Čipovanie psov

Naja85

No ja odporucam svoj mix:). Ja by som napr. u svojho psa chcela len besnotu a leptospirozu-pri nej ale len proti takemu druhu, ktory sa vyskytuje u mysi a v mojej oblasti, kde chodim so psom. Minuly rok bola dobra sezona na mysi, tak moja fenka si toho uzila a niekedy to bolo dost krvave, a to pred vela vela rokmi som chovala skrecky, brr, chudaciky mysky. Taka kombinacia ockovania je asi dost nerealna. Co viem, tak vet bud "ponuka" cisto len besnotu alebo kombinovanu a este su samozrejme take speci-proti borelioze, babezioze atd. No nic, snivajte s nami:).

lost

ved som si myslel ze to sa u veta da, neda? :) preto som ho nezobral na ten mix co ma veterinar defaultne nastavene :D
to je lacny smejd podla mna,

bastienwhitejade.eu
bastienwhitejade.eu

co odporucas aky mix? :) ved to je TRH :D normalne poviem chcem toto a tamto a to mi preda :) ved to je biznis nic ine :D a co nechcem nechcem, kaslem na zakon, zdravie prvorade, pocul som ze niektore su na 3 roky, biologicky, lenze papierovo len na 1 rok !!! a to je nehorazny podvod, 3nasobne davkovat psa ockovanim fujtajbl

Naja85

Joj, Lost, keby som mohla, tak si sama spravim ockovaci mix pre psa:). Normalne len to,, co je potrebne a nie hocico, co ma moj pes sancu dostat tak 0,01 percento(a mozno ani to nie). Len sa jej zbytocne zatazuje organizmus.

Inak, prave mi moja fenula drichme na posteli. Samozrejme ze lezi na chrbte, zadne labky rozcapene a vpredu je vykrivena na jednu stranu.

Hm. Tak uz sa presunula z periny na vankus. Super. Keby bola aspon mensia...

lost

Proste pelech=zbytocnost.

pravda pravda :D

u nas je najhlavnejsi pelech postel :D pri 140x200 si to este mozem dovolit a prizmurit oko :D

krasne citanie inac :) presne, tiez pochybujem oockovani a neviem ci ho dat ockovat, mal som teraz v JAN, ale to uz nestiham, ved pojdem vo FEB a zistim si o tom nieco a poviem vetovi ze nech da nieco nedrasticke atd..

Naja85

Lost, svojho psa mam rada, ale nechcem minat peniaze na zbytocnosti:). Ja to vidim tak idealne urobit koprologicke vysetrenie 2-3 za rok a podlo toho sa rozhodnut, aky odcervovaci pripravok sa pouzije. A tych 12 eur je uz s DPH a ako tu kliniku poznam, nezostalo by to len pri tych 12 eurosikoch(vsak aj papier treba zaplatit, pouzity material, nieco k tomu vet povie, lampa svieti, je tam prilis teplo a tak:P).

Inak psovi sme minuly rok kupili sampon za 5 eur(aj to som nhundrala, ze je to draha blbost:D). Vsak ho aj tak samponujem asi 3-krat za rok a po zvysny cast nam tu krasne smrdi po psinsky(niet nad vonu jej labiek, ked sa k vam v noci prituli) a voda na taku obycajnu spinu staci. Hracka sa jej kupila naposledy pred 2 rokmi(?), ktora je skoro aj tak stale odlozena, lebo fena ma svojho oblubeneho vyzvakaneho psa(piskacieho plysaka), ktory je nad vsetky hracky sveta(uz bol xy-krat opravovany, mnou operacne zasivany obycajnou nitou, rucne oprany a stale funguje skvele). Rucniky ma asi 4-su uz strasie, ale vsak psovi to nevadi a svoj ucel plnia. pes sa striha len raz za rok, a to normalne u psej kadernicky a vyjde to nejakych 12 eur(ma len obycajny letny zostrih na 0,5 cm)+zvysok roka si ja na nej precvicujem svoje nikym neuznane a nepoznane kadernicke schopnosti(musim jej este srst na jednom uchu dostrihat, lebo minule mala na jednom malu ranku po uhryznuti, tak som jej tam srst neskracovala, len to miesto vystrihala). Ockovanie som minuly rok vynechala(ale pozor-ockovanie proti besnote mam stale platne)-o ockovani si uz myslim svoje a aj o jeho potrebnosti(napr. existuje nespocetne druhov leptospirozy a ockovanie posobi len na par, ktore sa mozno ani v tejto oblasti nevyskytuju, tak mi je to na prd platne). Pelech sme psovi kupili a akurat to zabera miesto na posteli(ked je pelech na zemi, fenka donho v ziadnom pripade nepojde)-na spanie aj tak vyuziva moje vankuse, perinu, postel, gauc. Proste pelech=zbytocnost.

yahoo

Tak nas havko je cipovany.Dali sme ho cipovat pri prvej navsteve u veta. Dostal cip, k tomu aj pas a je vedeny v centralnom registri spolocenskych zvierat ktory si samozrejme dokazem vzdy skontrolovat.Su ta vedene aj ockovania a vysetrenia psa.
Nas havco ma trosku hrubsiu kozu ako hroch :) takze mala lekarka trosku problem mu pichnut ten cip ale potom to uz islo a ani len nepipol :)))
A toto vsetko vyslo do 50 eur.

