ahojte, chcela by som sa vás ženy opýtať či poznáte Lubu Albertovú , venuje sa alternatívnej medicíne . Aké s ňou máte skúsenosti ? Pomohla vám čo sa týka ženských problémov ? ďakujem
Luba Albertová
tak cerstva informacia vraj albertova mala pred nedavnom nejaky uraz a nepracuje. ked budete niekto vediet kedy zacne pracovat napiste prosim. vdaka.
pracuje, dnes mi napisala po dvoch dnoch co som jej napisala:D
prosim neviete niekto, ci dr. albertova pracuje? uz dlhsie mi neodpoveda a mam z toho blby pocit...
och, moja, neviem ako dlho sa ta jedna kura uziva, ale depresia je chronicka choroba. to ozaj trva pokym sa z toho dostanes. pani albertovu osobne nepoznam len som videla nejake relacie kde vystupovala a pamatam sa ze som z nej mala dobry dojem. aj som si vtedy povedala, ze keby som raz nahodou mala nejaky problem tak ju urcite vyhladam.
ja mam kolegynu ktora sa lieci na depresie uz vela rokov. berie ale lieky od psychiatra. bohuzial nemam pocit ze by jej to nejako pomahalo, lebo velmi casto je doma a casto chodi aj lezat na psychiatriu. kedze vsak pracujeme v statnej sprave, tak je ztial zamestnana ale myslim si, ze keby bola u sukromnika, uz by bola davno na ulici alebo na invalidite. je mi jej luto aj by som jej rada pomohla ale neviem ako. iba ju vypocujem ale neviem sa do toho celkom vzit. co som si ale vsimla, ze ked sa tak opusti, vtedy sa jej to vsetko zhorsi. neda sa s nou ani hovorit, akoby nic nechapala a vsetko ju rozculovalo. mozno je to preto, lebo vidi ze ju nechapeme. ked je na tom ale lepsie, vtedy aj sama uznava, ze by mala zacat inak rozmyslat a robit aj volaco sama so svojou hlavou nielen cakat ze tie lieky vsetko spravia same. ved to ani nerobia, ja vlastne ani neviem preco ich uz take dlhe roky uziva. ale vraj sa to ani nesmie nejako hned vysadit ze by jej bolo este horsie. nejako neviem pochopit preco je v poslednom case tak vela tych depresii. ved aj ja sama poznam tolo ludi co tym trpia a je ich stale viac. ktovie od coho to je.
Dakujem Jagoda, si strasne zlata, to ti verim, ze sa o tom nechces bavit, lebo mne ked je lepsie, absolutne sa vyhybam takymto temam a nechcem o tejto pliege ani pocut a uzivam si, ked mi je lepsie...Mna prave ze pani Albertova hresi, ze pisem malo, ked je zle, ani sa mi nechcepisat o tom, ako mi je zle, ale chape to a vsetko co mi napise vzdy sadne ako"rit na serbel" a ja zas mam chut bojovat dalej. POvedala som si , ze tato liecba u nej u nej je to posledne , co vyskusam a ze ju stoj co stoj dotiehnem do konca, nech sa deje, co sa deje. Mne velmi doporucuje pozert ten film Secret - dokument a ze stale to pozerat dokola a dokola, kedy mozem a zacat cvicit pravidelne, ked budem lepsie zdravotne. AK mas nejake dobre knihy tipy, kludne napis, uz som dost pocitala kedysi vseliake motivacne knihy, ale akosi na mna posobia dobre, len ked mi je lepsie a ked sa citim pokojne, ked je zle, je mi z tych knih este horsie..
teraz som tu objavila meno pani albertovej. necitala som vsetky prispevky, len tento posledny a predposledny.
amanda nehnevaj sa, ja nechcem vela pisat o depke lebo som si s nou sama uzila strasne obdobie mojho zivota. som rada ze som sa z toho vymotala a nerada sa k tomu vraciam, nerobi mi to dobre.
co len k pani albertovej mozem povedat je to ze jej fakt mozes verit. ona si tiez so mnou uzila svoje urcite som jej niekedy poriadne liezla na nervy. lebo som kazdu chvilu stracala odvahu a vieru ze sa z toho dostanem. a vtedy som ju bombardovala mailami aj kazdy den. viem si to predstavit ze musela byt nastvana aj ked ona je bozi clovek fakt. neverim ze by som sa bola z toho dostala bez jej pomoci. lebo moja liecba predtym trvala niekolko rokov aj s pobytom na psychiatrii. mam za sebou aj elektrosoky takze viem co je to psychicke utrpenie. to nikomu neprajem neda sa to s nicim porovnat.
prosim ta len to za ziadnu cenu nevzdavaj. musis bojovat aj ty. presne co ti tu napisala betka. mne pani albertova stale zdoraznovala, ze tie jej lieky to je len taka barlicka. ze tie ma same nevyliecia. ze sa musim vyliecit ja sama. toto je najtazsie pochopit. mne je kazdeho cloveka s depresiou velmi luto lebo viem co je to za strasna choroba.
