Dobre den,zaujimalo by ma ,ako je to s cipovani psikov.Mame doma 3rocneho havinka.Niektori mi vravia,ze je to povinne pre kazdeho psa,niekori zas tvrdia,ze to je povinne len pre psov mladsich ako 2 roky.Ako to vlaste je?Dakujem.
Čipovanie psov
:DDDD
to by bolo brutalne teda, ze by pipalo niekoho brucho :D
hmm, ale fakt, kolko cipov vojde do kanala potom ? :D
dufam ze su aspon vylomi zub na nom :)))
vidis, mam riesenie, ako na toto :D
cip musi mat v sebe toxicku latku, ktora sa pri prekusnuti (velka sila, za normalnych okolnosti), vyplavi do tela a zabije ho :D
nieco ako hitler, ze rozkusol to a amen..
taky cip by som si dal aj ja dobrovolne :D :D :D
tak kadernicka ma stoji 10eur, odadujem 5x rocne, aj 6x, ak chcem aby vyzeral OK vzdy a vsade :)
uz len benzin na cestu tam a spat (vramci mesta) ma vyjde na 2eura
cize cca 70eur mesacne, len preto, ze je to pudel a potrebuje strihat.
jasne, mozem aj doma :D ale ako by ten svet vyzeral potom? su veci, za ktore som ochotny zaplatit..
a ked mi dosiel vypis, kolko som dal na sampony :D 100eur tam, 100eur tu, 100 dolarov hentam a 100 libier tamtam.. i ked toto vydrzi pravdepodobne na viac ako 1 rok (2-3 mozno, uvidime), tak je to dost, ale nestazujem si :)
ockovanie je tak 20-30eur rocne (2 injekcie)
samozrejme aj jedlo, nikdy som nedosiel na to kolko, lebo je to variabilne, avsak moze to byt v priemere tak 75 mesacne..
cize cca 1200rocne/100mesacne, a to nepocitam rozne drobnosti, palsky, hracky, uteraky (ultrasave), teraz som musel kupit bezpecnostny pas do auta za 50eur, lebo nechcem riskovat zlomeninu ak budem musiet prudko brzdit.. a taketo blbosti fakt pridaju na psovi :D i ked je pravda, ze tieto naklady su vysoke len zo zaciatku, lebo musim nakupit pelech+ine nutnosti, ale tak neskor sa to moze prejavit na zdravi a tam budem liat peniaze :/
cize preto myslim, ze ak je cennikovo 12e, dam mu 8e a ber ci neber (tj pod 100e rocne), a som spokojny, ze usetrim na chemii :) taka tabletka stoji 2e, cize 10eur rocne :D ak by bol vacsi, tak aj viac no..
hold, kto si nemoze dovolit prevadzku, nech nekupuje v prvom rade :D
ale to znie kruto, i ked nemyslim to tak, nech to znie umyselne kruto, lenze mne sa paci kôň napr, ale nemozem si ho dovolit :) inak by som si kupil velky pozemok a zo 10 inych plemien psov, a hral sa s nimi az do smrti :D z toho potom obmedzenie ze nikto mi 10 psov nepostrazi atd..
preco asi mam tak mrnaveho krpateho psa ? :D 5 kilovy atlet toho vela nezje.. :D :))) chapem ze niekomu sa pacia velki a teda naklady su nasobne vyssie.. ale aj mne sa paci lambo a ferrari :) a z bazaru su za 60-80tisic :D ved to je ako maly byt dnes, co to je? :D ale naklady... by som mohol maximalne tak lestit a fotit a chvastat sa na internete a po forach :D cize nekupim..
to som sa rozpisal hlavne preto, aby si co najviac ludi precitalo ze pociatocne naklady na psa, 50 vs 150 eur su absolutne irelevantne :D a nech teda nekupuju od mnozitelov aspon..
A teraz si predstav, ze by nejaki cigani fakt zjedli mojho psa. :((( S niekym, co by mal tu citacku cipov, by sme hladali mojho psa a nakoniec by nas to priviedlo k nejakemu ciganovi z osady, co by mal ten cip po zjedeni psa v bruchu. :DDD
Naja85
mala by byt aj za 4-5eur..
ale ide o efektivitu, ak odcrevnenie ucinkuje AZ JEDEN DEN, tak aky ma zmysel? to je kurniksopa loteria :)
ved ten clanok to pekne opisal, pisal to samotny VETERINAR!!!
a uprimne, je mi jedno co stoji co :) ak ide o pohodu mojho psa, nemam limity (rozumne..), plus da sa to aj tak, ze ocami skumat parazity, ak tam nic nie je a zdravotny stav je OK, nemal by tam byt ani parazit, i ked am pochynosti o tomto, co ak su mensie, neviem ake su vsetky :)
milli11, nj, to je ten podvod, ze ak sa strati sa najde :D
by ma zaujimalo, preco ti retardi nepovedali, preco trvalo niekedy aj 3 roky, ked sa pes nasiel.
