mám strašný nepríjemný problém s nepravidelnou stolicou a následnou zápchou. Na WC chodím približne raz za týždeň a necítim sa dobre. cítim sa plná nafúknutá a najhoršie je že mi potom skoro netrávi. akoby to vo mne stálo a ja neviem čo robiť. teplá vods ráno nepomáha, skúšala som čaje /zo senného listu/ ale to je otras, lebo je to jednorazové preháňadlo a črevá si odvyknú pracovať. Prosím poraďte mi niečo, vôbec necítim hlad aj keď celý deň nejem, je mi ťažko, potrebujem pravidelnú stolicu. Dá sa pribrať zo zápchy?lebo ja už sa cítim tak, že som aspoň 3kg pribrala. Hodila by sa očistná kúra ? Dakujem
Zápcha
ahojte babenky,môžete vyskúšať čaj PU-EHR,je na schudnutie ale zato sa z neho velmi dobre prečistuje stačí ho piť 20min.pred každým jedením,fakt je na to super!!!
inak, tiez som pocula ze ovocie by sa malo papat doobedu. a s tym aktimelom a za tym kavu? ved to ma skor prezenie ako mi napravi travenie... a ja nechcem mat srajdu
to cvicenie urcite vyskusam, a ako mam zatlacit vzduch z bruska do hrudnika? a mam pritom zadrzat dych?
co je to saratica?
k tomu actimelu - uz to tu raz niekde bolo spominane, ze ma hlinikovy vrchnacik - takze je to o nicom (aj ked to clovek nepomiesa-hrkoce to pri rizvoze)
Vyskusaj to s jogurtom(Aktivia od Danone) Kazdy den jeden jogurt, najlepsie rano, za tym si daj kavu. Mne to pomohlo.Co je tiez dobre na zapchu- sušene slivky, popcorn
este nieco..
vseobecne sa hovori ze zelenina a ovocie je lahke ale obsahuje kyseliny s ktrorymi sa nase telo potrebuje popasovat tak preto by sa to vecer nemalo jest.
S tym jogurtom je to to iste ale zato activia je odlahceny jogurt nie je to ziadny plnohodnotny johurt takze ten sa moze aj vecer.
Co sa tyka tych klamlivych reklam na activiu a actimil zabudnite na to je to nezmysel ja by som uz asi mala mat vsetko super kolko som sa toho ojedla a ziadny vysledok.
ahojte babenky,
ja som mala presne ten isty problem nafuknute brucho zapcha, bolesti brucha atd.
Az som si dala poradit od mojej maserky. Povedala mi ze mam zacat dychacie cvicenia a basirovat si brucho. Neverila som tomu kedze som s tym mala uz roky problemy lenze na moje prekvapenie to fungoju skvelo.
Takze dychacie cvicenia sa robia tak ze sa zhlboka nadychnes do bruska a vyplacis to do hrudnika a vydychnes to opakovat aspon 10 az 15x.
Co sa tyka masaze brucha tak olejom(najlepsie teplym) brucho masirovat kruzivym pohybom okolo pupka vzdy v smere hodinovych ruciciek nikdy nie naopak tzn s prava do lava!
Co je tiez velmi dolezite vecer nejest nic co je tazko stravitelne, ziadne ovocie alebo zeleninu ba ani jogurt. Ovocie a zelenina by sa mala jest do obedu vtedy je telo schopne to stravit.
Zase nehovorim ze nic nejest jednoducho sa normalne najest tak pred 18:00 potom uz fakt len drobnost najlepsie vsak nic:)
Ja to vsetko dodrzujem a mam skvele skusenosti a vysledky ktore ma tesia.
Co je este velmi dolezite tak to je cvicenie a pohyb pohyb.....
saraticu si skusala?