Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Na "prebudzanie" kostnej drene je okrem LAPACHA dobra este aj cervena repa, alebo Krotone -"Dracia krv".
RNG,
mrzi ma to, ale tvoje argumenty sa mi zdaju trochu divne. Tvrdis, ze sa sem nechodis hadat a pritom sa hadas. Ved si precitaj ten odkaz, co som sem o LAPACHU dal a ked niecomu nerozumies, tak sa opytaj. Ja ti tiez netvrdim, ze tie stranky, co sem lepis su nielen pochybneho vzhladu, ale vypadaju, ako keby ich robil skrachovali bezdomovec, ktory sa nevie vyliecit ani z "opice".
Ak niekto caka, z po prvom vypzti LAPACHA zacne skakat 3m do vysky a prekypovat zdravim, tak to tak nie je, ale to som ani nikde nepisal.
RNG ja si myslím že práve kostná dreň potrebuje a spotrebuje veľa železa na zvýšenú tvorbu erytrocytov. Ale súhlasím s tým že aj hlavne vitamín B12 je potrebný a kyselina listová.
Čo sa týka Lapacha, má iste pozitívne účinky pre organizmus, ale zázrak to tiež nie je.
Mrkva, petržlen, kaleráb, zeler, reďkve - veľa druhov, cibuľa /všetko aj v vňaťami/, dyňa, karfiol, pór, hrášok, fazuľové strúčky, mladá fazuľa, cícer a bôb, kukurica v mliečnej zrelosti, kvaka, čierny koreň, vodnica, po skvasení aj kapusta, kel.....možno som zabudla na ďalšie. Prijateľný je i melón v lete.
Zeleniny si držia svoj zásadotvorný charakter i po tepelnej úprave, ktorá je kratšia ako 20 minút. Takéto zeleniny sa jedia hneď po uvarení, nenechávajú sa vychladnúť, ani sa neohrievajú, potom by sa stali kyselinotvornými.
mira, prosim ta, tak napis o ake zeleniny ide...dakujem
Domáce zeleniny, ktoré majú zásadotvorný vplyv na telesné tekutiny, vytvárajú nevhodné prostredie na množenie plesní, baktérií a virusov - choroboplodné druhy. Nie že by ich priamo zabíjali, ale ony sa nebudú môcť rozmnožovať a vyhynú.
K tomu treba zarátať aj vplyv vylúčenia kyselinotvorných poravín a jednoduchých cukrov.
Tento spôsob "boja" je oveľa účinnejší ako ich zabíjať rôznymi prostriedkami.
ja sa sem nechodim hadat ani dokazovat nieco. Ja sem chodim len donasat fakticke informacie z lekarskej literatury, ktora je na Slovensku dost zriedkava.
Co sa tyka nedostatku cervenych krviniek pri leukemii alebo po chemoterapii a ozarovani, to nema nic spolocne s nedostatkom zeleza v tele. Zelezo v tele ma velmi ucinnu recirkulaciu, uhynajuce cervene krvinky sa rozlozia a zelezo sa znova pouzije. Horsie je to s inymi potrebnymi materialami na tvorbu krviniek, vitamin B-6, B-12 a kyselina listova. Tie sa nerecirkuluju, tie treba dodat extra, ked chces zvysenu tvorbu cervenych krviniek.
Tiez med, 2 mg denne vo forme organicky viazanej medi, napr proteinove chelaty ale nie spolu so zelezom, lebo absorbcia zeleza potlaca absorbciu medi.
faktom ale je ze nedostatok zeleza sposobuje to ze sa molekuly O2 neviazu v krvi na nosice a je jasne ze nedostatok celkovy v organizme ma za nasledok zhorsenie zdravia.
lapacho je vhodne, v ziadnom pripade to neberme ako vseobecnu panaceu na rakovinu.
prestante sa hadat.
hmhmhm, zelezo je vselikde a malokedy ho mame malo, hlavne ludia co jedia hodne zeleniny a maso, co su oboje vyborne zdroje zeleza. K tvoreniu cervenych krviniek ale len zelezo nestaci, musi tam byt aj vitamion B-6, B-12, kyselina listova med a samozrejme bielkoviny.A to v caji z lapacha nenajdes. Takzer trvam na tvrdeni, ze lapacho, hoci uzitocne proti rakovinam a hlavne proti leukemii priamo nezvysuje pocet krviniek, ani cervenych ani bielych.
Ale svojim protiplesnovym ucinkom(a tiez protirakovinnym) prispieva k regeneracii kostnej drene co ma za nasledok zvysenu vyrobu cervenych krviniek a platniciek