Dobre den,zaujimalo by ma ,ako je to s cipovani psikov.Mame doma 3rocneho havinka.Niektori mi vravia,ze je to povinne pre kazdeho psa,niekori zas tvrdia,ze to je povinne len pre psov mladsich ako 2 roky.Ako to vlaste je?Dakujem.
Čipovanie psov
lost....neboj ja mam bišona....a strihám ho len 1x do roka,,,,uplne to stači, nechodi na vystavy
lost....4x do roka,,,,teda každe 3 mesiace pre menej chapavých :-)
lost.....lenže si zabudol ,že do toho centralneho registra sa môže prihlásiť len registrovaný veterinár , ktorého eviduje Komora veterinárnych lekárov SR , to znamená že žiaden 14 ročný pubertak sa tam nezaeviduje
to je tvoj nazor, ja zas to beriem tak, že je to menšie zlo ked mu dá niečo na oblbnutie ked ho strihá ako keby sa mal stretovať a mixovať ked ho striha, lebo viem ako sa bojí zvuku strojčeka na strihanie
taky register spravi 14 rocny student na domacom netbooku...
alebo si hadam nemyslis, ze 1 registracia moze vyjst na desiatky eur?
hlavne ak je na slovensku milion++ psov?
klasicky tender slovensky nastenkovy..
ale slovakom to nevadi, tak nevadi :D
musim aj ja nieco vymysliet, zbalit 5-10 milionov eur a odist a vysmiat sa slovakom do ksichtu, lebo su nepoucitelni :D
no ved ale naco ho oblbovat?
myslis ze su oblbovaky zdrave?
pri strihani? to som este nepocul, aby niekto dal oblbovak do psa pri strihani..
tomu sa vyvarujem ako cert sa vyvaruje mna..
preto davam dole zubny kamen sam vlastnymi rukami doma, aby som ho nemusel uspavat a davat pod laser ci co to je
cize ak citam, ze niekto musi oblbovat psa pri strihani, prislo mi zle :D
lost.....a neplatiš len za čip ,ale aj za jeho zavedenie a zaevidovanie do centrálneho registra ,čo môže urobiť len veterinár !