Operácia driekovej chrbtice v ÚVN Ružomberok - aké má kto skúsenosti?

kabel

ano, urcite v pripadoch, ked treba chrbticu fixovat vystuzami a srobmi a vymienat platnicky za umele, pomoze pichanie ihlickami... :-D

Viktoria 3

mrska ja idem do RK o dva týždne. Idú aj mne šroubovať L4/L5, a obštipnúť prečnievajúcu platničku. Aké to je po operácií? Myslím to celkové ležanie, ako dlho... Mohla si sa otáčať aspoň sem tam na bok, či na brucho? A prečo sa to znovu zhoršuje? Tlačí ti to na navo na nejaké nervové korene. Mne foraminálne - tým pádom je tam veľmi málo miesta, a hoc prečnieva len trošku robí to hnusnú galibu. Noha je v bolestiach a kŕčoch , trpnutie a mravčenie je po koleno.A ty ako, aký si mala problém pred operáciou. Operoval ťa Durný? Ja som bola pri ňom na konzultácií a operatéra ... zatiaľ netuším.

mrska

ahojte,aj mna operovali v Ružomberku a je to tam na perfektnej úrovni,mne šrobovali chrbticu.....bola som operovaná 10/2009...a tento rok sa mi to začalo nejako zhoršovať mám pocit že tá ľavá noha čo ma bolievala akosi odchádza...Dr. Durný povedal že tam už nie je čo operovať ale s tou nohou to nie je dobré,teraz beriem Milgamu a tralgit...a akosi to nepomáha...ešte beriem aj Grimodin na neuropatickú bolesť...veľmi zle mi robí sedenie...
palo2311-chcela by som sa spýtať prečo si bol toľko krát operovaný a kedy ti môžu voperovať ten neurostimulátor,lebo ja som z tej nohy už nešťastná...a oslabla mi už aj pravá...ak môžeš tak mi napíš ako to s tým je...
inak Ružomberok vrele odporúčam...
ahojte...

branik

kto mi toto preloží do ludskej reči?
popis MT vyšetrenia
L4/5: asymetrická protrúzia disku mediolaterálne vľavo s kompresiou durálneho vaku event. Aj koreňa vľavo, L5/S1 mierna difúzna dorzálna protrúzia disku. V oboch segnemtoch signálová intenzita medzistavcových priestorov je znížená, štruktúra skeletu je primeraná, drobné kĺby s miernymi artrotickými zmenami. Paravertebrálne bez infiltrácie.

Viktoria 3

Ahojte všetci.
Lekára - operatéra ste mali toho u ktorého ste boli na konzultáciu, či ste sa k nemu dostali nejako inak. A ako dlho sa musí po operácii fixácie stavcov ležať? Vďaka.

loreal

Luciano ja môžem len závidieť... Tak by to malo byť, že operácia vyrieši problémy a už nikdy nič nebude bolieť. Tiež som dúfala.
Mňa operovali za 1rok a 8 mesiacov trikrát. A keďže si tu všetci píšete koľko trvá rekonvalescencia, je úplne jasné čo robím. Operácia, 6 týždňov nesedieť, potom rehabilitácia do nemoty a potom zase od znova. Dúfam, že toto bude poslednýkrát a naozaj to už bude dobre.ÚVN RK je naozaj perfektné pracovisko s úžasným personálom. Toto nepreháňam a týka sa to lekárov ako aj ostatného zdravotníckeho personálu.

Viktoria 3

palo2311, ak si prečítam, že sedemkrát, tak to je sila. Ja mám ísť len raz (mám tam už termín)a neviem ani ako mám opísať pocity ( strach, obavy ). Verím, že sú naozaj profesionálny. Mám možnosť ísť aj do KE ( som z východu ), no veľa ľudí na fórach si chváli RK, a ich prácu. Dúfam, že nebudem ľutovať. Držím palce, nech ti to dopadne dobre.

palo2311

Ahojte. ja som bol v UVN operovaný už sedemkrát. Nemôžem na toto oddelenie povedať absolútne žiadne krivé slovo. Prvý krát ma operoval ešte doc.Ježík, potom prim.Rusnák a teraz ma má na starosti MuDr.Sloboda ,nakoľko mi bol impantovaný neurostimulátor.Ochota a profesionalita sú ich hlavné prednosti. Teraz ma čaká blokáda, lebo mi \"odišla\" celá pravá noha.Dúfam, že už ma nebudú rezať. Som rád, že som sa z Topoľčian dostal do RK.
Úprimne každému ÚVN RK odporúčam. Veľká česť ich práci a vďaka za to že nás držia v \"pohybe\". To je môj názor na ÚVN.