Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Mira dobre,takze ked budu vysledky tak ti napisem na tuto temu a dam ti mail a ty mi napises na mail....budem velmi rada...nech sa ti dari a diky za stranku...pekny den prajem...
hej, to chapem, ale na druhej strane ten lekar a autori knihy propaguju zeleninu i niektore druhy ovocia a zdravu vyzivu a prospesne latky v tej zelenine co je fajn lebo potom by ludia boli prirodzene zdravi a ich-lekarov a autorov knihy by nepotrebovali co je fajn pre nas ale nie pre zdravotnicky a farmaceuticky biznis :) ...
a este tie maliny su sice fajn, no ale dost tazko ich zozeniem ak nemam vlastnu zahradku no a po sezone uz vobec. kupit sa daju len zavarene a dzem a to je tak vsetko, jaj a este nejake tie umelinove malinove sirupy, vsak vies. takze toho elagitinu dostaneme do seba pramala ak vobec. niekto k malinam nema pristup po cely zivot. inde sa nenachadza,len v bobulovitom cerstvom ovoci?to vsetko je len sezonne a v urcitej oblasti
Maria, môžem, zatiaľ si pozri niektoré zásady na www.prirodnivyziva.cz pa
nedovazam zatial elagicku kyselinu(ci vlastne elagitanin), spomenul som ale pol sialky malin denne rozslahat v mixeri, co je ekvivalent asi 100 mg elagitaninu pri liecbe rakovin.
......
Netreba nikdy zabudnut, ze dnes dianie je na svete riadene financnymi zaujmami a zdravovotny priemysel je je uzasne mocny financne aj vplyvom, vcitane politickym a informacnym.
A sucasna pozicia je im velmi vyhodna a nenechaju si ju nejakou konkurenciou narusit. V podstate sa jedna o akysi monopopl mazorov.
Cize zijeme v stave nevyhlasenej vojny medzi zdravotnym priemyslom a lekarskou vacsinou proti doplnkovemu priemyslu, alternativnou medicinou a lekarom, ktori praktizuju tieto smery liecenia.
Aby si pochopila, ze sa nejedna o nejaku malickost, len v USA, kde naklady na zdravotnictvo su 16.5% narodneho produktu(teda viac nez doprava,emergetika, skolstvo a polnohospodarstvo dokopy)sa jedna nie o miliardy ale triliony dolarov rocne!!!
....
V tejto vojne sa pouzivaju ako zbrane lzi, ociernovanie vo verejnych komunikaciach,uzasne silna a dobre premyslena reklama, falosne reportaze, lobying a politicka manipulacia a dokonca aj pokusy o obmedzovanie osobnych slobod a prav jednotlivcov skorumpovanymi vladami.
Teda aspon ich castami, ktore sa touto problematikou zaobera.
dik RNG, ten uryvok tam z tej knihy bol ozaj prilis kratky len som sa vyplasila aku skodlivost mali na mysli... tiez ma napadol I3C lebo ho uzivam dlhodobo na zenske problemy, zatial neviem ci pomaha, no bojim sa aby som si neublizila, teda okrem toho uzivam aj spustu inych doplnkov teraz aj od teba. kys. elagovu sice nemam, no uz tu bola spominana,myslim aj tebou a v tom clanku sa tiez tusim zmienovali o jej skodlivosti?ked je izolovana...ako neucinkovanie by som pochopila,ale ta skodlivost vytazkov?neviem, vsak na takom nejakom principe si myslim ze musia byt aj chemicke lieky ci nie? inak ta kniha sa mi zdala na pohlad fajn lebo propagovali stravu a zdravu vyzivu, zeleninu, ovocie a tak a cosi sa tam zmienuju aj o soji-v obsahu, len neviem v akom kontexte-asi si ju budem musioet objednat :))) ked chcem vediet
silvia, publikacii proti doplnkom je plno, mnohi lekari si nechaju prepozicat svoje mena v konkurencnom boji proti prirodnym doplnkom.
.....
