Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana
Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
pocit,ako keby ste nemali kontrolu nad vlastnou hlavou, ako keby Vás niesla kade tade,a všetko čo je naokolo vnímam tiež veľmi čudne.Sú dni keď to až tak necítim,ale dni ako napr.aj dnes sú veľmi zlé a plné strachu a namýšľania.Necítim sa dobre na ulici, v obchode, všade mám pocit že ma nesie hlava,často ani nevnímam veci okolo seba,len čumím do blba.Takto som to ťahala v Irsku dva mesiace,boli dni že som vôbec nevládala robiť, triasla som sa a musela isť domov.
Odkedy som doma chodím po doktoroch, vlastne som bola na neurologii, spravili mi Rtg chrbtice-vykrivená krčná ch.,hrudník-ok,očné-ok,EEG-negat.,teraz čakám na posledné vyš.hádam,magnetická rez.-mozgu,ale mám strašný strach,namýšlam si a o to mi je horšie.Psychicky to už tiež dosť zle znášam,zle spávam atd.Bola som aj u psych. mám aj lieky no neviem sa ukludniť, kým neviem čo mi presne je.Chodím aj na rehab.zatiaľ veľmi nepomáha,sice bolesti ustúpili,už nie su tak silné, no tie neustále závraty mám stále a to ma viac znervoznuje ako celá chrbtica.Cítala som Vaše príspevky,to s tou chrbticou je skoro to isté, ale tá hlava.Bola by som veľmi vdačná, keby mi niekto vedel poradiť,alebo aspon kus ukludniť v tomto smere,ak má niekto podobné problémy, prosím napíšte, lebo už ozaj neviem,čo mám robiť.Zijem v neustálom strachu a musím sa priznať myslím už aj na to najhoršie.Viem, že to znie už prehnane,ale verte mi, nie je nič horšie,ako žiť v strachu a neistote.Budem vdačná za každý príspevok.Dakujem,s pozdravom bubu...
Ahojte,mám tiež podobné problémy a ešte k tomu aj strašný strach.Od malička som mávala menšie problémy s chrbticou, ale ako prišlo, tak odišlo.
Všetko sa začalo minulý rok,bol pre mna nesmierne ťažký, hlavne psychicky. V marci som odišla s priateľom do zahraničia, on cez agentúru, ja na blint a bez jazyka. Bola to pre mna hotová nočná mora, skoro tri mesiace som si nevedela nájsť robotu, už som bola psychicky úplne vyčerpaná.Potom sa to kus urovnalo, no napriek tomu som žila v neustálom strachu z cudzieho sveta.V septembri sme prišli domov na dovolenku,bolo to super, aj som sa kus ukludnila,presvedčila sa že doma je to celkom v pohode,myslím rodičia...som jedináčik, o to to bolo horšie.Rozhodla som sa ešte vrátiť do Vianoc. Všetko išlo celkom dobre, no asi po troch týždnoch som začala mať problémy.Najprv to začínalo trpnutím malíčka a prstenníka na ľavej ruke.Postupne to išlo hore celé rameno, až to prešlo na chrbticu, krk, hlavu-bolesti, a začala som mať neustále závraty, nedá sa to nazvať točením sa hlavy, je to taký blbí
Ja byvam v Roznave a vobec nemam potuchu ci tam je nieco podobne ako joga...
sonca - v podstate ano,mne to tak trejme zacalo...maval som tlaky a take divne pocity na hrudi...po vysetreniach srdce OK, krv OK a neurolog povedal ze to moze byt od hrudnej a krcnej chrbtice...mne nasiel problem na hrudnej chrbtici (skolioza a dalsie zverstva kt. nerozumiem)
z krcnej asi tazko, ale urcite ked boli, nesprospieva to dusevnemu zdraviu
akoźe z krcnej chrbtice sa da dostat panicka porucha??tak potom aj ja ju mam z toho...jupiiii..prave som na to dosla..xix..to urcite nie...
a kde byvas? ja som zacala chodit na kurz jogy prenedavnom, ale cvicievam aj doma, dolzeita je pravidelnost...akurat teraz si idem zacvicit jednu zostavicku
joga sa dá cvičiť aj doma,treba si len kúpiť knižku s cvikmi.