pekný deň :) touto cestou si hľadám kamarátku parťáčku na chudnutie. aby sme si vzájomne pomáhali..radili si a podporovali sa . nehľadám niekoho kto chce držať hladovku, ale skôr zmenou jedálnička a pohybovými aktivitami schudnúť približne 15 kg. vo dvojici to ide lepšie :)
Kamarátka na chudnutie
Helus ahoj no ak chces zhodiť na váhe určite sa vyhýbaj tým polistirenikom ryzovým, kukuričným.... majú strašne velkú energetickú hodnotu. Sú zradné. Na to aby ta zasýtili ich potrebujes zjedsť celkom dosť no a to je potom kalorická bomba. Hovarím z vlastnej skusenosti. Ked mi diagnostikovali celiakia priberala som velmi rýchlo a to daka nim len som nevedela co mozem jest na miesto klasicého peciva.
Posielam fajnový recept na chlebík:
-odkaz odstránený-
keď sa budeš držať presne podľa receptu krok po kroku musí dobe dopadnúť. Je taký dobrý že zješ polovicu. Mńam :-) Hneď by som si hoišla upiecť. No dnes má čaká ešte 7 km behania a nejaké to posilovanie :-)
Ahojte kocky,dakujem vam vsetkym pekne za gratulacie.ja pijem kavicku+ zeleny cajik,a idem po vybavovackach,a potom domace prace.na obed budem mat zeleninove ryzoto,a robim si aj na zajtra,lebo idem na navstevu k otcovi,a budem mat obed.Doschudnutia kocky.
Ahojte kocky,ja som zase bola od rana v zahradke,okopavala som a som znicena od tepla.Doniesla som si hrasok,tak ten idem vylupavat do mraznicky.
Alica24 ja som teraz zacala skusat recepty na chlebik bezlepkovy,mam nakupene muky,piekla som 3x a nechutil mi.mala som aj kupovane chleby,a tie boli este horsie.Od zaciatku si kupujem burizonove chlebiky,ale opisujem si recepty z netu,a idem skusat piect.dcera ma pekaren,a mam aj zmesi,tak niekedy pojdem k nej skusat upiect chlebik.ja na ranajky chlebi,k nepotrebujem,to som zvyknuta na ovocie doobeda,ale k nejakej sosovicovej polievke,si dam chlieb,a mam kompletny obed.Ale chcem vyskusat zemlicky upiect,len musikm najst dobry recept.Ty mozes aspon jogurty,ale ja ani tie nemozem,a tak som ich milovala,aj acidka.Doschudutia kocky.
DAJUŠA=asi malo ješ a s cvičenim to prehaňaš? ak to nie je pravda tak PREPAČ. Moja dcera začala pravidelne jesť=tak zdravo...aj 6x deňne a potom sa jej krasne vaha upravila a schudla 8kg=už par rokov ma stale rovnako.PA
Alicka,dakujem ...to je moj pripad uz o bude rok co sa liecim na stitnu zlazu. Povedal mi to aj lekar ze ked zacnem uzivat lieky schudnem no prave naopak od oktobra po maj som pribrala 10kg.A pred udanim diagnozy som mala 50kg.U mna akoby opak.Snazim sa vela cvicit menej jest ale nejde to a nejde. Mam 18,viem je to vek kedy telo dospieva ale takto rapidne ist s vahou hore. Neviem fakt ...
LIGHT 90. No ja mam 24 rokov. 160 cm a skoro 90 kg. V poslednomk pol roku som pribrala 15kg. Nasledovali vysetrenia a zistili mi vysoku hodnotu testosteronu a aldosteronu/hormon, ktory v tele viaze vodu/ stale pijete a potom ste naliata. No, ale nieje zrejme taky vysoky, aby so mnou endokrinologicka nieco robila. Ze mam prist o rok. Tak neviem. Kazdopadne, som sa konecne dokopala k chudnutiu. A zatial dve kg dole. No na zaciatok. Nejak velmi sa neobmedzujem. Nejem biele pecivo. Snazim sa nemiesat velmi sacharidy a bielkoviny. No a moju drogu sladke som obmedzila na minimum. Tak uvidime. Ale dakujem za Vas nazor. Mne to naozaj vyhovuje koli klbom. A este to, ze jeden den mozem cvivit horne partie a druhy dolne, ze to je tak fajn podelene. Ale o kalanetike som toho tiez vela pocula, ze je super.
Heluš, ako to robiš s pečivom pri diete. Viem, že ked chceme schudnúť mali by sme sa vzdať pečiva. My to máme komplikované s tým, že nemáme na výber z takého množstva celozrnného pečiva. Bezlepkové pečivo možno dostať tak biele no a to nieje až tak vhodné na dietovanie.Ako to riešiš ? Poraď
Ahoj Dajuša, pokiaľ jej normálne pravidelne a nemenila si nejako jedálniček tak, že by si začala preferovať iné potraviny (sladké či mastné) viem, že na váhe sa priberá pri ochoreniach štítnej žlazy. Okrem pomalšieho metabolizmu a ukladaniu tukov sú daľšími príznakmi únava, spavosť, človeku môže bývať chladnejšie, cíti sa byť malátny, suchá koža. No ak máš niektorý z týchto príznakov mala by si vyhladať lekára. Pokiaľ človek priberie na váhe a nieje si vedomí toho, že by to nejako preháňal s jedlom a dobrotami niečo nebude v poriadku. No ale samozrejme zavisí aj od toho koľko máš rokov, HAK....
Ahojte,môžem sa spýtať..? Mám problém,stále priberám a nedá sa mi schudnúť..Neviete niekto o tom niečo? ..Jem striedmo?-priberiem
Jem pravidelne? -priberiem :/
AHOJTE A VITAJTE NOVE KOCKKY.. JESSICAL no ja mozem sniivat o 5 kilovej nadvahe=hihi.Ja s tou 90dnovkou nekoncim=pokracujem dalej,ale si dam len pauzu asi 2 tyzdne,ale rano a doobeda len ovocie nadalej,to som si uz zvykla na to.Takze drzme si paste =doschudnutia.PA