Bolesť krížov a celej chrbtice

Príspevok v téme: Bolesť krížov a celej chrbtice
kajka

Mam 27r. a citim sa ako 80rocna...uz dlhu dobu cca 3 roky mam problemy s chrbticou lepsie povedane s krizami a bolest mi vzdy vystreluje do nohy raz do pravej raz do lavej ....ziadne liecenie len dookola utlmovaky a rehabky ktore mi pomahaju len na chvilku....a bolest cim dalej horsia.... tentokrat mi ta bolest ustupila z krizov a vystreluje mi pod lopatkami ..jeden den na jednej strane druhy den zase opacne..ta bolest to je ako krce ... neviete mi poradit co mam robit? alebo ako presvedcit mojho uzasneho lekara nech ma da dokopy.... som uz vycerpana aj po psych. stranke..viem ze mi zase daju utlmovaky a ja uz nevladzem tie silne lieky....aj cvicim ale ani to mi nepomaha...ja osobne si myslim ze mam zapal v tele ale nikto to neriesi... som zufala....

peter23

dakujem za rady, chvalabohu spanok je to najlepsie co pre mna moze zatial byt lebo sa celkom dobre a hlavne bezbolestne vyspim, spim na boku a perina medzi kolenami to uz si ten chrbat nejako sam ziada. Inac musim povedat a to uz mam potvrdene od kolegov a znamych tu v Anglicku, ze toto ich lekarstvo nejako nestoji za nic hlavne ten ich pristup.Na kazde obycajne vysetrenie alebo napr rontgen sa tu objednava, a kym na vas pride rad tak to je vecnost.Ked som sa objednal na rentgen ja, tak som tri tyzdne cakal na ten slavny den a potom asi dalsie dva kym som vedel nejake vysledky.ze vraj rontgen je v poriadku tak dufam ze moja chrbtica je ok.Ak niekto z vas bude mat v GB zdravotne problemy tak ani nestracajte cas a porieste si to doma, ja som tak stratil asi 8 mesiacov a dokopy som okrem rentgenu ziadne vysetranie nepodstupil a fyzioterapeut sa mi zdal ako keby len dedukoval co by to tak mohlo byt,az ma asi po troch mesiacoch presunul na ortopediu.Z tadial uz asi mesiac cakam na papier z datumom, no stale nic.Je to tu celkom ubohe.Stracam uz trpezlivost.Po vianociach idem domov na dovolenku tak sa dam 100% vysetrit.Ak pozna niekto dobreho odbornika v Presove tak mi prosim vas napiste.Dakujem pekne a kazdu radu alebo skusenost privitam.

gloria

Ahoj Peter23,
akupunktúrou a cvičením nič nepokazíš, ale v prvom rade by si sa mal dať vyšetriť u odborníka. Tvoje potiaže môžu spočívať len v preťažení, alebo prechladnutí, ale zároveň to môže byť znakom niečoho vážnejšieho. Z vlastnej skúsenosti viem, že to netreba podceňovať. A to praskanie tiež nie je velmi dobrým znakom. Môžem ti akurát poradiť pár vecí, ktoré som sa naučila po operácii: Kríže si udržuj vždy v teple (hlavne ak robíš v chladnom prostredí). Cvičením Pilatesa nič nepokazíš (sú to vlastne aj pooperačné cviky). Najlepšie je ležať na boku s vankúšom položeným medzi kolenami, aby boli vodorovne. Vtedy sa chrbtica najlepšie uvolní. Ak ležíš na chrbte, je dobré si kolená niečím podložiť. A na chrbticu je dobré suché teplo, nie teplé kúpele.Pri dvíhaní bremien je lepšie ísť do podrepu, nie sa predkláňať. Aspoň mne to takto funguje. Ale aj tak by bolo najlepšie navštíviť lekára a ten ti podla výsledkov najlepšie povie, či nie sú potrebné aj nejaké lieky a čo ti tie bolesti vlastne spôsobuje. Prajem ti vela zdravia

ryba60

Nechaj si preverit zapaly v krvi ASLO, LATEX, aby to nebolo z prievanu a tu ti cvičenie nepomôže, len upraviť oblečenie v práci alebo zmena zamestnania

