mám strašný nepríjemný problém s nepravidelnou stolicou a následnou zápchou. Na WC chodím približne raz za týždeň a necítim sa dobre. cítim sa plná nafúknutá a najhoršie je že mi potom skoro netrávi. akoby to vo mne stálo a ja neviem čo robiť. teplá vods ráno nepomáha, skúšala som čaje /zo senného listu/ ale to je otras, lebo je to jednorazové preháňadlo a črevá si odvyknú pracovať. Prosím poraďte mi niečo, vôbec necítim hlad aj keď celý deň nejem, je mi ťažko, potrebujem pravidelnú stolicu. Dá sa pribrať zo zápchy?lebo ja už sa cítim tak, že som aspoň 3kg pribrala. Hodila by sa očistná kúra ? Dakujem
Zápcha
ja pijdem velmi malo vody cez den.. a aj si to uvedomujem a viem zeby som mala pit viac.. a uz sedem rokov som v skole bola oslobodena od telesnej.. ale cvicim jednoduchsie cviky
Treba pit vela tekutin cez den a jest jedlo ktore obsahuje vlakninu, a dolezity je aj pohyb,su aj cviky na to...ziadne prehanadla
a baby skusili ste uz cvicit... mozno mate aj pohybu malo a ked sa vy malo hybete, tak aj telo malo pracuje, zacnite pravidelne cvicit nejake brusne cviky a malo by to pomoct
jednoducho a rýchlo sa dá odstrániť akupunktúrou,na 3-4x
mam uplne presne ten isty problem. tiez chodim na WC priblizne raz za tyzden. dokonca niekedy aj raz za dva tyzdne a vtedy to su velke bolesti v brusku.. ked si stlacim prstami podbrusko, tak citit ako je to tam naskladane a ako to tam stoji. moja mama to vola lenive crievko :)) mne velmi pomaha zeleny caj, alebo si zapalim a ono to vzdy trosku popozenie. som vegetarianka, takze jem len same lahke jedla a nestravujem sa pravidelne.. aj to moze byt pricina zapchy.. prehanadla urcite nepouzivaj! ak by si mala silnu zapchu, ktora dlho trva, mohlo by ti prasknut crevo. radsej skus cierne uhlie. mne to skutocne pomaha. dalej nesytene mineralne vody s nizkym obsahom sodika a skus papat pravidelne a menej ale castejsie