LOGICKY, kolko pripadov je potom takych, kde sa VOBEC nenajde cipovany pes?
seriozne, ak sa mi strati zacipovany pes, niekoho zavrazdim, lebo ma poviedol, pisali, ze cip najde psa, takze nech sa tesia, alebo ma nechaju na pokoji :D
a ludia na toto skacu.. ale nic to nevyriesi, ono viem preco chcu cipovanie, lebo teraz je vela ludi, co nemaju zaevidovanych psov, cize danove uniky.. to im nezazlievam, ale nech ma ku*va nechaju na pokoji a nedrazdia kobru bosou nohou :) lebo este stale su otvorene hranice, a su aj lepsie krajiny, kde mam vacsi pokoj ako tu v tejto byrokratickej zumpe..
v mexiku davaju zacipovat zbohatlikov, co sa boja unosov, ale to, ze unoscovia maju noze a pilky, to im uz netukne.. cip by mal byt pochopitelne potom implantovany az pod mozog, niekam do CNS, aby to malo zmysel :D
keby sa ti tlsti retardi co nas okradaju z belgicka venovali dolezitejsim veciam a nie tomuto.. a uhlu zakriveniu bananov..
ale tak, koho si ludia zvolili..... :D toho maju !!! lenze co my, triezvy ludia.. to neviem.. asi fakt jedine pusny prach..
Najprv psy, potom aj my! Kedy sa zacnu cipovat aj ludia? :((( V Juesej to uz vraj zavadzaju v niektorych skolach, davaju cipy do skolskych uniforiem, aby vraj sledovali a znizili pocet zaskolakov. :D
Mna by zaujimalo, kvoli comu sa vlastne cipuje pes? Aby sa nasiel, ak ujde? Mojho by uz aj tak nasli asi mrtveho, lebo bud by skoncil pod nejakym autom nasich metskych pretekarov, kde cervena znamena dupni na plyn alebo by ho zobrali cigani na gulas. Takze nechapem, na co je cip?
A cipuju sa len psy alebo aj ine zvierata? Neviem totiz, ako dam ocipovat svoje rybky?
Lost, a kolko stoji taka koprologia(=vysetrenie trusu)? Tiez to nie je celkom lacna zalezistost. Ja som nasla v cenniku jednej kliniky, kde sem-tam chodim, cenu 12 eur. Keby som to mala robit podla clanku kazdy mesiac(12x12), tak za rok je to 144 eur. Skor by som urcila taky prijatelny interval, ze dvakrat za rok(teda kazdy polrok) a podla toho urcit ockovaci plan.
Lost, a co sa cudujes tej cene cipovania? Vsak aj veterinar musi z niecoho zit:P.
K cipovaniu len tolko-do septembra 2013 plati prechodne obdobie pre psov, macky, fretky, kore sa narodili pred novembrom(alebo oktobrom) 2011, teda pred tou novelou. Ale zvierata, ktore sa narodili po tom novembri(alebo oktobri)2011 uz musia byt zacipovane.
Ja fenku(uz zanedlho 8 rokov) este nemam zacipovanu, ale vsak do septembra je este dlhy cas:). Raz som pozerala na nejakom nemeckom kanali, asi VOX, ako si jeden moderator na sebe samom vyskusal cip a tvrdil, ze to nebolelo(proste len ako vpich), tak dufam, ze je to fakt bolestive len ako injekcia pri ockovani.
lost....no naši su všežravci, zvykli si na to jesť to čo mi ,samozrejme nie furt a korenené ale občas,,,,no čo už, ked nahodia ten svoj kukuč a človek nevie povedať nie:-))
neee, kdezeee :D
len som fakt dlho googloval, o tejto problematike, ale velmi vela teorii su protichodnych..
niekto pise/hovori, ze "A" je dobre a niekto ze "B" je zle :D resp opacne..
je to fakt tazke potom si vybrat, teraz mi ako naschval nenapadne nic, oc je take protichodne..
minimalne strava, napr:
granule obsahuju vela zvyskov zvierat, napr cele tela zvierat zmizovane do prachu = granul.
potom je tu clovek napr ako ja, co sa tomu hcce vyhnut a dava mu prvotriedne maso uvarene, chrupavky, doplnky a podobne..
a potom je tu este vyssia skupina, barf (surova strava) a potom este vyssia, PREY (surova, hodit mu cele telo inej zvery), a prave tato prey odporuje tomu tvrdeniu, ze granule (mix mrtvol) je zle :)
takze tazko povedat, ale napr take veci, ze ked je pes na surovej strave, moze kosti, je super, ale zase nesmie kosti ktore su "nosne" tj. nohy, lebo su pevne a zlomia mu zuby atd..
proste tolko veci tam je, ze aj po 2 orkoch co mam psa, sa citim ako totalny amater a nic neviem :D teda ono to more vedomosti nema koncakraja, tj. je fakt nekonecne :)