mám strašný nepríjemný problém s nepravidelnou stolicou a následnou zápchou. Na WC chodím približne raz za týždeň a necítim sa dobre. cítim sa plná nafúknutá a najhoršie je že mi potom skoro netrávi. akoby to vo mne stálo a ja neviem čo robiť. teplá vods ráno nepomáha, skúšala som čaje /zo senného listu/ ale to je otras, lebo je to jednorazové preháňadlo a črevá si odvyknú pracovať. Prosím poraďte mi niečo, vôbec necítim hlad aj keď celý deň nejem, je mi ťažko, potrebujem pravidelnú stolicu. Dá sa pribrať zo zápchy?lebo ja už sa cítim tak, že som aspoň 3kg pribrala. Hodila by sa očistná kúra ? Dakujem
Zápcha
tinusska ja si robim kazdy vecer musli s bielym jogurtom alebo mliekom a medom, ale stolicu mi to neupravilo.. skor ma naduvalo :(
skusila som pit caj, ale asi to bude ucinkovat az casom.. a psylium mam, chuti to hnusne, ale nemam pocit zeby mi to pomahalo.. pila som to kazde rano asi dva tyzdne ale nejaky velky rozdiel som nezbadala..
ja som nemala stolicu raz asi 4 dni. v lekarni mi poradili vlakninu. tak som sa nazrala ovsenych vlociek s mliekom, ze som sa z nich pos.... skus ci to pomoze aj tebe... a inak, funguje mi to tak stale... rano zjem a za par minut sedkam na wc
kúp si psyllium-vlákninu v lekárni, upravuje stolicu, čistí zažívací trakt, skús nalačno vlašské orechy, premastia črevá
lenush,lanové semiačka som videla aj v Bille ale neskúšala si aktimel,a čaj si už vyskúšala?nejde všetko hned musíš mat trpezlivosť nemiešaj ale každé užívaj aspon 2týždne aby si vedela porovnať a prípadne si vybrať,držím palečky
suhaj - to s bananmi moze byt pravda, ale viem ze som niekde citala ze zabednuju, a ze vyprazdnovat pomahaju len tie uzke, dlhe supky ktore su pod bananovou supkou.. prave tie su dobre proti rakovine. a dokonca mi ani doktorka neodporucala banany.. ale ja si kazdy vecer robim musli s bielym jogurtom, nakrajanym bananom a hrozienkami. dokonca mi odporuacali vypit lyzicu olivoveho oleja.. ale z toho mi skor bolo na vracanie a to si pri uzivani HAK nemozem dovolit..
v potravinách,hypermarketoch...
kde zozeniem lanove semiacka?
Lenush/ to, ze banany zabednuju nie je pravda. Snad v malom mnozstve. Je mi jasne, ze si nikdy nesluzila v armade a toboz nie na lietadlovej lodi, ci ponorke (v namornictve je vojencina 3 a viac rocna), lebo keby si to absolvovala alebo si si nieco o strave namornikov precitala, zistila by si, ze MAJU PREDPISANE - v dosledku obmedzeneho pohybu na lodi alebo v ponorke - DENNU DAVKU 1KG BANANOV - ako prevenciu proti zapche, zapalom slepeho creva a rakovine hrubeho creva. TAKZE, to, co pises sa nezaklada na pravde.
QWERTY,v tom prípade sa ti ospravedlńujem,sorry!!!