ahoj, co si o tom myslite?
narodime sa, vyrastame a zdrazu zistime co je to zivot, ze niektorí ho maju lepsi iní horsi. Mozeme ho nejak ovlyvnit nasim spravanin? konanim? alebo ucenim sa?
a co aj ho mame vopred predurceny...alebo ako to vidite vy?
Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený?
Igy, zdielam úplne rovnakú "vieru" :)
abcEF-tak ak to niekto do teba napáli,tak je to šoferova nepozornost,alebo myslíš že to bolo súdené??ak dodržiavame predpisy,nič sa nám nemože stať,či???
ak ten dotyčný nevenuje pozornost pravidlam cestnej premávky/telefonovaním,či prepínaním rádia,tak je nepozorný,tak jasné že sa to stane.prečo je tolko havarii???
Igy, ja som sa k pôvodnej téme vyjadrila, dokonca dvakrát. :o) Nie je v mojej moci písať tak, aby každý rozumel. Tie odklony boli reakcie na príspevky druhých, nie prezentácia mojich vlastných názorov na úkor témy.
p.d.: Ked je zlé osvetlenie vozovky, tak žiadna reflexná látka nepomôže. Mimo obec treba mať zapnuté diaľkové svetlá alebo svetlá protiidúcich áut, a v obci má byť poriadne osvetlenie, a ak nie je tak pokojne zapnite diaľkové. Potom uvidíte aj babku v čiernom kabáte. Bez osvetlenia neuvidíte nič, ani oranžové reflexnú vyblískanú vestu.
Osud je určený vo forme obmedzení. Vždy to môže byť ešte horšie.
Ja si myslim, ze ak niekto veri na osud, tak asi tazko bude verit tomu, ze zivot nie je vopred urceny.
Clovek sa hybe neustale v pohybe, pohyb - cas nas ovplyvnuje takisto a niekedy robime rozhodnutia automaticky, co moze vyzniet ako osud. Treba vziat osud do vlastnych ruk, hoci take unasanie lodky na hladine je tiez prijemne.
Ja si myslim, ze by mali vyrabat vetrovky a oblecenie, ktore by obsahovalo reflexne prvky.
anjelik,
ok, ak som to netrafil, beriem s5 :)
skusim to teda inak... vo vacsine Tvojich prispevkov reagujes na nazor inych, tak by som Ta chcel poprosit o vyjadrenie k povodnej teme, skus to zo svojho pohladu popisat co najlepsie a pritom sa vyhnut argumentacii v neprospech inych svetonazorov a pod.... cize len ozaj Tvoj cisty nazor :)
skusis ?
nirv - plny suhlas :)
inak zaujimalo by ma, ako by sa veriaci katolici (hlavne cirkevny predstavitelia) postavili k situacii, keby sa na Zem znovu vratil Jezis, tak ako sa o tom hovori :)
co by podla nich musel ukazat, aby ho cirkev uznala za Boha na Zemi ??(cim by podla mna stratila svoju moc :) )
na vysvetlenie - povazujem sa za cloveka, ktory nepotrebuje verit, ze Boh je, ja VIEM, ze je :)
nieco ako ze nepotrebujete vieru v to, ze mate vo vrecku napr. mobil, predsa viete, ze mate mobil vo vrecku :)
este sa mi jedna vec nepozdava, ludia si casto privlastnuju:
'moj zivot', 'moja dusa'...
ale co skutocne je naozaj 'moje'?
podla mna sme zivot a a hlavne dusu dostali ako dar od Boha, coby stvoritela tohoto sveta...
tiez to vnimam tak, ze zijeme v Nom, akakolvek vec, na ktoru mozem ukazat/pomysliet je Jeho sucastou, cokolvek spravim, On mi dal tu moznost, nemozem spravit nieco, na co On nepomyslel...
a z tohoto pohladu je mu uplne jedno, ci nieco vytvorim, alebo nieco znicim... to ludia si vytvorili eticke normy, zakony, bibliu, ... aby sa navzajom nepozabijali :) hlavne tí mocni si potrebovali nejakym sposobom zabezpecit vlastnu ochranu...
nevravim, ze zit podla pravidiel je nespravne, zakony vo vacsine pripadov maju opodstatnenie, no teoreticky by sme ich vobec nepotrebovali, keby kazdy clovek proste zil tak, ze si váži nielen seba, svoju rodinu, ale akukolvek bytost na tomto svete...
(mal by zakon, pravidla plne v sebe a mikto by mu ich nemusel vysvetlovat)
som sa rozpisal... dobieham za vcera :)
Igy
Dnes som bol za jednym liecitelom. On sa nieco modlil, odvtedy nemam ziadne problemy so srdcom.
Chapete? Ja som fakt sugestivilny a uverim kazdej ...vine:)