Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Med zbieraju vcely z rozlicnych rastlin.
Mnohe rastliny obsahuju rozne ucinne latky-ved su pouzivane terapeuticky v bylinkovych liecbach.
Problem je len, ze obsah kazdeho medu velmi zavisi od rastlin, ktore su v okoli ulov v rozlicnych casoch.
Preto med raz "zaberie" a raz nie.
To iste plati na pel a propolis.
No a samozrejme zavisi to aj od spracovania, surovy med-nepasterizovany je ovela hojivejsi, aby som sa vyjadril aspon ciastocne dovolenym terminom.
Osobne som pouzival propolis s dost slabym ucinkom, ale pozitiuvnym ale co sa tyka vacsich davok materskej kasicky-niekolko gramov naraz, to mi pred rokmi odvratilo viackrat nervove zrutenie z pracovneho pretazenia.
Stacilo to uzivat 2-3 dni, a bol som z toho von.
Kedze je tu zmienka o mede : ten test od Kosy je zvlastny, lebo ten isty med pri prechladnuti niekedy zaberie a inokedy nie. Mam zasadu kupovat med od vcelara, ktoremu doverujem. Ziaden si netrufnem oznacit za terapeuticky, ale kazdy kvalitny je zdrojom mnozstva latok, ktore potrebujeme.
silvia,vodny filter ma nazov:reverzna osmoza,nedostanes ho v obchode,predava sa cez obchodnych zast.priamo z firmy,mozem ti ho vybavit
nuz urcite ze jedlovy od Bardijova nie to iste ako jedlovy povecme od..Bystrej.
Ale v principe MED z TERAPEUTICKYMI VLASNOSTAMI je MED z TERAPEUTICKYMI VLASNOSTAMI.
Inac je to (len) dobra nahrada cukru.
karen j,
moje hodnoty su mensie ako tvoje. :~)...mam krivy nos
Ty nemas ziadny? :-)
MED,
pozor ale:
kvalitny med MOZE (ale nemusi) sposobit zazivacie tazkosti vplyvom na pankreas ci zaludok, alebo na tzv.zahu.
Preto treba brat MALE mnostva ( mala cajova lyzicka) a castejse.V pripade ze med sposobuje ''palenie'', vypit klasicky prevarenu horucu vodu-samozrejme NIE VRIACU!
Je moznost brat rano na prazny zaludok lyzicku medu a na to 6-10 kapok KVALITNEHO propolisu.
Kamarat v Italiji, ma 35 rokov, toto berie od svojho 15 roku zivota (rada od jeho dedka), v zivote nebol chory, z jeho lekarom ( byva v malickom mestecku) sa stretava akurat ked si idu zahrat tenis...
karen j,
ja mam este NIZSIE hodnoty ako tvoje.
Tvoje su SUPER!
ako zistit ci med je KVALITNY alebo nie:
su laboratorne testy kotre nam to pomozu urcit. toto ale pre vetsinu obyvatelov SK( ci v EU) je nedostupne.
KAZDEMU DOSTUPNY TEST:
ak mate nadchu, alebo niekto vo vasom okoli, tak KVALITNY MED (med z TERAPEUTICKYMI vlasnostami) do hodiny nadchu omezi ci dokonca zastavi.
Med BEZ terapeutickych vlasnosti toto nedokaze.
A viete ci mate na dalsi rok PRODUCENTOVI MEDU ZAPLATIT alebo si najdete CESNEHO PRODUCENTA MEDU ( kotremu zaplatte cesnu cenu, VRATI SA VAM TO X KRAT V PODOBE....ZDRAVIA, a zdravie si nekupite v ziadnej lekarni ani vam ho ziadny lekar NEPREDAA- da da...)
za kilo KVALITNEHO(=TERAPEUTICKEHO MEDU) zaplatte aj 300 Ks.