Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana
Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
ajoj mijka, tak to ma mrzi ze ta boli te krcna, viem ako ti asi je, ja som dnes ani do skoly poobede nemohla, ake som mala zavrate a bolesti krcnej chrbtice, hlava ma boli uz neviem kolko...je to neprijemne a na niekedy na zbalznenie, ale da sa s tym vela robit. Ano cvicit mozes, ale ak si vnutorne napata aj to sa dost prejavuje na tej bolesti, cize treba sa uvolnit jednak psychicky a zatazovat svalstvo fyzicky...drzkaj sa mi
Ivka poslala som ti mail:)
mám sedavé, tie 4 hod sedím pri stolíku a dávajú mi písať nejaké spisy, stále točím hlavou, akože sa snažím nou cvičiť aj tam.fakt by som mala stuhnuté svaly ked cvičím každý den??
mám strach že to už nikdy neprejde, hlavne vtedy ked sa cítim takto...že nebudem vediet normálne fungovať, ved to je hrôza a to budem mať len 22.:((
mám isť za obvodnou??čo so mnou spraví, zas mi predpíše nejaké analgetiká či oblbováky:(už mi z toho začína šibať.pred minulý týžd. mi bolo celkom fajn, začala som nosiť okuliare, už som nemala také závraty, no od minuléh týždna je to znova zlé, rozmyšlala som či by to nemohlo byť aj počasím.minulý týžd. sme mali otrasné
pri poruchách krčnej chrbtice sú možné závrate,zmeny krvného tlaku.V prvom rade je dôležité neurologické vyšetrenie a na jeho základe sa aplikuje ďalšia therapia
dľa neurologa,ktorý by mal eliminovať bo-
lesť infúznou liečbou,alebo aplikáciou nesteroidných antireumatík v injekčnej forme,poprípade mesoacaínove obstreky v oblasti krčnej chrbtice.Až keď odzneje
akútna fáza ,potom sa môže prejsť na rehabilitáciu.Kde by som doporučovala reflexnú masáž,jemné techniky.Neodmysliteľnou súčasťou je samotná liečebná telesná výchova.Celá liečba musí mať harmoniu ako po neurologickej stránke tak po fyziatricko-rehabilitačnej
ale no kludne otravuj-ved na to sme tu.
hej to vsetko mam za sebou aj ja,krcna ta nikdy neprestane uplne boliet-ak to mas v poriadku-tak mas len stuhnute svalstvo-cize asi len cvicenie.ja uz fakt neviem,z coho to mas.a to ze mas bolesti to ti verim.opytam sa takto- mas sedave zamestnanie-cize prax v tvojom pripade?nesed dlho za pc-za stolom-lebo ti za hodinu tak stuhne krcka ze to tak lahko nerozcvicis- musis ju neustale uvolnovat.fakt uz neviem mijka tak rada by som ti pomohla.
brunuska ano, bohužial stále:((krvný obraz,EEG, MG rezonancia mozgu, sono krku, RTG chrbtice, očné vyš. to je asi všetko...neurologička povedala, že z neurologického hľadiska nič vážne len hypermobilita.na rehab.som chodila mesiac, tam mi povedal,že mám ochabnuté svalstvo na ch., tak cvičiť...robím všetko čo mi povedali, kus mi bolo lepšie,no od minulého týždna mám neustále bolesti, je to na zbláznenie...tažko mi je vydržať 4 hod. na praxi..
brunuska ja sa ozaj nechcem sťažovať ani ľutovať, je mi to už aj trápne, že neustále otravujem týmto...no je to pre mna fakt ťažké, som zúfalá:(
mijka stale??? mozem sa opytat-ake vsetky vysetrenia ti robili???
ahojte!prosím Vás o radu. po všetkých vyš. ktoré boli negat. mám stále veľmi silné bolesti chrbtice,krku a hlavy.cvičím pravidelne denno-denne cviky kt. ma naučili na rehab., no tie bolesti neustupujú.neviem čo mám robiť, či ísť znova za obvodnou,neviem čo by mi ešte vedela dať, analgetiká už nechcem, ved sa nimi stále dopujem, ale nepomáha ani to, bráni mi to vo všetkom.
za kým by som mala ísť, už nevládzem, bolesti sú každodenné a často neznesitelné, až mi je už do plaču:(
dakujem za každú radu.
Skus reflexnu masaz (segmentovu techniku) pomaha.