Naja85

To s tou starostlivostou som minule tiez citala na dogfore, ale to sa tykalo len ockovania-od septembra by uz vsetky psy mali byt zacipovane a teda ked psa vet zaockuje, urcite si musi k tomu poznacit aj cislo cipu(alebo naopak-k cipu si poznaci ockovanie:)). Fakt si neviem predstavit, ze pridem do ordinacie napr. so zrazenym nezacipovanym psom a vet mi povie, ze mi ho neosetri. Asi by som mu tam vybuchla a zrejme by islo aj nejake podanie na veterinarnu komoru v tom mojom spravodlivom hneve.

jonatánka

mám doma šteňa, dala som ho začípovať pri očkovaní začiatočnom, podľa mňa to veľm nebolí, len 1x zaskučal a bolo. taktiež mám doma 9r. hafana, ktorého fakt neviem, či dám ešte začipovať, lebo ani zostatok rodiny s tým nesúhlasí, lebo nebudú \"chudáka psa trápiť\" na staré kolená, ja o tom bude do 9.2013 uvažovať, podľa mňa mohli nechať troška slobody majiteľom psov, ale potom by boli menšie zárobky (je to kruté, ale myslím si, že majiteľovi, kt. na psovi nezáleží, i100 nedá za čip 15€, skôr sa ho zbaví:-()... potom som čítala, už neviem kde, že keď pes po tom dátume nie je čipovaný, veterinár odmietne starostlivosť v prípade potreby? je niekto, kto sa vie odborne k tomuto vyjadriť? ďakujem vopred.

miaa4545

práve rozmýšľam, či dať alebo nedať začipovať psíka. A zrazu som našla túto tému. Je to fakt diskutabilné. Tento mesiac sa chystám so psíkom na odstránenie zubného kameňa. Psík má už 5 rokov a ešte mu nebol odstraňovaní, lebo vždy mám strach z uspatia. No už to má tak viacej zanesené, tak asi budeme musieť skôr ako sa mu začnú kaziť zuby. Veterinár, ku ktorému so psíkom chodíme mi povedal, že keď už bude teda uspaný, tak ho môžeme aj začipovať, no vážne rozmýšľam či tak spravím. Mne to príde čisto desné. Prečo sa musí psík čipovať, keď nebude slúžiť na identifikáciu, akému majiteľovi patrí ale iba v prípade že sa stratí a niekto ho nájde sa zistí či je očkovaný a proti čomu. Že na Slovensku je zakázané dávať tieto čipy, ktoré ho aj identifikujú. Či je to fakt pravda, neviem, bolo mi to tak povedané. Že on dlho bojoval za to, aby mohol čipovať už keď musí čipmi, ktoré psa identifikujú no sám povedal, že tieto čipy ktoré sa majú dávať sú úplne zbytočné. Ja nechcem mať so psíka, ktorý je člen - maznáčik rodiny načipované zviera. Toto je doba v ktorej žijeme. A presne začínajú sa čipovať zvieratá, o chvíľu sa budeme čipovať i my ľuddia a to len preto, lebo všetko dovolíme. Ak sme už aj neni čipovaní. Ktovie, čo s nami robia keď sa narodíme :)) Otras. Sa pozastavujem nad tými zákonmi a príkazmi, rozkazmi. Presne, tam by radšej ľudia mali zbierať extrementy po svojich miláčikoch. Neviem pochopiť ako to môže niekto nechať pod oknom rodinného domu alebo pred bránou. Čistý des ... A k tomu strihaniu. Keď sme prvýkrát dávali psíka strihať, tiež sa veľmi bál, traja ľudia sme mali čo robiť aby sme ho nejako udržali a aby sa netrepal, nakoniec mu tá pani v chovprodukte dala gel na upokojenie, no pomohol iba veľmi málo, snažil sa robiť všetko, aby ho nestrihali. Na druhý raz som povedala, že skúsim iné kaderníctvo alebo ako to mam nazvať a strihá tam taka mladá baba čo študuje veterinu a tá povedala, že ak je psík taký, že sa veľmi trepe a nepsolupracuje je to tým, že si chráni svojich pánov, že bude lepšie keď pôjdeme preč. Tak s ťažkým srdcom som ho tam nechala a šla si sadnúť pred obchod na lavičku a čakala som kým mi zavolá, že sa s ním nedá nič robiť a vráti mi ho napoly ostrihaného :) No čudovala som sa, keď mi povedala, že bol úplne ale úplne kľudný. Odvtedy dávame strihať len tak, že ho tam tých 30 minút necháme samého. Takže ja by som to riešila takto. Za skúšku človek nič nedá :)