Nechcem už žiť

Príspevok v téme: Nechcem už žiť
annemary

Nevládzem a už ani nechcem ďalej žiť-nevidím v tom žiadny zmysel.
Dlhšiu dobu mávam depresie a nic nepomáha a dochádza to až k samovražedným myšlienkam a sebapoškodzovaniu.
Mala som aj pokus, ale ma zachranili.
Tie myšlienky mávam každý den a niekedy sa stupňujú.
nevidím zmysel svojho života, chodievam aj na psychoterapie ale akosi v nich nevidim význam-alebo neviem co je tou podstatou.
Ze pri tazkych stavoch je potrebna aj hospitalizacia-zatial ju nechcem a viem aj prečo.Poradte čo robit prosíím, bojím sa ze to neustojim a niečo sa stene

miimii

Ty budes asi velmi vtipny clovek ak za kazdym komentom (skoro) das rehotaveho smile :D

Mna by len velmi zaujmalo co si take strasne v zivote zazil ?
myslis ze ludia nemaju tazky zivot ? si jediny ? Nuda ved tak rob z nou niečo nie ?
Zivot nieje len o seba lutosti ja ho mam aj mala som neskutocne tazky a som tu a neuvazujem nad blbostami ! Nemas pravo si vziat zivot ked si si ho ani sam nedaroval je to strasne trapne

papierik

nejak si ani nespominam, kedy bolo naposledy nejak "naozaj dobre", ze by som bol radsej, ze tu som, nez predstava keby som tu nebol... maximalne su to take momenty, pri ktorych clovek na nic nemysli a teda nie je nic dobre ani nic zle, len taky neutral, ani radost ani nejaky opak. ale vacsinou je zivot vyplneny len stresom, alebo naopak nudou, a roznymi formami nepohody, dusevnou, alebo fyzickou, nervozita, uzkost, bolest... a stale dokola vselijake problemy ktorych je proste nekonecne mnozstvo a aj keby som ich vyriesil milion, aj tak pridu znovu dalsie a dalsie... no dost neprijemna zalezitost je ta existencia :D

elele

ahoj,neviem odkial si,ale v pezinku v pinelovej nemocnici je psychosomaticka klinika,otvorene oddelenie,kde ti pomozu,su tam skveli ludia.bola som tam hospitalizovana a boli tam pacienti aj z vychodu.urcite to skus,potrebujes intenzivnu psychoterapiu a nie kontrolu raz za dva tyzdne...inak,po pokuse o samovrazdu ta zo zakona mali hospitalizovat rovno z nemocnice na psychosku.ja som tam sla rovno z ARO,najprv sm bola na psychiatrickej klinike,ale len jeden den,kym sa uvolnilo na psychosomatickej.pokial ma samovrazedne myslienky,tak urychlene kontaktuj svojho lekara a pytaj sa na tuto kliniku...drzim palce....

miimii

Papierik

Ved to kazdy ma taky stav v zivote ze chcel by odíst,uniknut, nebyt ale to ta prejde stale je to tak.

tak ako topanky ked si kupis sa ti pacia a potom nie ...

Tak je to aj v zivote je zle a potom je take super ze lutujes ze si mohol len pomysliet na samovrazdu ...ze zivot ti teraz priniesol momenty take ze sa este budes hnevat na seba ze ta take napadlo,,

Ale zase nemozes cakat doma zo zalozenymi rukami musis spravit 1. krok :-)hlavne žiť !

papierik

p.d. no za seba mozem povedat, ze by som nechcel zit v ziadnom svete, jednoducho by som chcel nebyt a nevnimat, nevzniknut a neuvedomovat si nic... to je podla mna skutocne nebo :D

p.d.

Cize chces zit v dokonalom svete a rozmyslas o najnedokonalejsom sposobe ako to dosiahnut, samovrazde? A skoncis v pekle a budes trpiet na vecne veky. Mozno to nie je pravda, ale risknes to?:)
Nemysli si, ze samovrazebne myslienky musia byt nutne len vyplodom tvojho vedomia. Mozu byt aj prejavom zlej reakcie chemie v mozgu. To ta asi nenapadlo, ze?
Uvedom si jedno, musis sa uzdravit.

miiimii

MIla Annemary

Neviem sice kolko mas rokov alebo okolnosti prečo tak to citis.

Ale ak si mlada uvedom si ze ta moze prave preto ze mas taketo myslienky cakat nadherny zivot stretnes niekoho uzasneho ako ja .. aj ja som mala take myslienky ..a si povies ja hlupa kebyze tak ta nikdy nestretnem a nezazijem to krasne v zivote.

Alebo ak si staria aj tak ta moze cakat niečo krasne stale je prečo zit su tisice ludi co by dali zato aby mohlli zit alebo ziju a som chory nemozu chodt su napojeny na hadicky a co by dali zato aby mohli aspon chodit alebo co su slepi vidiet a idu a nevzdavaju sa. Je to len a len na tebe ci sa poodas tomu alebo otvoris oci a hned co je ze sa nastartujes a budes pozerat na svet super. Napriklad uz len to ze sa zobudis do krasneho slnecneho dna je super ..:-) Zapnut si hudbu a pratat a natriasat sa :-) cokolvek budem ti drzat Palce siiilno !

papierik

no mne sa tiez zit teda nechce, vnimam to len ako jednu z dalsich neprijemnych povinnosti ktore musim vykonavat... keby nebolo take komplikovane sa toho uzasneho "daru" vzdat tak uz tu nie som x rokov :D zivot je v podstate len neustaly sled nejakych problemov.. 1 vyriesite a pridu 2 dalsie..

evulienka32

Pre diobiba: Ked som si cítala tvoj príspevok, bolo mi velmi smutno.Diobib to co si napísal je silne je vidiet, ze Tvoj zivot prestáva mat pre Teba cenu a hodnotu. To musis zmenit a ty to dokázes, ale v prvom rade musis zacat nieco robit- hladaj si prácu, odstahuj sa, ak je to potrebné za prácou, zacni si verit, si orol a vylet vysoko a okolo sú skriekajúce vrany,ale hlavne musis byt silny. Hovoris, ze si dlho bojoval a teraz co?- uz to vzdávas?, ved bojuj dalej.

zoom@

ja si myslim ze by si mala vyhladat odbornu pomoc pretoze lekar ti naozaj pomoze ale mi nie my ti vieme akurat napisat nase nazory ale to je vsetko.