Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený?

nirv

Veď to máš všade, čo je na tom zvláštne. Byť si vedomý sám seba, kto som, klady aj zápory, a naučiť sa s tým pracovať, ovládať sa, a rovnako sa potom naučiť aj zaobchádzať s rôznymi situaciami. Normalka. Viera v samého seba :)

Jesu

Všimni si, aký mocný vplyv má slnko na všetko tu na zemi. Kiež by duše pochopili, že Boh je ich slnkom - živiteľom, že Boh je ich veľkým očarúvateľom v priebehu života, a že Boh je jediným cieľom ich bytia.

Okrem Boha všetko, ale všetko, je maličkosť! Usilujte sa teda o to, aby každým dňom vzrastal vo vás božský život! Na druhom svete potom budete žialiť: Ó, prečo som nechal uplynúť čo aj jedinú chvíľku, v ktorej som Boha nemiloval?!

Aby ste mali väčšiu zásluhu, chcem, aby ste ma hľadali aj v šere nezrozumiteľnosti a nepochopiteľnosti, a aby ste ma našli za svitania viery už tu na zemi! Jasné poznanie bude nasledovať len neskoršie! Aj ja sám som pretrpel temné hodiny, keď sa mi zdalo, že moje Božstvo sa utiahlo späť od môjho svätého človečenstva.

Ako veľmi som sa stal vaším bratom! Všetky vaše slabosti som prijal na seba, moje úbožiatka! V skutočnosti som žil medzi ľuďmi ako človek. Utrpenie som spoznal už aj pred svojím umučením... a z lásky k vám som si ho zamiloval.

Obráťte ku mne svoje smutné oči. Vyžalujte mi každú bolesť, moji miláčkovia, veď vás nosím vo svojom Srdci, aj keď sa nazdávate, že ste tak veľmi ďaleko odo mňa.

Hoci vás všetkých milujem neprestajne, predsa s celkom osobitnou láskou sa pozerám na svoje trpiace dietky. A môj pohľad, ver mi, je nežnejší, lahodnejší, než pohľad matky... Veď ja som stvoril aj matkino srdce!

Pokúste sa ma vyhľadať každý deň vo svojich dušiach. A tam vnútri, ako to majú vo zvyku celkom malé deti voči otcovi a matke - uisťujte ma všetkými možnými prejavmi lásky, že ma veľmi milujete... Akí budete šťastní, keď si na to zvyknete! A akým sladkým sa stane váš život! A ja vás požehnám, lebo veď takto odpovedáte na moje volanie...

Na volanie toho, ktorý už dávno stojí pri vašich dverách a skúma, či je v tomto byte pre neho priaznivé ovzdušie... Veď dokiaľ stojí, vždy sa môže obávať, že ho odoženú...

Sú takí, ktorí nedovolia ani len to, aby tam pri nich čakal... Volajú: Ale tvoja noha sem nevkročí! Akoby bol nejakým zločincom... On, ktorý z lásky za nich zomrel!

Ale keď ho volajú: Poď dnu! ba ešte aj pridajú: Ostaň u nás! Ži s nami! - vtedy ten úbohý opustený skutočne môže povedať s veľkou radosťou: Rozkošou je mi byť medzi ľuďmi!

Vy to teraz ani netušíte, ale Boh to vie, - a raz sa to aj vy dozviete, - koľko radostí ste pripravili svojmu Spasiteľovi. Ani si nevieš predstaviť, dieťa moje, čo to znamená - vo veľkej osamelosti, keď ma mnohí úplne opustia - cítiť, že jestvuje srdce, ktorému som ja najlepším priateľom...

p.d.

Ja si myslim, ze treba vestit a odpovede si pytat od anjelov. Je to z duchovneho hladiska riadne schizo, ale vacsina ludi ma nejake take zmyslanie:)))

anjelik*

Spovedník, ako vidíš, som obľúbená a tak, keď mi nadávajú, znie to predsa len krajšie, keď ma oslovia Anjelik. ;o)
Xxy, no päta to nie je, ale na *p* to začína. :o)) A nie je to to, čo ťa napadlo. ;o) Tak ponechám túto otázku nezodpovedanú, keďže nie je zatiaľ šanca pre nás dve hodiť spoločnú reč. :o)

xxy

reprezentantka vlastneho zivota? ovladanie svojej duse?? ovladanie okolitej spolocnosti? to tahas z paty alebo odkial prosim ta? :D