Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Tak sorac, nejako som tu poplietol diol a tiol. Glutation je tiol. Diol je asi nieco uplne celkom ine.
radca a z tiolov je ktorý známy antioxidant?
A ako je to s cesnakom v tabletkách? Aj ten obsahuje allicin?
Dioly, alebo thioly su dolezite antioxidanty. Najznamejsi z diolov je glutation.
cesnak a cibula.
samozrejme non GM.
video.google.co.uk
Je zname, ze cesnak posoby protirakovinovo.
Pre tych, co po anglicky nevedia ... strucne ... Phillip Day robi interview s biochemikom Petrom Joslingom o extrakte z cesnaku, konkretne substancie zvanej ALLICIN.
ALLICIN je prirodny obranny mechanizmus cesnaku. Je velmi nestabilny a preto ho dlho nebolo mozne vyrabat v stabilizovanej forme vo vacsich mnozstvach, az timu Petra Joslinga sa to podarilo nedavno.
ALLICIN zabija fungusy, virusy a bakterie a telo ho vie prijat bez problemov, pretoze ho rozpozna ako prirodne, preto nema vedlajsie ucinky ako chemicke drogy a tabletky. Nie je to ako so syntetickymi vitaminmi. Je to prirodna substancia, kde sa pri vyrobe vyberie jeho extrakt.
Je zaujimave, ze v cesnaku ako takom sa nenachadza .. ALLICIN sa totiz uvolnuje z cesnaku ak sa cesnak brani(ak je krajany, drveny, rozhryzeny, vareny, peceny a inak spracovany), cize cesnak ho vyroby :)
ALLICIN je silne prirodne antibiotikum a anti-mikrobne ucinky ma.
Pri vstupe do krvneho obehu sa ALLICIN rozpada na viac sulfurovych(sirovych) zloziek. Z tychto zloziek su hlavne dve proti-rakovinove(anti-cancer): diol 2 sulfphate a diol 3 sulphate(o nich vela neviem, ak to niekto objasni budem len rad :) ), ktore maju schopnost "knock-outovat" rakovinove bunky a tiez podporuju imunitu tela ...
E1 je estron, E 2 je estradiol, E 3 je estriol.
Ale zalezitost okolo rakoviny a jej zavislosri od roznych estrogenov a latok, ktore sa z nich vyrabaju a podporuju rakovinu je ovela zlozitejsia, a je to este len vo vyvoji.Najlepsie je znamy catechol estrogen 3,4 guinone, ktory je udajne priocinou bujnenia
Ja do tychto teoretickych detainych a stale sa meniacich vyskumov ani nechcem ist, mna skor zaujimaju prakticke navody, ako na to, hlavne tie, ktore su uz dobre preskumane a ucinne.
estrogenov(steroidy) je hromada, zakladne su estriol, estradiol a estron.
Vytvaraju sa z roznych androgennych(tzv muzskych, co je chybne pomenovanie) hormonov enzymatickymi procesami
RNG, ok, dakujem. takze nevadi ked ho beriem uz vyse polroka vkuse?alebo snad ano,co myslis
a este -estrogen 3 nevies nahodou na co sluzi?mne na horm.profile vysetrovali vzdy len estrogen/ziadne 1,2,3 ani nic ine/tam nebolo,tak neviem ktory to vlastne vysetrovali, preto ma zaujima co je estrogen 3
zas mi ta mys zblbla, pozeram...