Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana
Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
No vsetko co tu citam o problemoch krcnej chrbtice sa tyka aj mna.Trapim sa uz hadam aj 10 rokov,chodim od lekara k lekarovi,z tychto problemov som ziskala panicky strach a uzkost.MR -zuzene cievy v krcnej chrbtici medzi stavcami,t.z.nedokrvuje sa hlava.Z toho su vsetky tie problemy.Cakam na dalsiu MR a rozhodnutie,ci sa ide operovat, alebo nie.Aj dnes mi z nicoho nic prislo zle,hlava ma niekam taha do stran,trasu sa mi nohy,busi mi srdce...Drzim vam vsetkym palce a dajte si vysetrit krcnu chrbticu na MR, lebo na RTG snimke toho moc nevidia.Ahojte.Ak sa chcete so mnou skontaktovat tak magdano@centrum.sk hviezdicka
No vsetko co tu citam o problemoch krcnej chrbtice sa tyka aj mna.Trapim sa uz hadam aj 10 rokov,chodim od lekara k lekarovi,z tychto problemov som ziskala panicky strach a uzkost.MR -zuzene cievy v krcnej chrbtici medzi stavcami,t.z.nedokrvuje sa hlava.Z toho su vsetky tie problemy.Cakam na dalsiu MR a rozhodnutie,ci sa ide operovat, alebo nie.Aj dnes mi z nicoho nic prislo zle,hlava ma niekam taha do stran,trasu sa mi nohy,busi mi srdce...Drzim vam vsetkym palce a dajte si vysetrit krcnu chrbticu na MR, lebo na RTG snimke toho moc nevidia.Ahojte.Ak sa chcete so mnou skontaktovat tak magdano@centrum.sk hviezdicka
aaj ja mam take problemy ale mam strach celkovo s doktorov naposledy ked som tam bola tak ma ani nevidel a zhodnotil ze je to krcna chr.a ze ked chcem ultrazvuk tak sa plati 300 sk.pokial nemusim tak nechodim ale dufam ze nieco mi zaberie.pa
kačenka, viem o čom pišeš...je to strašné, ja s tým žijem tiež a často už strácam trpezlivosť, až som zúfalá, že to nikdy neprejde.
Ja mám ešte k tomu aj neustále závraty,a nevidím najlepšie.
moja diagnoza je podobná tvojej, čiže nič vážne, len žiadne svaly...
skús začať cvičiť...chod na tému krčna chrbtica-tam je názov stránky kde nájdeš dáke cviky.na stránke www.kosmodisk.sk, je tiež zopár dobrých, na rehabilitácii, ak chodíš ti tiež ukážu.
ja som začala cvičiť pilatesa, vlastne som bola zatial len raz, ale cítila som sa po tom naozaj fajn, az na tie závraty.
Niekto to zvláda lepšie, niekto horšie, ja napr. papám aj AD, lebo som z toho dosť mimo.Držim ti palce, a hlavne začni cvičiť, to naozaj pomáha...je to dlhý proces ale som počula že účinný.
Ahojte všetci,zistila som, že nie som sama /pritom som si to donedávna myslela/ čo mám Vám podobné stavy: tlaky v hrudnej časti chrbtice,slabosť až pocit odpadnutia, keď nemusím radšej nikam nechodím, mám strach,že mi bude zle. Minulý rok bol pre mňa dosť ťažký: zmenila som zamestnanie, problémy v súkromnom živote atď. Absolvovala som tortúru vyšetrení a všetko je OK, teda okrem toho,že na chrbte vraj nemám skoro žiadne svaly:len kosť a kožu. Vie mi niekto poradiť super cviky na hrudnú chrbticu. Hádam to pomôže a keď nie tak skusím aj psychológa: vie niekto poradiť dobrého psychológa v BA? môj e-mail katarina.dankova@post.sk veľké dík
Uplne viem o čom rozprávaš.Zažila som 5ažký kolaps a v nemocnici mi zistili zablokovanú krčnú chrbticu.Doteraz chodím na rehab.bola som aj na infúzkach,cvičím fitbal,kalanetiku,pilates a beriem keď mi je zle lieky.Problém je ten že sa mi to vždy vráti a lekárka nechápe.Je mi strašne zle.Problém sa začal po druhom dieťati pri nosení kočíka.čo mi najviac pomohlo a mám dlhšiu pauzu v tých bolestiach?Skús ísť na masá6 tak tri krát po sebe každé 4dni.Neverila som,ale všetky lieky sa môžu schovať,aj celé posilňovanie chrbáta,Je mi lepšie hoc krčnú stále cítim.Už som si nikdy taka istá,ale je to lepšie.Vyskúšaj a uvidíš.Ja som skúšala všetko a to mi ver,lebo deti ma potrebujú ,zvlášť moja 1,5ročná dcéra.Tak masáž celého Chrbátala hlavne nekúpať sa v teplej vode.Neverila som čo to je krčná chrbtica.Problém ma zaskočil lebo som pred tým dosť cvičila. a
Dakujem,Lencok!!aspon kusok som sa ukludnila, no nie je to ono,už sa neviem dočkať pondelka, vtedy pojdem na MG-mozgu, tak sa bojim, že mi tam niečo nájdu.Ach, keby to už bolo za mnou...dufam, bude dobre.Lieky beriem od sisi,ako to nazyvate, no ece nie tak dlho, takže z tej stránky tiež nie bohvie čo.
dnes som bola na rehab.ece viac ma to bolí, ece pôjde tri krát a potom..
ale nič,skusim na druhej téme, úzkosť, čítala som aj tvoje príspevky..možno mi pomôže sa tam skusim pripojiť.Ece raz dakujem za povzbudenie, si zlatá!!
ahoj bubu, mala som podobne problemy tiez som presla vela vysetreniami. A myslim ze nakoniec to vsetko bolo zo psychiky. Ak si uz bola u psychiatra, a mas lieciky tak neboj oni ti zacnu po mesiaci ucinkovat a vsetko sa zlepsi, ta bolest hlavy moze byt sposobena strachom a uzkostou, takze sa nebojkaj, psychika je potvora, treba ju preliecit a uvidis ze vo cela veciach sa ti ulavi. Ked uz bude lepsie skus zacat cvicit, aby si si dala zaroven na poriadok aj chrbticu, aby si bola ok.Drzim palce
ja som mala tiez podobne problemy s krcnou chrbticou,trpnutie ruk,bolest hlavy a vsetko s tym spojene.chodila sm na obstreky,jedla tabletky milion rehabilitacii.Jedine co mi vsakpomohlo je Vojtova metoda a reflexna masaz a samozrejme cvicenie.