Mam 27r. a citim sa ako 80rocna...uz dlhu dobu cca 3 roky mam problemy s chrbticou lepsie povedane s krizami a bolest mi vzdy vystreluje do nohy raz do pravej raz do lavej ....ziadne liecenie len dookola utlmovaky a rehabky ktore mi pomahaju len na chvilku....a bolest cim dalej horsia.... tentokrat mi ta bolest ustupila z krizov a vystreluje mi pod lopatkami ..jeden den na jednej strane druhy den zase opacne..ta bolest to je ako krce ... neviete mi poradit co mam robit? alebo ako presvedcit mojho uzasneho lekara nech ma da dokopy.... som uz vycerpana aj po psych. stranke..viem ze mi zase daju utlmovaky a ja uz nevladzem tie silne lieky....aj cvicim ale ani to mi nepomaha...ja osobne si myslim ze mam zapal v tele ale nikto to neriesi... som zufala....
Bolesť krížov a celej chrbtice
chrbtičiari-vyhľadajte akupunktúru,tá si s chrbticou poradí
ešte som ti chcela napísať,že teraz mi pomáhajú aj kapsicínové náplaste.Dostať v lekárni nestojí to veľa-asi do 40 sk,možeš to rozstrihnúť na 2-3 kúsky.Nesmieš byť alergická na kapsicín,mňa to najprv svrbí,potom páli a hreje.Po 24-hod.to odlepím a bolesť prejde do max.2 dní.Asú aj bylinkové čínske náplasti - tie neštípu a zabrali mi tiež.Ale dávala som si ich keď som cítila,že ma to začína bolieť,ale zatial klop,klop,som nemusela na obstrek užvyše roka.Predtým som bola asi raz za 3-5 mesiace.Držím ti palce,viem čo prežívaš.Ja som mala bábetko a musela som v tých bolestiach kojiť,prebaľovat,ešte aj celá domácnosť-manžel bol skoro stále na turnuse keď ma to chytilo,takže som rada že mi je teraz celkom fajn,aj keď úplne to neprestane asi už nikdy.
kajka toto iste mala moja mamina...tiez jej ta bolest az do noh vystrelovala jak opisujes.... bolo dost vidiet ze ju to boli... ale vies mali to aj jej surodenci, dokonca, bolo to zapricinene tym ze nemali nejak dostatocnu stravu ked boli mali alebo v podstate ze im nieco chybalo... vsetci traja chodili na inekcie petoze nic im nepomahalo... len tie inekcie spytam sa co to bolo ak by si chcela
Valika presne tie problemy mama taky isty postup nachadzam u lekarov aky si mala ty.... teraz som bola na odberoch a idem este k lekarom na vysetrenie fokusov tak uvidime co dalej ...teraz sa mi troska ulavilo ale to len preto ze som na liekoch :( viem ze uz to teraz len tak nenecham ...strasne to obera cloveka o energiu a kedze som mlada a este nemam deticky.....
jeany nie som z Popradu :)
ahoj .mne pomohli obstreky pod CT .Je to vraj drahé ,ale aspoň u mňa to pomohlo.predpísal to neurolog,pýtaj sa na to.Kým som sa k tomu dostala,prešla som tabletkami,infúziami,obstrekmi-naslepo,potom som to nevydržala a povedala som lekárovi,aby už ma poslal nikam,kde mi pomožu
kajka,nie si náhodou z Popradu?
Milá Kajka, neviem či ti to pomôže, ale ja som mala podobný problém, t.j. nepredstaviteľné bolesti krížov, ktoré náhle ústupili ale začalo ma bolieť pod lopatkami alebo rameno alebo som sa nemohla postaviť pre strašnú bolesť bedrových kĺbov. Popros p. doktora nech ťa pošle na reumatológiu. Viem čo prezívaš, mňa liečili \\\\\\\"brufenom a voltarenom 10 rokov, kým mi diagnostikovali určitý druh reumy. Píšeš, že ťa už poslali na ortopédiu a neurológiu. Aj ja som si tam pochodila, a viem, že je to psychický náročne, mať ukrutné bolesti ale pre lekárov si úplne fit. Ty si myslíš, že máš v tele zápal, tak popros nech ti urobia sedimentáciu. Ja som ju mala na začiatku zvýšenú a ako roky šli, tak sa ja sedimentácia zvyšovala. Nenechaj to tak dlho neliečené. A ak sa ráno budíš celá stuhnutá, tak nečakaj s tou návštevou príliš dlho. Ale dúfam, že sa mýlim a nebudeš to mať nič vážne. Držím prsty!!!
Milá Kajka, neviem či ti to pomôže, ale ja som mala podobný problém, t.j. nepredstaviteľné bolesti krížov, ktoré náhle ústupili ale začalo ma bolieť pod lopatkami alebo rameno alebo som sa nemohla postaviť pre strašnú bolesť bedrových kĺbov. Popros p. doktora nech ťa pošle na reumatológiu. Viem čo prezívaš, mňa liečili \\\\\\\"brufenom a voltarenom 10 rokov, kým mi diagnostikovali určitý druh reumy. Píšeš, že ťa už poslali na ortopédiu a neurológiu. Aj ja som si tam pochodila, a viem, že je to psychický náročne, mať ukrutné bolesti ale pre lekárov si úplne fit. Ty si myslíš, že máš v tele zápal, tak popros nech ti urobia sedimentáciu. Ja som ju mala na začiatku zvýšenú a ako roky šli, tak sa ja sedimentácia zvyšovala. Nenechaj to tak dlho neliečené. A ak sa ráno budíš celá stuhnutá, tak nečakaj s tou návštevou príliš dlho. Ale dúfam, že sa mýlim a nebudeš to mať nič vážne. Držím prsty!!!