Čipovanie psov

rouzsa

dfg a co ze chipovanie ludi jasne ze to pride a je to mude riesenie v statoch juznej ameriky uz davno cipuju ked ich unesu aby vedeli desifrovat kde su.Vsetko ma dve mince.poriadol.musi byt potom by bol chais.Cipovanie ludi sa urcite dozijem uz nue je to rak daleko.A vsetko hses mat pri sebe v sebe zdrav kartu vzdelanie adresu zmastnanie Kazdy krok do predu nesie vzdy v seve aj nieco krok nejaky v inom zmysle spat.Nikto ti neukradne uz Op Zdravotna karta sa nesteati nieco ako usb c tebe bude to sa mi zda rpzumne mozno s tym aj otvoris dvere.

dfg

Dobry den.

Priatelia, ide tu o jedno jedine _Je to priprava na cipovanie ludi!!!!!! Ak sa nezastaneme zvieratok, zivych a citlivych bytosti, ako sa zastaneme seba. Nie cipy! Nie banky! Nie zlociny! Nie otraveny vzduch, voda, potraviny! Nie chemtrails! Otvorte oci ludia!!!!!!

vilaamalka23

no ten naš veterinár to nahadzoval do systému ešte vtedy ked sme tam boli so psami.
Trvalo to dlhšie kym všetko nahodil a zapisal aj do očkovacieho preukazu a ešte aj do svojich záznamov ale v pohode pol hodinka ma nezabije a, tak sme si počkali ,,a v tom registri nemusí byť či je pes očkovaný alebo nie ,resp.akú vakcínu dostal, lebo to má v preukaze, dôležite je aby tam bolo jeho meno, rasa, meno majitela a číslo na majitela ,keby sa stratil tak aby vedeli komu maju zavolať.
Neviem presne ako to funguje ale myslim ,si že je tam istotne aj meno veterinára , ktorý tom tam vklada ako pri iných programoch, lebo tam môžu vstupovať len registrovaní veterinári a nie hocikto....

Naja85

Vilaamalka, ja som si tiez hned po zacipovani sadla k pc a ze idem skontrolovat, ci je vsetko v pohode. Ale nebolo a az potom, co sa ozvenm, tak to da do poriadku, kurnik. Keby sa mi za ten cas(2 tyzdne) pes stratil a cip nie je v databaze, co potom(samozrejme zeby som si psa hladala vsetkymi moznymi prostriedkami bez ohladu na blby cip)? Jaj, som sa len zbytocne rozculila. Dufam, ze ma este nejak nenakaka, lebo asi zas zmenim veta(este stastie, ze ich mam naokoli viacej:P).

Naja85

Takze "zdrbat" veta som bola az dnes-je to v pohode vet, ale vyhovorka, ze on to robi neskor(cakacia doba 1-2 tyzdne a dnes to uz bola tie 2 tyzdne a stale nic) sa mi naozaj nepaci.

A mam este otazocku. Kedze, co sa cipovania tyka, som laik a nemam skusenost, chcela by som sa spytat viac znalych, ake vsetky udaje maju byt v centralnom registri. Ja tam mam len svoje meno a priezvisko a cislo mobilu + meno, pohlavie psa, ze ide o krizenca, datum narodenia, farbu a typ srsti. Nema tam byt nahodou aj adresa mojho trvaleho bydliska a udaje o vakcinacii proti besnote(moja fenka bola v den isty den aj zacipovana, aj zaockovana? Pytam sa len, aby som sa presvedcila, ci ZAS nieco vet nezabudol alebo lepsie povedane odflakol.

vilaamalka23

našich psov sme boli včera dať začipovať a ako som prišla domov, hned som skontrolovala, či sú v databaze a boli, ako aj veterinár povedal, sú ludia ktorí si svoju prácu odvedú poctivo a sú lajdáci....

Naja85

Tak moja fenka je uz zacipovana a zajtra idem slusne zdrbat daneho veta-je uz 10-ty den a cip nie je v databaze(ako dala som tomu dost dlhu dobu a kazde den som pozerala, ci nahodou sa to nezmeni, ale kedze nie, tak zajtra je den D, kedy sa bugem snazit byt slusna). Takze pre ostatnych-vzdy, aj keby islo o neviem ako dobreho veta, si skontrolujte, ci dany cip je v centralnom registri spolocenskych zvierat, aby ste neboli nemilo prekvapeni, ked sa vam vase zvieracie zlaticko strati a vy zistite, ze vet si nesplnil svoju povinnost a cele to cipoanie bolo prd platne.

ewka.

môžem potvrdiť, pri ošetrení budú kontrolovať čipy ... samozrejme ak pôjde o nejaký úraz, zlomeninu a tak nebude prvé že skontrolujú čip, ale inak áno...

otrasné volačo. fakt otrasné...je mi z toho zle, ako sa niekomu naháňajú kšefty do vrecka.