ked tu pises ze si teraz bola chora tak sa necuduj ze sa horsie citis. ved si oslabena a v takom pripade ta depka zautoci o to silnejsie. mala by si teraz dobre zdravo jest, troska pribrat, co mne vzdy pomohlo, oddychovat a netrapit sa nicim. ja som sice nemala dieta tak som nemala taketo povinnosti ale chodila som od prace. nechcela som ostat doma lebo to by uz bol moj koniec. ale pracovat s depresiou este k tomu v kolektive samich zien to bol horor. stacilo ze som mala len nadchu uz som myslela ze zomriem. drzim ti vsetky palceky neboj sa dostanes sa z toho. o tomto naozaj nesmies pochybovat. popros albertovu aby ti poslala tipy na niektore knihy ktore by ti mohli trocha pomoct. ja som v tom case citala taku povzdbudzujucu literaturu a pomahalo to.
ak sa chces nieco spytat tak kludne mozes.
Betka dakujem moc za prispevok. Depresia sa u mna nenapadne spustila na MD, ale dalo sa to zvladat, pred rokom a pol ma to vsak dobehlo a uplne zlozilo.. Ja ked som k nej sla, mala som tiez predpisane lieky - AD, len som ich nechcela brat, ona mi tiez vravela, nech ich beriem, ze potom zacneme s nejakymi kvapkami,ked lieky zacnu ucinkovat, lenze pocas 4 mes. som skusala dvoje lieky AD a skor horsie ako lepise, tak sme da dohodli, ze mam asi zlu toleranciu AD, tak sme zahajili kompletnu liecbu az po 4 mes. skusania a trapenia sa s AD. Ona ma upozornovala, ze az tak za rok si mozeme povedat, ze som "za vodou", ja s tym samozrejme pocitam a uz verim len jej liecbe, lebo poskusala som uz aj liecitelov aj lieky a malo to kratkodoby alebo ziadny efekt. Ano, pani ALbertova je strasne zlaty clovek, beriem si vsetko od nej k srdcu a velmi ma to povzbudzuje, vsetko jej pisem, len sa teraz uz vyse mesiaca nemozem vymotat z choroby,najprv hnacky, horucky, virozy,chripka uz sa to vyse mesiaca vlecie a je mi hrozne , som strasne slaba, nic nevladzem a s tym sa mi zasa dost pohorsilo aj psychicky, doliehaju na mna uzkosti na zblaznenie, tak som zostala taka bezradna, ci toto vobec skonci raz a budem sa citit niekedy normalne. Viem, ze clovek musi aj sam na sebe makat, nie som typ co sa lutuje, ved mam male dieta, musim sa snazit z toho dostat, ale az teraz ma to tak prepadlo vsetko, snad sa dam za par dni dokopy zacnem aktivne cvicit ako mi aj ona radila. Pevne verim, ze sa aj ja budem moct raz zaradit medzi jej vyliecenych pacientov...
Po dvoch kúrach sa chceš zbaviť depresie? Môj syn sa u nej pred 10 rokmi liečil skoro dva roky na depresiu. Už sa na to tak dôkladne nepamätám, viem len toľko, že mu kázala brať aj antidepresíva od psychiatra. Už neviem ako dlho ich bral, ovšem ona na tom trvala. Až potom začala s liečbou. Mala by si sa s ňou o všetkom otvorene porozprávať. Ona je prístupná takému rozhovoru. Neviem odkiaľ si, ale veď aj na kontrole sa s ňou môžeš dohodnúť. My sme na kontroly chodievali, ale tiež nie veľmi často. Ešte aj dnes si píšeme aj keď sú to už len také priateľské maily.
Naša rodina má s ňou veľmi dobrú skúsenosť len ťa musím upozorniť, že ona dosť bazíruje na tom, aby sa ten človek ktorý sa lieči, čiže ten pacient do tej liečby aj sám zapojil. Aby nečakal pomoc iba zvonka. Musíš aj ty vyvinúť iniciatívu. Keď budeš stále len nešťastná a len čakať že nejaký zásah zvonka alebo lieky to vyriešia, tak sa nedočkáš nikdy. To ti povie každý pacient ktorý mal vážny problém, že bez osobného zanietenia sa toho zbaviť nedá.
A čo konkrétne je tebe?
chcela som sa spytat pacientov pani Albertovej, boli ste pocas liecby este aj osobne u nej na kontrole, alebo len na vstupnom vysetreni a dost? Ja sa liecim od septembra, suzuju ma depresie, zle sa citim, prave som dobrala 2. kuru a stale komunikujeme emailom a zial akosi zatial ani necitim nejake zlepsenie, snad to chce este viac casu...
nikto nic?