. Ale to sa tiež nedá dokázať...tak asi stačí sa len modliť. :o)

Joo

a co ked ,ak som ateista je to vina cirkvi ,lebo mi nekdy nedala dovod verit ..... aj tak sa to da povedat
--
osud je len linia po ktorej ideme a ktoru mas moznost ovplyvnovat len TY a vdaka rozhodnutiam mas moznost efektivne vyuzit sancu