pekný deň :) touto cestou si hľadám kamarátku parťáčku na chudnutie. aby sme si vzájomne pomáhali..radili si a podporovali sa . nehľadám niekoho kto chce držať hladovku, ale skôr zmenou jedálnička a pohybovými aktivitami schudnúť približne 15 kg. vo dvojici to ide lepšie :)
Kamarátka na chudnutie
Ahojte dievčence,
slniečko sa začína prebúdzať a trošku vám závidím tie túry. Ja musím počkať kým deti ešte čo-to podrastú. Teraz s nimi sa to túrou nazvať nedá. Je to len také... pár krokov vpred, dva vzad, otočka, stranou, späť... Zato večer som šlapala doma 1hod.15min. na stroji. Neviem ako dlho mi to bude mužíček tolerovať, lebo už teraz sa stále vypytuje: "Koľko máš ešte minút?". Dnes varím tarhoňu so šampiónmi. Odkedy som si zvykla kupovať čerstvé a nie v konzerve neviem sa ich dojesť.
Heluš, tá celiakia je v mojom okolí rozmnožená. A čo ma prekvapuje najviac, nie všetci známi ju majú od mala ale je u nich diagnostikovaná v pokročilejšom veku. Ako pozitívum by som brala len fakt, že konečne budeš vedieť čo ti je. No ty si riadna "poctivka" ohľadne stravy čo si nám už dokázala. Myslím, že každá iná osoba by mala oveľa väčší problém prispôsobiť sa tomuto novému faktu. Drž sa, my Ti budeme držať palce.
Metráček, nechcem aby si bola smutná, ale čoko je len každý 4. deň, nie 3. Nevadí? :-))
Ahojte kocky ja som uz doma od doktorky,nic som nevybavila,pani doktorka dnes neordinuje.Takze hadam zajtra uz bude v praci.rano som si dala kavu s ryzovym mliekom,a fuuj strasne nieco,vobec som si nepochutila,ale zeleny cajik bol uzasny.Mam uz v sebe banan a cakaju ma este 2 jablka som nejako moc hladna.pekny den a doschudnutia kocky.
ahoj waleri,dala si mi inspiraciu na hrachovu polievku,takuto robievam aj ja s oprazenym chlebikom.Noo ale ja chlebik teraz nemozem,tak bude bez chlebiku,len neviem ci mam doma hrach,a ked nie,tak zajtra kupim.
Ajulka,mily prispevok a pre mna motivacny.
Dakujem.
Dnes som mala paradajkovu polievku so syrom a na zajtra si varim polievku zo sucheho hrachu a zemiackami,cesnakom a majorankou.
pohyb-hodinova cesta domov z prace,bolo prijemne,ale tusim sa nam to pocasie ma pokazit,taka skoda.
Vsetkym nam prajem prijemne chvilky s nasimi predsavzatiami a Heles Tebe vela zdravotnej pohody.
pa
JESSICAL verim ze ked sa rozhodnes pre spravne stravovanie skus 90 dnovku mne to zabralo alebo to co mas odskusane uvidis ze to zvladnes nekup domov ziadne sladkosti ani slane tycinky a podobne zaved si zosit pomeraj sa zapis si kila a pust sa do toho uvidis ako to zvladnes a kilecka ti urcite pojdu dole mi ti pomozeme da sa to
JESSICAL/CHcem mat skutocne stihlu postavu,pricom nie som schopna ovladat svoje chute a tuzbu po jedle.Prekracujem mnozstvo a miesam druhy potravin.Chcem byt stihlejsia, krajsia a aktivnejsia.Pokial sa vratim k starym zvykom stravovania znova priberiem.Prejedanie sa sladkosti,biele pecivo,mastne jedla to su kila navyse.Treba mat prijem potravy pod kontrolou.Vytrvalost v svojom predsavzati.Jedla si pripravujem vlastnym sposobom,ale v ramci dovoleneho.Cim menej zjem,tym viac schudnem.Kontrola vahy a radost z kazdeho pokroku.Jest s pozitkom.Tak ja som si tieto vety vypisala na zaciatku mojho chudnutia a snazim sa to dodrziavat.Skuste
Ahojte kocky.
Metracek budes spokojna s parakom,ja som vzdy robila vsetko v jednej nadobe,pre mna to stacilo.Inac ked sa potvrdi celiakia,tak mam asi dozivotne ovocie na ranajky.Alebo si kupovat taky chlieb,ale on ani dobre nevyzera.Alebo burizovove chlebiky,tie poznam.na zajtra mam uz nachystany banan+ jablka.Inac som sa vazila a vaha rovnaka ,uz mam menzes na spadnutie.idem uvarit zazvorak,a vychutnavat si ho.Doschudnutia musketierky.
ahojte dievcence CAREY ja som ta pochopila ako to myslis vsetko je OK,HELUS moja som si myslela ze mas len zlcnik podrazdeny ale mas pravdu su aj horsie choroby ty to zvladnes ty si velka bojovnicka co clovek nespravy pre zdravie a ten hrnec som uz poskladala ale nerobila v nom ale stretla som kamosku a ta si ho tiez teraz kupila a varila v nom naspodu fasirky nad tym zemiaky a na vrchu brokolicu a povedala ze super aj ja vyskusam ,dnes bolo masko s lecom,vyvar a cerealne pecivo vecer si dam este troska salamky a pijem 2litre a este samozrejme si zacvicim a na zajtra mam rizoto = ryza so sojou a mrkva som to vazila tak 10dkg bolo na obed a na veceru 5dkg a tie sojove kocky som uvarila v 1l zel.bujone aj s mrkvou primiesala do hotovej ryze a bujon som vypila aj s dcerou dufam ze budu vysledky mam 71kg dam vediet kazdy mesiac moje dufam ze ubytky z vahy tak doschudnutia dievcata
Dievcence zlate dobre sa drzite... gratulujem.
Ja dnes rano 98,9kg skoro ma na tej vahe vystrrelo. Dufam vsak, ze ma to trochu povzbudilo k lepsiemu stravovaniu. Dnes jem velmi malo az mi je z toho zima... ale vydrzim. Musim.
MEtracek gratulujem ti k mieram,si sikulka.Uz si rozbalila parak?To co si pisala,ze budes aj pre dceru varit,poznam,aj ja som tak varila 6 tyzdnov,potom prisla velka noc,a dcera povedala,ze bude jest aj rezen+ salat,a co schudla 5 kil,tak aj nabrala naspet cez velku noc.to bolo pred 3 rokmi pokial si dobre pamatam.