Čipovanie psov

Vojtoo

Deria, no lenze si vezmi, kolko ludi je takych, ze povedia "zo zakona treba ockovat kazdy rok proti besnote!"
ale logicky, tj. biologicky, latka vyrzi 3 roky, ak nie viac (naveky) v psikovi :)
a teraz sa hadat s takym clovekom :D
normalne by som sa stavil, ze pri ich inteligencii, ak sfalsujem nejaky zakon, napr vymyslim si paragraf 666, kde budem pisat, ze ak im niekto povie "tri svestky" tak sa musia obesit, tak sa fakt obesia :D
dufam ze takeho cloveka nestretnem raz niekde na colnici/hraniciach :D

Deria

ked nebol roky ockovany, nechodi kade tade po lesoch, ani po zahranici, nemas preco ho davat a ockovat. cim starsi pes, tym horsi imunitny system.

BOBOpes

Mám 8r.psíka-remix, zdedili sme ho po starých rodičoch. rátam s ním ešte niekoľko rokov (budem rada, keď sa dožije čím viac, je to člen rodiny), ale ten pes nebol očkovaný od mala, tento rok to chcem napraviť, ale s čipovaním nesúhlasím, nejako mu nechcem robiť "traumy", je možné, že keď ho bude vet."trápiť" viac ako 2-3 min., tak ho budúci rok ani nepustí do dvora. mám ešte šteňa 7m., to som dala začipovať a zaočkovať hneď. nemyslím si, že spravili dobre, keď nútia psíčkarov a nenechajú vec na ich vlastnom rozhodnutí (to by samozrejme prišli o zárobky-pokuty)!!! myslím si, že tí, ktorým na psovi nezáleží sa vykašlú na čipovanie, skôr sa psa zbavia, aby im nestúpol počet opustených psov od októbra. NESUHLASIM S TAKYMTO DONUCOVANIM!!!!!!

olivienka

my máme tiež 14-ročného pudla a ani ma nehne ho čipovať...
a náš druhý pudel, 5,5-ročná fenka, je našťastie tetovaná
inak by som z toho nerobila takú vedu, vcelku tie čipy považujem za dobrú vec, ale nie pre všetkých - a neznášam buzeráciu vo forme zákonov, čo môžem a čo nemôžem, a čo musím robiť so svojím psom

Iba Katka

Shelley myslím, že to s tou stratou a nájdením je myslené tak, že keby si niekto chcel osvoniť nájdeného psíka bez toho, aby sa pokusil nájsť majiteľa, tak mu veterinárna prehliadka či očkovanie neprejde.

Ale inak v ostatnom súhlasím, mám 14 ročného pudlíka, je slepý, hluchý, skoro stále spinká, aj keď je vidno, že sa ešte teší zo života, keď ideme vonku, ideme papať či keď ide naokolo nejaká fenka. Ale nepôjde cez hranice, neujde a dlho už medzi nami nebude. Tak načo?

shelley

mám hrôzu z toho, že sa blíži september a s tým aj povinné čipovanie psov. Dnes písali v novinách, že kto nedá, hrozí mu pokuta 350,- eur. Otras !! ja mám 10 ročnú čivavu, dala by som život za ňu, tak ju zbožňujem ale čipovať ?? je už stará, má choré srdiečko ( aj ked je inak zdravá, čulá , len veľa spinkaá už ). Keď sme vonku nepohne sa odo mňa ani na meter. Tak načo čipovať, keď som si istá, že sa mi nestratí. A vraj čip je malý ako zrnko ryže. No moja čivava je tak malinká, že zrnko ryže je pre ňu veľké dať pod kožu. Čítala som, že čip môže začať putovať po tele, môže dostať alergiu na neho..ak sa aj čipovaný psík stratí, kde je istota, že sa majiteľ nájde ak ten kto ho nájde ho neodovzdá polícii. A čo ak sa psík stratí a bude sa túlať a nikto ho nikdy nechytí? A bude každá polícia vybavená čítačkou ? veď nemajú ani na výplaty pomaly, nie ešte investovať do čítatčiek! A okrem toho, čipovanie je finančne nákladné, to ako každá babka na dedine pôjde dať svojho psa začipovať ? A vraj lekár odmietne ošetriť psíka ak nemá čip. Stále mi z toho vychádza, že je toto nejaký kšeft pre výrobcu čipov a veterinárov...

ja si môjho psíka nedám začipovať. chuďatko malinké mám trápiť? Však ani deti sa nečipujú a popritom sa strácajú ! No nedám ! Už len zvhľadom k jeho veku a veľkosti ( teda v jej prípade maličkosti )

dazdovka666

Naja vsak ja s tym tiez nesuhlasim, ze stanovili povinnost zo zakona... narazala som PRAVE A PRESNE na tych akozemilovnikov zvierat, co si kupili "cistokrvneho" psa od nejakeho mnozitela, lebo ich decko otravovalo, ze chce psa, pripadne bolo to "plemeno" IN a teraz ked maju vyhodit par eur navyse za cipovanie, tak budu robit okolo toho hotove divadlo a nakoniec este aj ten chudak pes skonci niekde na ulici...
Co sa tyka tych zdravotnych problemov, s tym prilis nesuhlasim - netvrdim, ze sa to nestalo, o com pises - ale podobne problemy moze sposobit aj obycajne ockovanie /a vlastne este ovela horsie!/ a nad tym sa pozastavuje malokto, ba priam nikto - s vynimkou par zasvatenych...

Naja85

To cipovanie len niekomu nahralo viac penazi do vrecka. Je fakt zvlastne, ako rychlo sa zdvihli ceny cipovania. Ale nechajme si skakat po hlavach. Inak sa ma prejednavat novela zakona o drzani psov-zas a opat to ide proti zodpovednym s cielom riesit akoze nezodpovednych a zabranit utokom. Ja neviem, to Slovesnko je ako Kocurkovo, vsetko robime naopak, a potom sa este cudujeme.