Mam 27r. a citim sa ako 80rocna...uz dlhu dobu cca 3 roky mam problemy s chrbticou lepsie povedane s krizami a bolest mi vzdy vystreluje do nohy raz do pravej raz do lavej ....ziadne liecenie len dookola utlmovaky a rehabky ktore mi pomahaju len na chvilku....a bolest cim dalej horsia.... tentokrat mi ta bolest ustupila z krizov a vystreluje mi pod lopatkami ..jeden den na jednej strane druhy den zase opacne..ta bolest to je ako krce ... neviete mi poradit co mam robit? alebo ako presvedcit mojho uzasneho lekara nech ma da dokopy.... som uz vycerpana aj po psych. stranke..viem ze mi zase daju utlmovaky a ja uz nevladzem tie silne lieky....aj cvicim ale ani to mi nepomaha...ja osobne si myslim ze mam zapal v tele ale nikto to neriesi... som zufala....
Bolesť krížov a celej chrbtice
Milá Zuzanna,
ak ti môžem poradiť, v prvom rade zmeň lekára a nechaj sa vyšetriť na CT alebo na magnetickej rezonancii. Ja mám 26 rokov a akútne problémy s chrbticou sa mi začali pred 2 rokmi bolesťami v krížoch, s vyžarovaním do pravej nohy. Presne ako hovoríš kŕče, pálenie podobné príznaky. U mňa to vyústilo do seknutia v krížoch. 2 týždne som nemohla chodiť a potom ma začali posielať po vyšetreniach. Zistili mi osteochondrózu, deformačnú artrózu a herniu disku (prasknutú platničku). Musela som absolvovať operáciu, kde mi odstránili časť platničky. Absolvovala som aj kúpelnú liečbu, ale nepomohla mi a bolesti sa vrátili. Mala som neurológa, ktorý tiež navie nič iné, len pchať do človeka lieky. Stratila som trpezlivosť, ked ma napriek bolestiam ktoré som mala chcel poslať do roboty. Zmenila som lekára a nová doktorka ma znova poslala na CT, na ktorom mi znova zistili herniu, tentoraz o poschodie vyššie. Takže je možné, že znova pôjdem pod nôž. Ale stále lepšie ako zostať ochrnutá. Jediné čo ti viem poradiť je zmena lekára riadne vyšetrenia. V Košiciach ich isto máte dosť. Držím ti palce a prajem rýchle uzdravenie, alebo aspoň zlepšenie stavu. Drž sa.....
Na tie kríže sa sťažuje aj môj manžel. Večne chodí k lekárovi, predpíše mu lieky, kvapky od bolesti, masáže atď. Chvílku je ok a zase sa to vráti. Síce je vodič z povolania asi je to profesionálna deformácia
aj ja mam rovnake skusenosti... lekari predpisuju len lieky proti bolesti, na uvolnenie svalov a pod. na rontgene mi zistili vyrovnanu lordozu, netusim co to je, ale lekar ani neurologicka sa nad tym nepozastavili, a tak len papam lieky, po ktorych som viac unavena, ako je zdrave :-(
Mávam tiež problemy s krčnou chrbticou, klbamy na nohach,bolestami stehenných svalov a šliach.Ked mi nič nepomahalo a lekari mi začali davať stale silnejšie lieky, rozhodol sa pre liečenie v kupeloch. Dal som si ziadost na zdr.poist.Na ukor dovolenky je to na 22 kalen.dni.Dobre som urobil. Cca 14 po návrate sa mi stav začal zlepšovat. Doležite, že som sa tam naučil aj spravne cvičenia na chrbticu a znizil lieky. Boli tam pacienti ktorí m sa stav zlepsoval po 14 dnoch pobytu. Ale nie sme rovnaky mozno sa TI ulavy hned pocas pobytu.Ostatne bude na Tebe.Daj si porobit vysetrenia a ZIADAJ sa na liecenie.Pokial nie si po operacii, zadarmo to nieje.Doplacal som do 5000.- Sk.Z poistovne Ti poslu liecebne, ostatne si vyberies a vybavis termin sama. Skus to. Ak ti to vyjde tlac sa do DUDINIEC.Necakaj.Abstinencne ,alebo neabstinencne priznaky , pytaj sa na liecenie, nech porobi vysetrenia.
