nemozem otehotniet

msaj

ja som teda s týmto nemala problémy, ale mám kamarátku, ktorá sa s manželom už tiež niekoľko rokov snažia a nič, obaja podstúpili dosť vyšetrení a obaja sú v poriadku, po rokoch zmenila lekára, ten ju poslal na laparoskopiu - prefuk vaječníkov a tak a popritom zistili, že má natoľko zúžený krčok, že normálne nemohla otehotnieť, tak jej ho rozšíli a teraz čakajú či to konečne vyjde, tak aj vám baby držím palce

lasicka2

Aj mi sme mali s manzelom taky problem...A teraz mame rocneho chlpca.Pokial sa vam to nepodari do roka, mali by ste vyhladat lekarsku pomoc.Ale aj v den svojho najplodnejsieho dna sa to nemusi podarit.V ten den je 55% pravdepodobnost a den po tom je asi tak 10%.Mozno si navzajom nevyhovujete..Neviem ti pomoct

megan

Ahojte ja nemôžem otehotnieť už takmer tretí rok. Najskôr ma gynekologička presviedčala, že som zdravá a že mám byť trpezlivá. Potom som zistila, že mám problémy so štítnou žlazou- zvýšený prolaktín. Pred takmer 5-timi mesiacmi som sa rozhodla, že s tým už treba niečo robiť a objednali sme sa v Iscari. Manžel je zdravý a ja takmer tiež. Skúšali sme už dvakrát insemináciu a nič. Teraz ma čaká laparoskopia. No a nakoniec aj možno umelé oplodnenie. Som z toho už zúfalá. Chodí niekto do Iscaru? Čo ma ešte čaká a aké máte skúsenosti s lekármi z Iscaru príp. tipy na čo si dávať pozor? Ďakujem

Beja

Pre Andy
momentálne regenerujem psychiku. A šetrím korunky na ďalší pokus.
Ale určite moja cesta povedie k Dr. Hredzákovi.
Aspoň na nejakú konzultáciu a potom sa uvidí. Možno kým sa na to podujmem tak to príde aj samo.
Len musí byť ten správny čas. a zrejme teraz nie je. Ale určite bude.
A ty ako? Už si bola?

Zdenuša

Ahojte všetci! Objavila som toto fórum čisto náhodou, a som veľmi rada (aj keď to v tomto prípade nie je na mieste), že nie som sama, ktorá nemôže otehotnieť, ale aspoň sa dozvedám čosi nové.Po vyše roku snaženia sme sa s manželom ešte stále nedopracovali k vytúženému bábätku a nestačím sa diviť, čo všetko ste už podstúpili. Mňa môj gynekológ stále posiela domov s tým, že ešte počkáme, či sa nám to podarí prirodzenou cestou, a na žiadnom vyšetrení som (okrem sona pri prehliadke) nebola.
Chcel ma poslať v máji na laparoskopiu - robia sa mi cysty a ľavý vaječník sa tvári polycysticky, ale odložil to až teraz na september. V pondelok idem k nemu a som zvedavá, či bude už konečne niečo riešiť. Keď ma pošle domov s tým, že zas počkáme, tak si asi nájdem iného gynekológa. Už nevládzem stále odkladať riešenie našej plodnosti.
Chcem sa preto spýtať, ako ste sa vy dostali k Dr.Hermanovi alebo Hredzákovi alebo k iným, ktorí sa zaoberajú plodnosťou. Poslal vás gynekológ?
Ďakujem
Zdenuša

neznáma

Zdravím všetkých...my s manželom sa snažíme mať miminko už tri roky. Takmer pol roka chodíme do Iscaru, ale zdá sa nám, že iba ťahajú peniažky. Chceme sa už niekam dopracovať, máte nejaké skúsenosti s laparoskopiou príp. endometriózou?

andy

Ahoj Beja, chcem ešte skúsiť Dr.Hredzáka, snáď nám pomôže na našej ceste za babetkom.Ako pokračuješ ty,keďže viem,že máš zlú skúsenosť?

Beja

Pre Andy,
uplne s Tebou súhlasím.
Aj ja som z neho sklamaná.
Teraz sa dávam do poriadku a myslím si, že až príde ten správny čas tak to vyjde samo a ak nie, tak sa o to pokúsim znova, ale už skúsim niekoho iného.
Prajem Ti všetko všetičko dobré. A treba si veriť, že to raz určite vyjde.
Veľa šťastia.