Pravda o rakovine - VITAMIN B17

igris

to asi myslel kostky z marhul, ktore po rozbiti skrupiny dobre chutia. Ako decka sme tojedavali , ale pamatm si ze mi rodicia prizvukovali , aby som toho vela nezjedla :)

kosa

Oprava;
pre CLEASA,
dufam ze sa coskoro absoloventi VYSOKYCH TECHNICKYCH SKOL z realnym vzdelanim prestanu nazyvat Ing, a vynajdu nejaky honosnejsi a realnejsi titul, aby sa mohli od vsetkych tych Ing.(ekonomickych) jasne distancovat.
Dakujem.

kosa

pre CLEASA,
ak mas cas tak si precitaj VSETKY prispekvy v tejto debate o ''PRAVDA O RAKOVINE- VITAMIN B 17 / B 15''.

Este netak davno sa na nasom uzemi pouzivala vylucne NEBIELA muka.hovorime o casovom rozpeti 100 rokov dozadu.
Ak by clovek chcel sa viac dovediet na temu Historija a vyroba muky u nas, tak nic....Mame tisice a tisice tvz. Ing ale v podstate su to vsetcia po promocijach (na 95%) k nicomu nepotrebna masa-vid hovorca takeho ministra Ing BLABLABLA, hovorca onakeho ministra Ing BLEBLEBLE atdatd. Dufam ze sa coskoro absololoventi Technickych univerzit. svojho casu mal agronom zo strednym vzdelanim VIAC vedomosti o REALNOM polnohospodarstve, ako sucasny Ing s titulom z Nitry-uz pocujem hlasy..Ale ved casy sa menia a je viac informacii a specializacije''..Nuz odpoved na to je takze zase s.Leninovsky mal pravdu?...

Ale k muke sa vratme.
Biela muka ma tie iste efekty na telo ako biely cukor. Na druhej strane je to OBROVSKY obchod celosvetovy, vies o tom ze sa napriklad milionami ton vyvazala psenica z Kanady, Argentiny ci aj Spojenych statov severoamerickych do byvaleho SSSR?
Takze ( a tu ta asi VELMUO VELMUO sklamem) tie rozne tatranky a horalky a ja neviem co este su nevhodnym clankom nasej vyzivy.Ja osobne som tatranku/horalku nejedol asi 8 rokov.
Viem ze je to nezdrave/mojmu zdraviu skodlive a tak to nejem.
O ostatnom neskor.
Dakujem.

digi

Oprava!
V žalúdku sa nachádza kyselina chlorovodíková, a tá hydrolyzuje amygdalín na kyselinu mandľovú a čpavok.
Kyanovodík vzniká z amygdalínu len v kyseline sírovej.

digi

Damian nemáš pravdu, pretože amygdalín sa nachádza aj v iných potravinách, napr. v kôstkach z marhúľ a v tých horkých je ho najviac. V kyslom prostredí žalúdka sa z neho môže uvoľňovať kyanovodík, a tak sa nesmie zjesť veľa tých horkých kôstok!

lidula

igris
no ale musi to byt pracne a narocne, a urcite aj dost drahe.
inak v biopotravinah dostat kupit aj krabicove ryzove mlieko, a v lekarni susene ovsene mlieko a videlasom aj pohankove so sojou

damian

Len pripominam, ze vit B17 je len v horkych mandliach. A pripominam, ze horke mandle sa musia davkovat a nesmu sa jest naraz. Nie viac ako 8 horkych mandli naraz a nie viac ako 6 krat denne.