pekný deň :) touto cestou si hľadám kamarátku parťáčku na chudnutie. aby sme si vzájomne pomáhali..radili si a podporovali sa . nehľadám niekoho kto chce držať hladovku, ale skôr zmenou jedálnička a pohybovými aktivitami schudnúť približne 15 kg. vo dvojici to ide lepšie :)
Kamarátka na chudnutie
Ahoj Ajulka aj ja som mala pri 90 dnovke kuracie pecienky na cibule +calamadu.A Ten recept som piekla pred 20 rokmi,ked boli deti mensie tak som piekla aj 3x do tyzdna.teraz nepeciem vobec,uz asi 4 roky,ani na vianoce,to mne vzdy dcera da z kazdeho trosku.Ona pecie so 7 rocnou vnuckou.na obed som mala o 15 tej ryzu+ vela dusennej zeleniny.A veceru budem mat zeleninovu polievku.Idem takto zeleninovo.Ale zajtrajsie ranajky budu mrkvicka+ jablcka+skorica+orechy+med.ranajkam ostavam veru verna.A obed zajtra bude mrkvovy perkelt+ struhany sytr.Olovrant-biely jogurt+mandle.A vecera bude zeleninova polievka.Mam uz jedalnicek naplanovany.A medzitym voda s citronom+caje+ voda.
...tak som dobre zasmiala metrácek, presne si trafila klinček po hlavičke... naozaj, tie výčitky svedomia teraz a mega porcie vtedy...
Na obed som si dala kuracie pečienky na cibuľke so šalátikom a rozmýšľala som či to nie je veľký prehrešok voči zásadám 90dňovej. Vďaka tvojmu komentáru sú výčitky preč.
Šatôčky z mrkvového cesta:
300g mrkvy
300g polohrubej múky
300g tuku
1/3 vrecúška prášku do pečiva
ríbezľový al. iný pikantný lekvár
práškový cukor na posypanie
Očistenú, najemno postrúhanú mrkvu, ďalej múku, prášok do pečiva a zmäknutý tuk zmiesime na cesto, ktoré dáme asi na pol hodiny do chladničky. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 5mm a ostôžkou rozdelíme na štvorce veľkosi 7x7 cm. Do stredu dáme trochu lekváru. Štvorčeky preložíme po uhlopriečke napoly, okraje pritlačíme. V strede teplej rúry upečieme.
...ja som ich piekla len raz, moji chlapi musia mať v koláči hrubú vrstvu vanilkového krému, ináč sa im neráta... ale pre seba v uhloh.deň na večeru asi upečiem...
ahojte dievcata moje zlate.ja som dnes lietala od lekarky ku lekarke,bola som na plucnom,mam nejaky infekt,co mi sposobuje boliest pod rebrami,aj pluca nie su super,ale mam dalsie antibiotika.Takze som sa pytala doktorky,na detox,a mozem zabudnut,nakolko mam oslabeny organizmus,a ten by mi este dopomohol k zhorseniu.keby som bola zdrava nepovie nic,ale po chorobe vhupla som do dalsej,tak to by nedopadlo dobre.
Metracek je mi to luto,ale neda sa inac.Ale 90 dnovka ma vsetky vitaminy,a to co telo potrebuje,tak to by pre m,na nebol problem.Aj doktorka odporuca ze dat sa na nu,takze som v rozhodovani.Inac sa citim lepsie,len s dychanim mam problem,takze na plucnom mi ani SPIROMETRIU, nerobili,lebo by to nemalo vyznam,ledva viem dychat.baby drzte sa .Ja si idem lahnut na chvilu,som nejaka mimo.A cvicit teraz nemozem nic,tak som bez pohybu.Ale nevcadi dam sa do poriadku,a potom pojdem jak gula.