Ahojte všetci. Volám sa Zuzana a mám 23 rokov a mám podobné problémy ako vy. Asi pred rokom som začala mať obrovské bolesti chrbtice, hlavne krížov. Postupne mi začali tŕpnuť a doslova horieť najprv nohy a potom aj ruky. Tak som zašla k svojmu lekárovi a on mi predpísal nejaké isté kvapky. Samozrejme, že išlo len o utlmenie bolesti a odborné vyšetrenia som podľa neho nepotrebovala. Po čase som zistila, že som na nich fyzicky a psychicky závislá, pretože išlo o opiátové analgetiká. Len pred dvoma mesiacmi som sa vrátila z liečebne drogových závislosti, no nie som z toho ešte vonku. Moje bolesti chrbtice a nôh sú čím ďalej tým silnejšie a niekedy nedokážem vstať od bolestí z postele. Veľmi sa bojím ísť k lekárovi, že ma zase odbije a vyhovorí sa tentokrát na to, že sú to abstinenčné príznaky. O rok v júni sa budem vydávať a môj snúbenec mi veľmi pomáha. No keď to takto pôjde ďalej, tak svoju vlastnú svadbu absolvujem na vozíčku.
Prosím Vás, ktorí ste z okolia Košíc, ak poznáte dobrého neurológa, ortopéda, masérske služby alebo niečo, čo by som mala vyskúšať, poraďte mi. Ďakujem
Ja mám bolesti krčnej chrbtice trvajú už tiež veľmi dlho a tiež neviem čo na to skúšala som cvičiť masírovať dokonaca som ju mala aj dvakrát napravanú tak ak má niekto nejaké radz budem rada
RNG: tak ashwagandha má aj takéto účinky?Ja som ju pila pre iné:-)))))
ahojte tak sa hlasim znov samozrejme ziadna ulava a bolesti pretrvavaju a je to stale horsie... moj lekar ma odbil ze musim schudnut preto mam tieto zdr. problemy..samozrejme ze mam v krvi zapal a le asi to nie je az take vazne..... fakt to nikomu neprajem tie bolesti ... normalne som zostarla :( a uz nemam ziadnu energiu ... objednala som sa inemu neur. s tym ze volny termin ma presne mesiac tak dufam ze mi uz pomoze dovtedy to musim zvladnut... stale beriem lieky utlmovaky a som z nich tak mimo ze fetaci /pardon/ su pri mne suvix... chcem sa vam podakovat za rady a skusenosti!!
urcite sa ozvem co a ako ....na CT mi zistili bulging disku ale lahky podla lekarov by mi to nemalo sposobovat problem ...nech zije nase uzasne zdravonictvo ......
Podla veku, by si este nemala mat problemy spojene s rednutim kosti.Vtedy sa chrbrica skrati, a nervove povrazce vovnutri sa uvolnia a moze sa niektory prisktipnut.
Tak isto problemy s mikrofrakturami a unikom spinalnej kvapaliny asi nemas(ta sposobuje silne zapaly okolo chrbtice az vidno pri chrbtici tvrde hrcky)Mozes mat poskodene ale disky-sportove zranenia alebo nehody) a tie tam robia paseku. Alebo poskodene nervy, vlastne len izolaciu=myelin. Ten moze byt poskodeny roznymi virusami, niektore mame v tele neustale(herpes V1, herpex zostrix , Epstein Barr virus a ine napadajuce aj nervy).
Na to je osvecene brat vacsie mnozstva myelin budujucich materialov, hlavne chybajuce v nasej diete omega 3 oleje. Kombinacia rybaci(zdroj EPA aDHAomega 3 olejov) , zdroj omega 3 (linolenicka=linolova kyselina)lanovy olej, a tiez protizapalovy GLA z pupalky ci boraku(midnight primrose , borage. Z osobnych skusenosti 6-9 gramov denne rybacieho za par tyzdnov pomoze.Rybaci olej zaroven robi krv tekutejsou-redsou, takze prispieva k zlepseniu cirkulacie
Na ulavu bolesti je hromada protizapalovych prirodnych prostriedkov(ashwagandha, dumbier, quercitin, bromelain turmeric s pirerinom atd.
a mimochodom ja mam 27 rokov tiez a tiez sa citim jak 90 rocna baba