peter23

ahojte, v mojom pripade trvaju bolesti krizov nieco menej ako jeden rok.Mam 23 rokov, a uz zhruba 3 roky pracujem v skladovom prostredi v zahranici.U mna nastava bolest po alebo pocas chodze alebo statia, kedy pocitujem potrebu zohnut sa a natiahnut svalstvo aby ta bolest aspon docasne ustupila, no po opetovnej chodzi sa to vracia.Pracujem v Anglicku a absolvoval som tu uz physioterapie, masaze, akupunkturu no nemozem sa toho zbavit zrejme preto ze stale pracujem.Momentalne cvicim cviky Pilates s fitloptou a pokusam sa posilnit si to spodne svalstvo, no zatial nevidim vysledky.Zahadne pre mna je ze pri zohnuti a natiahnuti svalstva mi to svalstvo akoby jemne praska az kym sa dostatocne neponatahujem a potom aj ta bolest trochu ustupi.No ked mam v sklade stravit 8 hodin, tak je jedno co robim, bolest je tam.Ak ma niekto skusenosti s tymto druhom bolesti prosim poradte mi aby som vedel ci sa tej prace vzdat alebo by som to mohol nejakym sposobom zvladnut.Dakujem velmi pekne.Peto

RNG

Med je potrebna pri regeneracii hmoty okostic a platniciek. Pochybujem vsak, ze to spravi celenka alebo nahrdelnik. Treba na to potraviny alebo doplnky s medou a bez zeleza a zinku, ktore zabranuju absorbcii medi.
Niekto skusal natahovanie v spanku? Na regeneraciu platniciek treba z nich dat na dlhe hodiny denne zataz prec, trakcia 1 hodinu za tyzden je prilis kratka doba na regeneraciu.
No a treba extra materialy, najlepsie polotovaty na klbovu hmotu a platnicky.

lea

veru, je to zakerna choroba, kto nezazil neuveri. ja som si nikdy na chrbticu nedavala pozor, pokladala som ju za nieco zanedbatelne s cim maju problemy iba starsi ludia. a teraz uz rok kvoli vyskocenej platnicke zijem ako dochodkyna i ked nemam este 30. No musim povedat, ze viac ako bolesti ubija pocit nepochopenia od okolia a podozrievanie zo simulantstva, to ma ide rozhodit.

gu100

Chcel by som vas informovat o mojich skusenostiach. Cca. 4 roky som mal neustale problemy s krizamy, ktore recidivovali, neurologicka mi neustale predpisovala lieky na utlmenie. Bolest vyvrcholila nedavno, ked som dvihal nie najtazsie bremena a ostal som lezat na posteli. CT vysetrenie ukazalo herniu disku 7,5 mm L5-S1, dopovali ma infuziami, no ani to nepomohlo, cakala ma operacia, ktoru som pred necelymi 2 tyzdnami absolvoval. Dufam, ze uspesne a bolesti ustupia aspon docasne. Chcem len aby ste bolesti nezanedbavali, myslim si, ak by som CT vysetrenie absolvoval skor, so zistenim posunutej platnicky, urcite by som si daval vacsi pozor, aby som sa mozno mohol vyhnut operacie. Takze to nezanedbavajte!!! Co najskor treba absolvovat CT vysetrenie, alebo magneticku rezonanciu. Drzim palce!

eok

Na chrbticu i na bolesti kolien, ramien členkov je výborný emu gél.Každý kto ho vyskúšal si veľmi pochvaľuje. Viac na www.emufarm.eu

ryba60

Ja mam medennu čelenku,ale mne nepomaha, skôr sa mi bolesti hlavy ešte vystupňujú asi po 2-3 hodinách.Skúšal som ju viackrat. Okolo čela, krku ,ale neúspešne.Ono je to asi ojedinelé.Po všetkych doterajších vyšetreniach je ta moja od krčnčj chrbtice a asi aj psychiky.

Ivka 1

Inuška skúšali ste už manželovi pomôcť produktami na prírodnej báze? Môjmu celkom pomáhajú. Ak máte záujem,napíšte mi na mail.