takze ten mrkvovy perkelt mam az na veceru azajtra ho mam na obed aj tak dobre aspon uz mam navarene aj na zajtra akurat si budem zajtra zase robit tu cuketu celkom jednoduche,a ten cviklovy salatik uz mam hotovy nasla som pohar s mrkvou kraskom a este je tam aj kukurica dokrajala som k tomu kyslu uhorku a postruham syr no celkom fajn,dievcence viete co som si vsimla nase myslenie ake mame vycitky napr.z pomaranca,jedneho frtana alebo ze si dam ryzove slize a to v ten den nemalo byt ale ruku na srdce mne pred tym nevadilo zjest ani 5 knedli a teraz nam uz vadia aj malickosti co vy na to vidite jak uz pozitivne myslime a tom to je
dievcata ahojte no po tych struckoch som nacisto vycistena co vam poviem na wcku vecer by som zjedla aj klince tak som zaspala po poobednej ale rano super tesila som sa na struhane jablcko z mrkvickou a z hrozienkami a medom po tomto nemam vobec chut cely den na sladke.teraz dusim ten mrkvovy perkelt ale prisla som na to ze nemam sojovu omacku ani rozmarin no nevadi na cibulke a cesnako troska soli a rasce aj tak to super vonia a ked na to nastruham syr tak mnam ,ja ked to vydrzim a ze vydrzim ja z tej mrkvy uvidim aj za roh,ta cvikla je tiz dobra ale ja fakt ze varit nebudem len zacarenu este do toho pridam tu mrkv hrasok a kyslu uhorku a uvarim si k tomu vajicko na tvrdo no a 3 den za mnou este pitny rezim a je to super mozno pridam brusaky a rotanu no aky pekny den.ajulka ano presne tie mrkvaky som mala na mysli su dietne v podstate ci,helus ten pomaranc je v pohode a clovek priberie len ked sa vrati k staremu obzerstvu ale pokial budeme jest normalne nieje coho sa obavat tak dievcence doschudnutia
Waleri dakujem za zelanie,skoreho uzdravenia.uz je to lepsie,ako cez vikend.len som dajaka slaba,ale to prejde.idem si lahnut rano skoro vstavam k lekarke,baby drzte sa a pohar vody dviham na zdravie.
sps1988 - vitam medzi nami dalsiu odhodlanu dusicku,tak nech sa dari..
- dnes sacharidy - maces s marhulovym lekvarom,maskrta,na ktoru som sa tesila a osie hniezda,manzel velmi rad pecie a neda sa odolat,kakaovo skoricove s orechami.
caj a vodicka,idem sa ja pustit do
upravy pitneho rezimu a nastartovat sa na mnozstvo 1,5 litra denne.
Helus,skore uzdravenie a nech sa nam dari...
pa
SPS1988 vitaj tu medzi nami.
metracek celkom sa vidim v tebe,aj ja zavaram to co ty.Aj my mame malu zahradku,ale mam aj zdroj z dediny od otca,byva 40 km od Ba.Inac po kazdej jednej diete,ked sa vratime k predoslemu stravovaniu,tak sa kila vratia naspet,a este nieco navyse.Inac vcera som 1x pozerala v telke tie eytremne pribehy,vzdy som v praci poobede,a klobuk dole pred babenkou.Cvicenie ze velky zaklad,samotna strava nestaci.ja ked budem uz v poriadku,tak budem slapat na bicikli,syn mi ho sem dovezie,a mam podporu,aj priatel sa chce pridat.On nema kila navyse,ale chce kondicku.Inac ani ja nemusim maso,skorej take jedla bez masa mam rada,strukoviny,pohanku,krupy,fofu,ryzu.ASle zjem aj ine,ale nemusim.A milujem jogurty+ syry.inac dnes som porusila o 11,30 som dostala strasnu chut na pomaranc,telo si vyslovene pytalo.A ja som mu dala,ziadalo sa mi kysele.Ale vobec ma to netrapi.
Ahoj sps1988,
malá kopa pýta viac... bude sa nám chudnúť ešte lepšie. Výšku máme rovnakú, váhu sme mali rovnakú na začiatku mesiaca :o))...
Píšem a ujedám si z taniera plného nastrúhaných jabĺk, mrkvičky, vlašských orieškov, trošku škorice, pokvapkané medom a citrónom.... Čítala som kočky tú vašu Mačingovú a nechala som sa inšpirovať receptíkom. Tiež ma to zaujalo, no zatiaľ ostávam verná 90dňovke... nevzdávam... bojujem...
Metráček, mám recept na mrkvové šatôčky, cukrom sa len posypú, do cesta nejde... Ak si myslela niečo také, daj vedieť.
vitaj v klube sps1988,waleri a ajulka ako pokracujete pochvalte sa zajtra si precitam,sps 1988 ja som zase masozravec jak vysity ale nevadi ze ty si vegetarianka mozes nam poradit rozne zeleninove salaty a ine dobroty bez masa,robite niekdo mrkvove kolace ja viem ze teraz nemozem ale neskor ze to je dobre ak mate recept napiste ze tam nejde cukor