ahoj, co si o tom myslite?
narodime sa, vyrastame a zdrazu zistime co je to zivot, ze niektorí ho maju lepsi iní horsi. Mozeme ho nejak ovlyvnit nasim spravanin? konanim? alebo ucenim sa?
a co aj ho mame vopred predurceny...alebo ako to vidite vy?
Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený?
da sa povedat: sme to, comu verime. je az neuveritelne, co dokaze viera. viera totiz dodava veriacemu zmysel zivota, pomaha mu v tazkych chvilach zvladat problemy, viera ho drzi nad vodou, atd., teda na veriaceho posobi pozitivne. existuje vela nabozenstiev ale je zaujimave, ze vsetkym veriacim, bez ohladu na to, akeho vyznania su, im viera pomaha, preto sa k nej utiekaju. ale aj tym, ktori veria napr. na "nieco medzi nebom a zemou" alebo vesmirnu silu a pod. pomaha zase len viera. cize aj "neveriaci" moze byt stastny! on moze verit napr. v nekonecnu mudrost vesmiru, ktorou je aj on sucastou a preto veri, ze sa mu bude darit. a toto vsetko velmi suvisi s pozitivnym myslenim.
Nechce sa mi to tu rozvádzať celý môj príbeh, bude to vyjadrené v inotajoch..., ale dosť dlho som na niečom pracoval a bol som akoby vedený zhora, toľko náhod sa mi nemohlo stať, že zrazu som niečo potreboval a myslel som si, že k danej veci to potrebujem a akoby ,,náhodou" som to našiel. Hľadal som a našiel. No potom, o nejaký čas, keď sa to dobre rozbehlo, prišiel obrat a mňa porazilo skoro, bo niečo-všetko som stratil, ale ešte bol čas to napraviť, no ja som si nechcel pomôcť a spätne to vidím tak, že ma Ego dostávalo do tej situácie..., ale aj tak som dostal ešte šancu to napraviť a v okamihu, kedy som sa mal rozhodnúť srdcom, som tak neurobil, bo situácia bola nejako umelá a zahodil som dar, porušil Boží plán a tak ,,profesná samovražda" bola na svete.
No nato sme tu, aby sme pochopili a poučili sa a dúfali, že raz tú chybu odčiníme, napravíme...
ADP
teoria sa neoveruje hlasovanim ludi, ani vierou kohokolvek v nu.
teoria sa overuje pozorovanim, riadenym experimentom, kritickym overovanim faktov a tvorbou hypotez, ktore pozorovane javy vysvetluju.
ak chces vediet viac, caka ta narocne studium, na konci ktoreho mozno prides s lepsou hypotezou, vysvetlujucou existujuce javy.
ADP ak ta tato tema alebo aj niekoho ineho zaujma odporucam knihu Hovory s Bohem (Neal Daniel Walsch).
Kazdy samozrejme verime tomu co je pre nas blizke, co nam dava logiku. Ja verim na reinkarnaciu a verim, ze si clovek okolnosti do akych sa narodi vybera. Vybera si rodinu, cas, socialny status.. iste v zivote by sme chceli byt krasni, zdravi, bohati... otazka je, ci by nam to v duchovnom raste pomohlo. Asi tazko, vsetko by sme mali ako na dlani, bez namahy dosiahnutelne.
Ak napr. sa nejaka dusa rozhodne narodit ako tazko postihnute dieta, moze to mat xy pricin. Napr. potrebuje zazit ake to je, ked sa o nu cely zivot niekto starat. Mozno v minulych zivotoch bola ona skor ta, co pomahala v zivote inym, ale sama este nevie, ake to je, byt na opacnej strane. Alebo sa tak narodi niekto kto chce pomoct inemu cloveku naucit sa napr. trpezlivosti a vytrvalosti. Ved kolko ich treba nato aby sa clovek dokazal postarat o tazko postihnute dieta?
A takto by sa dalo pokracovat. Samozrejme netvrdim, ze mam pravdu, ale takto tomu verim ja.
doubledog, ťažko mi je uveriť, že toľko miliónov ľudí na zemi si zámerne vyberá život v hlade, v bolestiach, v chorom tele, nie niečo na tvojej teórii nesedí. tréning duše? povedz to tým ľuďom, čo takto žijú a žiadajú si radšej umrieť a niekam ťa pošlú. Každý túži po šťastí. Keby si ty mal teraz pred sebou dve možnosti: radosť alebo utrpenie, nehovor, že by si si pre tréning duše vybral to druhé, to ti neuverím. Navyše, ak je duša bez tela na vyššom stupni (viac chápe ako tu na zemi, keďže tu na zemi je obmedzované x faktormi), prečo si teda vyberá prevteľovanie? Aký to má pozitívny vplyv na jej vývoj?
Ak je duchovny svet ten skutocny svet, tak nasa existancia je velmi velmi zvlastna:)
tu poslednu otazku sa tiez pytam kazdy den :D
Na strane druhej je mojim osobnym zivotnym postojom zabavat sa vsemoznymi cinnostami.
Preco duchovny svet vytvoril tento hmotny svet? Na co je to dobre, ked sme nedokonali? Niekto sa nudi tam hore???