ahoj, co si o tom myslite?
narodime sa, vyrastame a zdrazu zistime co je to zivot, ze niektorí ho maju lepsi iní horsi. Mozeme ho nejak ovlyvnit nasim spravanin? konanim? alebo ucenim sa?
a co aj ho mame vopred predurceny...alebo ako to vidite vy?
Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený?
Anjelik a keď nechceš mať nič s cikvou a náboženstvo m čo ten tvoj nick? Užívaš neopravnene ! :)
:o)
Nechci ma rozosmiať, to sa pýtaš úplne vážne? ;o)))
Sebazdokonaľovanie vo význame zdokonaľovanie seba ako reprezentantky vlastného života a to sebaovládaním, ovládaním vlastnej duše ako prvého kroku k ovládaniu toho ostatného. Začína to v malom a až potom môžeš dospieť k ovládaniu okolitej skutočnosti. ;o) Ak tam niekde čítaš niečo o náboženstve...upozorni ma. :oP
Jasné, že ak máš vôľu študovať svetové náboženstvá, filozofické smery a podobne, je to viac ako žiadúce...Rozšíri to tvoj pohľad na túto skutočnosť. :o)
Podla mna sa netreba prilis zaoberat takymi vecami, lebo bude mat potom clovek velmi kvetnate odpovede:)
anjelik, aaach no jo. ake sebazdokonalovanie zase?
lekno009: takže podľa teba, ak napr sadnem do auta a o 10 min to do mňa niekto vpáli a ja tam zomriem, je to len náhoda teda na nesprávnom mieste v nesprávnom čase, nič viac?
Osud je osudom preto, pretože sa ovplyvniť nedá!!! Ak aj človek niečo robí preto, aby niečo zmenil tak to tak malo byť. Bol to osud, je to osud, bude to osud.
Tak ak som ťa pobavila, som rada. :o) A ver, či never, neráčila a ver, či never..proste odmietam veriť, že mi viera v nejakú vyššiu bytosť pomôže zmeniť samu seba a zdokonaliť samu seba. ;o)
anjelik, nechci ma rozosmiat, nabozenstvo je nedostatocne poznanie? a pritom si si ani jedno neracila blizsie pozriet? :D
všetci máme slobodnú volu,rozhodujeme sa sami za seba,nič nie je predurčené.napr.ak chceme prejst cez prechod pre chodcov je na nás či prejdeme na druhu stranu bezpečne,alebo chceme rýchlo prebehnuť,aj ked vieme že auto sa blíži k nám,čím riskujeme svoj život,takže nie je predurčene že to auto nás zrazí-ale všetko záleží na našom rozhodnutí,tak to je aj v živote.
Nemýliš sa, xxy, nemám naštudované žiadne náboženstvo. Nevidím na to najmenší dôvod, keďže každé jedno je založené na viere v nejakého Boha. Netuším, čo som interpretovala ako zlý úmysel. Je mi skutočne jedno, čomu kto verí...Len som sa pokúšala vysvetliť, prečo potrebujú ľudia náboženstvo. Môj názor je, že je to vývojové, že je to otázka nedostatočného poznania a pochopenia a závislosti. Nič, čo by som odsudzovala, ale ani nič, čo by som podporovala. ;o)