Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie

Príspevok v téme: Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
zukume

Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana

lencok

no rehabitlitacie su o nicom podla mna, trosku pomozu, ale ostatne je na tebe...hlavne treba cvicit pravidelne, skusit napr.jogu alebo nieco podobne. Ja s nou zacinam teraz, tak uvidim ci sa polepsi.

bobec

jasne lencok,som na tom podobne a zacalo to asi pred rokom a pol a fakt je to na zblaznenie niekedy...len neviem ake cviky su naj...chodil som na rehabilitaciu tyzden a vobec nepomohlo

lencok

na krcnu chrbticu a celkovo na chrbticu treba dbat, pretoze potom len vsetko boli, a to je akurat tak na zblaznenie, ja som aj kvoli tomu dostala spominanu depku. Takze treba sa o seba starat. Ked je to dlho zanedbane, postupne pomaly, nie nasilu! robit rozne cviky, Najprv treba uvolnit stuhnute svtalstvo, a potom spevnovat.

lencok

Ja som mala bolesti krcnej chrbtice od 17, btedy som prestala dobre spavat...a sa to nabalovalo...a v 19 z toho pekna depka, tak pomaly ma to nicilo, tj. 2 roky, vacsinou ked pominie uzkost je to omnoho lepsie, lebo ked je clovek prilis uzkostlivy, stahuju sa mu vsetky svaly,a po dlhsej dobe to zacne pekne boliet, cize ja teraz viem, ze u mna islo o psychiku.

bobec

Ahoj Zuzana,
uz si na tom lepsie? Ja mam tiez poriadne bolesti chrbtice, krcnej a aj hrudnej (sedave zamestnanie) a uz som na tom tak, ze mam zrejme aj panicku poruchu...takze k veci, ak este mas tie nejake cviky na chrbticu, velmi by si mi pomohla...velka vdaka vopred
S pozdravom Robert

Tom Little Beer

Ahojte!
Nahodou som sa dostal k prispevku od Zakume.
Problemy, ktore opisala ona ale i ostatni mam aj ja. Asi pred rokom som mal mensi uraz, chrbtom som narazil do stromu. Priznavam, ze som mal cosi vypite, a tak som vecer zaspal akoby nic. Na druhy den som isiel normalne do prace, nebolo mi najlepsie, ale vsetko som pripisoval alkoholu. No poobede to zacalo, pri sprchovani mi zacalo byt nevolno, citil som palenie na hrudi, busenie srdca a mal som pocit na odpadnutie, velmi som sa vylakal. Ako tak to preslo, na druhy den uz bolo celkom OK, a tak som na tu udalost zabudol, opat som to pripisal "poopicnemu" stavu. Problemy vsak nenechali dlho cakat a asi o 2 mesiace sa zopakovali. V robote bolo dusno, cestou domov som sa este zastavil v obchode. Pozeral som nieco v spodnom regali, ako som vstaval, zacala sa mi akosi tocit hlava, Dosiel som k pultu a tu som zacal stracat videnie, akoby som videl ciernobielo, bez farieb a hlasi z okolia tvorili akusi ozvenu v mojej hlave. Ihned som zacal hybat nohami, a zhlboka dychat - pomohlo, a vedomie, kt. som stracal sa mi akoby vratilo. Dosiel som domov. Opat som myslel, ze to bola len akasi chvilkova slabost. Hlava ma vsak ostala odvtedy akosi divne boliet. Este som nieco spravil na PC a isiel si lahnut, lebo necitil som sa OK. Po chvilke som zacal mat krce v bruchu a tak som isiel na WC, ked som sa vratil, tak to zacalo. Zacolo mi busit srdce ako dive a nemohol som dychat. Kamarat zavolal sanitku. Po prichode mi zmerali tlak - 160/120, mal som ho zvyseny a to mi uz bolo o cosi lepsie. Doktor zhodnotil, ze to bude prepracovanost a dal mi injekciu na znizenie tlaku. Rano som isiel k svojmu Doktorovi, ten ma vyslal k internistovi - EKG v norme, tlak 140/100, mierne zvyseny, aj on pripisal moje problemy prepracovanosti, a nechal ma tyzden si oddychnut doma. Po tyzdni problemy neustavali a pridalo sa i trpnutie ruk, pier, nedokazal som sa sustredit, rano som sa budil nevyspaty a unaveny. Po tyzdni som isiel na kontrolu a doktor sa rozhodol, ze ma vysle na komplexne vysetrenie do nemocnice. Robili mi vsetky mozne vysetrenia, avsak bez nalezu. Potesil som sa a zaroven zneistel, lebo priznaky neodchadzali. Robili mi rtg pluc, chrbtice a hlavy, sono obliciek a brusnej dutiny, merali mi 24h tlak, ten skakal hore dolu ale to bolo v ramci normy. A tak ma prepustili s tym, ze na pricine bude krcna chrbtica. Chodil som na masaze, elektroliecbu a na rozne cvicenia na chrbticu. Nastalo zlepsenie a ja som sa po mesiaci PN opat vratil do prace. Pracujem doteraz, ale stale mavam problemy ako: busenie srdca, trpnutie koncatin, pier, bolesti hlavy, akoby som stracal silu. Avsak naucil som sa s tym zit. Je to istotne aj psychikou, lebo ked sa citim OK, je to vtedy, ked mam klud doma i v robote. Avsak hlavny problem vidim v tej chrbtici, lebo pred tym som dane problemy v zivote nemal. Bol som sportovec, aj som ale moje vykony isli poznatelne dolu. Takze zakume a aj ini forum-aci myslim, ze problem je v chrbtici a nasej psychike a stym treba nieco robit. Ja sa tiez chcem dat do kopy, ako som bol predtym, ale je to tazke, ked ani v rodine mi ludia neveria, ze mi nieco je. som rad, ze som na tomto fore nasiel ludi ako som ja, a ze nie som blazon, ktory si nieco domysla. S pozdravom, Tomas.

dada

ahojte, je by som tiez mala dotaz, citala som tie vase prispevky,chrbtica je hnus, mam podobne pripady, a mam tiez tazku skoliozu, ja by som sa chcela opytat, ci mi nahodou neviete poradit ohladne mojho syna, uz viac ako jeden rok ma problem s nadychovanim sa a pri tom neustalym zivanim, niekedy mava aj naval tepla, moze to suvisiet tiez s chrbicou? Prosim poradte ak viete, Dakujem