Kto potrebuje schudnúť 20 a viac kíl - Podte do toho som nou!

pastrnak25

Ahojte kocky,

orchidejka, prajem veľa šťastia pri ťahaní otázok. Neboj, v tom strese ťa napadne ešte aj to, čo si nikdy nevedela :). Nestresuj sa teraz váhou.
Stanka, uf, nástup na nové miesto je náročný, ale telo si zvykne časom, aj ruky.
Ja sa na váhu pre istotu nestaviam :).
Celkom som odhodlaná, čo sa jedla aj pohybu týka, tak verím, že mi to vydrží. Aj včera som mala síce klasika večeru a neskoro, lebo sme ešte mali veľa práce, ale dala som si fakt málo. Udržala som sa a ešte som si aj odobrala z toho čo som si naložila. A stačilo mi to. Mala som rozťahaný žalúdok a teraz sa mi zdá, že je to ok...
Nech sa darí.

Maoam

orchidejka: 2-3kg hore ci dole okolie fakt neriesi, to si maximalne tak vsimne clovek na sebe sam (napr. na bruchu, ak mal hnacky, bol chory, atd)., takisto ludia, ktori cloveka vidia denne alebo velmi casto, si aj väcsie zmeny vsimnu neskor

idealnym 'testom' su ludia, ktori ta nevideli velmi dlho, napr. par mesiacov, polroka, rok - tak ti ak su vsimavi, to zaznamenaju urcite, ci uz to slo nahor alebo nadol

no a samozrejme odborny personal, lekari, zdravotaci, tym staci jeden pohlad od poslednej prehliadky :D

ale tak kedze si tu v teme najskor kvoli chudnutiu, vyznam to zacne mat ked budes musiet menit konfekcne velkosti, neviem aku mas startovaciu vahu/vysku a aky mas ciel, dufam, ze realny - to len vzdy pisem, lebo su zeny, ktore si kladu nerealne ciele a potom su frustrovane, ked sa to nedari aplikovat do reality

a vzdy dokola sa tu toci, ze cm su dolezitejsie ako vaha, lebo ludia, ktori zacnu napr. so sportom, chudnu tuk ale naberaju na svalovej hmote, ktora je niekolkokrat tazsia ako tuk a zaroven objemovo mensia :-))

takze ak mas pred sebou dlhodobejsie chudnutie, najlepsie je viest si dennik, pravidelne sa merat, vaha je skutocne orientacna zalezitost

a este k tomu tie rozny typy postav, rozne konstrukcie tiel....je to cela veda

Lussy Lu

ahojtee :-) ja som mala najlepsiu ...ani nie dietu podla mna...bol to alebo je to zivotny styl,s tym,ze je to jakoby krabickova dieta,ale pohodicka varim si sama co chcem,mala som na zaciatok z netu papier s rozpisom na kazdy den,ale pak uz som si vedela sama navarit a usporiadat co a ako aby sa to striedalo,vobec som neratala ziadne tabulky kalorie blbosti,moje telo potrebovalo dobre jedlo,menej a castejsie ...zacala som jest vela ovocia zeleniny(co som jedla aj predtym uz sice),ale teraz este viac,pak druha dolezita vec je pohyb,kolobezka,pes,plavanie,co sa dalo..cez leto je to super..za 3 mesiace 15 kg bez jojo efektu,ale pozor,je to zivotny styl,akonahle zacnete do seba ladovat,budete tam,kde ste boli,ale tak mozete to skusit zas :-D prajem pevne nervy a brat to ako vyzvu,nie ako nutnost ...Lu

Maoam

a ci si to okolie vsimne - zavisi velmi od stavby tela, kam telo pribera, ak ma clovek stastie na harmonicky typ postavy - ze sa mu to rozlozi rovnomerne, rovnomerne priberie v tvari aj na ostatnom zvysku tela, je to menej napadne, ako ked ma niekto napr. typ postavy hruska a nabera na zadku a stehnach a koncentruje sa to tam...

ale okolie si zväcsia vsimne az väcsie vykyvy v hmotnosti, cize 5kg a viac

Maoam

orchidejka - to zavisi najmä od vychodzej vahy, vysky a stavby tela

ak vazi niekto cojaviem pri vyske 165cm 50kg a priberie na 53-54 kg, tak sa to da vsimnut, to je uz skoro jedna konfekcna velkost viac

ak vazi niekto 93 a priberie na 96,ani moc nie

orchidejka

inak mozem este otazocku, ale taku dost blbu zapricinenu asi aj casom pisania tohto prispevku :P, no to clovek kolko kil musi pribrat aby sa to uz odzrkadlilo na tom ze si aj okolie vsimne ze pribral? Je mi jasne ze najblizsi s ktorymi ste denno-denne v kontakte a ani samotny clovek si to nevsimne, samozrejme pokial uz nejde o prirastok 15kg, ale viete s ktorymi sa stretavate tak raz za mesiac. Kedy su uz viditelne take rpiznaky priberania, napr na tvari, co ja viem rukach, ci bruchu alebo zadku, mozno na nohach..

stanka176

ahojte :) ja uz sa nad tou mojou vahou len pousmejem, mam stale tie dve kila navyse od sviatkov, co je lepsie nez keby som mala este viac pri sucasnom stravovani. :) robim 12ky, co mi uplne rozhodilo moj rezim, ked pridem som taka "ubolena", ze uz nevladzem nic ine + mam opuchnute ruky z prace :/ budem si musiet upravit este jedalnicek a snad to zase pojde .. babeny prajem nam, abysme to vydrzali. Pekny dnik vam prajem

orchidejka

caute kocky. Stanka dakujem velmi pekne, vo stvrtok ich mam, ale nic si nepamatam. Same vzorce vsade a v hlave nic a tradicne nestiham. Ale ty viac napis, ze co a ako v novej robote, popripade co robis, ci si spokojna a pod.
A pastrnak, ja som teraz normalne v takom rozpolozeni ze chcem to tiez vyskusat. Nejako si stiahnut zaludok, lebo ja neviem co je to so mnou, ale odvtedy ako som sa rozhodla schudnut a robim pre to kadeco, tak som pribrala cez 2kg. Za par mesiacov (mozno 2-3). U mna toto nikdy nebolo. Ja aj ked som priberala tak to nikdy nebolo narazovo, vzdy tak kilo za rok. Ani miery sa mi nezmenili nejako radiklane (lebo podla mna ja sa vzdy meriam na inom mieste :D)Absolutne neviem co robim zle, som maximalne demotivovana a znechutena z toho. Teraz uz nemozem prestat, lebo tu vahu, ktoru postupne dosahujem, tak mi je z nej zle nedobre. Baby, dufam, ze vam sa dari a ste na tom lepsie ako ja. Pekny tyzden vam este prajem