Samozrejme ze niektore izolaty nepracuju rocnako dobre, ako komplexne latky v potravinach, lebo pri koncentrovani sa nieco znasobi a nieco vyhodi. A ked sa vyhodi nespravna spolupracujuca latka pre ucinok, tak sa ucinok nedostavi.
Co sa tyka elagickej kyseliny proti rakovine, skutocna ucinnost je v elagitanine. Ale mnohe vytazky, ktore tvrdia ze maju elagicku kyselinu vlastne obsahuju elagitanin a su velmi ucinne, o com svedci plno literatury, kde tieto vytazky boli pouzivane,hlavne na rakovinu pluc.
Kedze menovanu knihu nemam a dany link mi nic dalej nehovori o obsahu knihy, toto je jediny komentar na danu knihu.
Osobne neodporucam extra izolaty, a vobec na liecenie rakovin odporucam betaglukany, graviolu, selen, CoQ10, rozne enzymi, panenske oleje, odmorovacie prostriedky,zmenu stravy atd.
Takze neviem o akych Izolatoch by sme tu hovorili.
Ak myslia DIM a I3C,(izolaty vytazene z kapustovin) tie su solidne dokazane desiatkami studii a jedna kniha napisana o opaku by ma nepresvecila(ak tam take nieco je vobec spomenute.)
.....
O skodlivosti potravinovych doplnkov tvrdit vseobecne je hlupost, lebo na trh su pripustene len tie, ktore su rovnako bezpecne ako potraviny.
V USA je federalna organizacia FDA, ktora velmi prisno posudzuje(zaujate) potravinove doplnky a ked maju akukolvek evidenciu skodlivosti, alebo dokonca len podozrenie, okamzite stahnu prislusny doplnok z trhu.A ich tresty su take drasticke, ze ziadny velky reputabilny vyrobca sa neodvazi dat na trh nieco kde by bolo aj najmensie podozrenie, ze by to mohlo v odporucenych davkach skodit.
RNG, na tejto stranke : www.bth.sk
som citala kusok o skodlivosti vyzivovych doplnkov ked su niektore latky izolovane zo zeleniny, a dost ma to teda prekvapilo. je tam len ukazke knizky , jej obsah a kusok stranky o tom takze moc som sa nedozvedela,ale jednoznacne neodporucaju izolovat jednotlive prospesne latky napr. i kys. elagovu a ostatne a prijmat ich jednotlivo v doplnkoch,vraj to skodi. vysvetlis mi to? dik
MIRA,dakujem ti za odpoved...
Este som ta chcela poprosit,ak budes tak laskava,ja mam jeden problem...odvapnuju sa mi kosti...zatial napisem strucne...cakam za vysledkami,bola som na GASTROBIBROSKOPII...preco sa mi trati vapnik.../maju mi zistit alergie ake mam,alebo nemam,a vylucit alebo potvrdit celiakiu/keby,ze nahodou nic s toho nebolo potvrdene...tak asi zrejme budem musiet si upravit stravu/ja ju mam upravenu,ale aj tak citam stale,co by som mala a nemala jest...takze chcela som sa ta spytat...BOLA BY SI SCHOPNA A HLAVNE OCHOTNA, MI V TAKOM PRIPADE NAPISAT,PRESNE AKO SA MAM STRAVOVAT,ABY SA MI VAPNIK NETRATIL?PRESNE NEJAKY PROGRAM DIETNY/ALEBO SKOR JEDALNY LISTOK Z POTRAVINAMI,KTORE MOZEM JEST,ABY MI NEODOBERALI VAPNIK/...v septembri by mali byt vysledky,tak ti dam vediet ake su,a ak budes chciet tak na mail mi potom napises...zatial len tolko...pekny den prajem.
!
Na spravne dozrievanie a tvorbu cervenych krviniek je treba vela veci a tazko sa da povedat, ktora je dolezitejsia. Je to napriklad aj vitamin E a dalsie antioxidanty, ktore ich chrania pred rozpadom.