rada by som sa vas spytat, ako si pripravujete ovsene vlocky.. chcela by som vediet aj vase recepty.. Ja ich mam rada s mliekom a susene hrozienka...
Ovsene vlocky
ja si davam 4 PL ovsenych vlociek, zelejem 250g kysleho mlieka a pridam 2 CL skorice(moze sa vam to zdat vela, ale mne to hrozne chuti a dokazem spraskat balicek skorice ze 4 dni) a 2 CL roztopeneho medu, dobre rozmiesam, obcas pridam 2 CL granulovaneho lecitinu.
somtuzasa a tou vriacou vodou ich iba oblejes alebo ju tam nalejes tak aby ich to cele pokrylo?ako dlho ich nechas v tej vode?
:))) - ak vam chutia iba vlocky s mliekom alebo jogurtom, riesila by som to sojovym mliekom a sojovym jogurtom - je to fakt skvele chutovo, mam vyskusane!
este nieco - poznam ludi, ktori ked nieco pecu, napr. palacinky, vianocne pecivo alebo nejaky klasicky kolac, tak vzdy urcitu cast muky nahradia ovsenymi vlockami, mozno trosku nasekanymi nadrobno (daju sa aj zomliet v mäsovom mlynceku) - sama som to este neskusala, ale vraj je to fantasticke a urcite omnoho zdravsie ako pouzit iba cistu rafinovanu bielu muku.
ja ich vzdy sparim vriacou vodou, prikryjem. postupne pridete na to, kolko vody mate pouzit, aby ste nemuseli zlievat, aby to vlocky vypili. Po par minutach, ked vsiaknu vodu a zmäknu, tak pridam, na co mam prave chut - orechy, susene ovocie, cerstve ovocie, vsetko pekne pokrajane. Dobre su aj napr. s nakrajanych bananom a kokosovou muckou. Kupujem si v Rakusku taku zmes, nie su tam ziadne umeliny, su to iba pomiesane rozne druhy vlociek - razne, ovsene, psenicne, kukurice a este vela kuskov suseneho ovocia. Ked mam tieto, tak pridam mozno este trosku hrozienok a tiez sparim vodou, nikdy nedosladzam, ale mozte trosku vylepsit medom, ak mate radi velmi sladke. Mliekom nezalievam nikdy, ani jogurtom, som zastancom delenej stravy a rada jem viacej, preto radsej si dam viacej vlociek a ovocia a uz len cistu vodu - su fantasticke aj takto.
Inak - neodporucam tiez jest navecer, najlepsie su rano, je to skvely zdroj energie. Tiez neodporucam prazene a ani ziadne dochucovane, ked tak, tak potom z nejakeho bio-obchodu, s malinovou alebo inou prichutou, tie su väcsinou ochutene prirodnymi latkami. Urcite neodporucam klasicke corn flakes, tie su od zdravej vyzivy na hony daleko...
Kolko kcal moze mat asi cista ovsena kasa? 4 hrstky ovsenych vlociek dam do misky,polejem mliekom,ale iba trochuaby v tom neplavali. Dam na 1min do mikrovlnky. Vyberiem, opat trochu polejem a zase na minutu do mikrovlnky. Pridam ovocie ,oriesky,hrozienka,ale chuti mi aj sama. Je lepsie jest ovsene vlocky alebo cerealie ako Fitness?
uz sa mi inak stalo toto.. a nechapem ako sa to tam dostane... iba otvorim konkretnu temu a je to tam hned... a pritom to ani nekopirujem.. nic....
tinuss - staci raz napisat, my to pochopime ;)
dakujem vam velmi pekne za vsetky vase prispevky... myslim, ze pomohli nam vsetkym... som rada, ze konecne nepapam "stereotypny recept"... dobru chut..
dakujem vam velmi pekne za vsetky vase prispevky... myslim, ze pomohli nam vsetkym... som rada, ze konecne nepapam "stereotypny recept"... dobru chut..