Prosím o radu. Dopredu ďakujem všetkým, ktorý si to prečítajú a poradia. Som 10 rokov ženatý. Manželku neskutočne milujem. Náš vzťah a aj naše manželstvo je bez sexu, pretože moja manželka vyrastala v katolíckej rodine a jej otec bol fanatik a navyše úchyl, ktorý zneužíval ju aj jej staršieho brata a to jej spôsobilo takú traumu, že napriek návštevám psychológa, psychiatra a sexuológa sme nikdy nemali pohlavný styk. Napriek tomu neľutujem jedinú chvíľu strávenú s ňou a neskutočne ju milujem. Bohužial, na jednej firemnej akcii som sa dosť pripil a podviedol som manželku s jednou kolegyňou. Viac ako 10 rokov som nespal so ženou a táto kolegyňa sa ma pokúšala zviesť viac ako rok a bohužial sa jej to aj podarilo ... Teraz neviem ako ďalej.
Máme nádherné fungujúce manželstvo a naozaj ju milujem viac ako kohokolvek iného. Najhoršie je, že tá kolegyňa si po tej spoločnej noci začala robiť veľké nádeje a snaží sa ma získať ešte viac ako predtým, hoci som sa jej pokúšal už viackrát vysvetliť, že to bola chyba. Mám to manželke povedať? Alebo bude lepšie mlčať? Nechcem jej ublížiť ...
Spravil som chybu a teraz neviem čo ďalej
Nehnevajte sa na mna, ale manzelstvo bez sexu a bez deti, nie je manzelstvo a už vôbec nie fungujuce, ale priatelstvo, tvoja zena je tak maximalne tvoja kamaratka a spolubyvajuca, je jedno ako velmi sa lubite. Ak uz nič ine, mohol si ju presvedčiť aspon na umele oplodnenie, nie 3 psov... Ale samozrejme obdivujem tvoju dlhoročnu lasku a tak isto ti odporučam manželke o tom povedať, pretože zdielam nazor, že by ju to malo nastartovať.
tiez sa mi to zda malo pravdepodobne, ved ani farari nemaju taky celibat.
Vemeno..ak si s niekym co i len vo vztahu a vychrapes sa s niekym inym, je to nevera a nieto este ked dotycny zije v manzelstve /to ci sexuju alebo nie, to je ich problem/, ale nevera to je.
tak tu netrep bludy ty
Divim sa Vam, ze im este nieco chcete radit.
Ja si myslim, ze cela tato tema je jeden velky nezmysel, nonsens absurdny. My ta mame akoze teraz lutovat ci co? Ked ti jebe, tak sa daj liecit.
Ano, aj take mozu byt reakcie ludi.
mozno ma niekto za moj nazor "ukamenuje slovami", ale ja by som nesla do vztahu, toboz nie manzelstva s niekym, o kom by som vedela, ze prezil takuto traumu. Kazdy mame svoje problemy, nieco, co nas ovpyvnilo a mozno nam sposobuje psychicke trapenia...ale pokial chcem mat zdravu rodinu, zdravy vztah, nejdem do manzelstva s niekym o kom viem, ze ma takyto problem. Nikdy ten vztah nebude v pohode. Tak isto, keby som videla, ze moj nastavajuci ma vsetky "priznaky" alkoholika, nevydam sa radsej....
Neviem aka je tvoja manzelka, ani netusim do akej miery s tvojou pripadnou neverou pocitala...ale ak ma vsetko v hlavicke pohromade, musela s tym ratat...
nefinka...k Tebe toľko isto, čo som písala už k Mimulus
Mimulus...ja som to dokázala.
A ak by si mi chcela oponovať, že som ho teda naozaj nemilovala, ak som sa dokázala cez také niečo preniesť....tak omyl, milovala som ho až príliš. A svoju hrdosť atd atd ostatné mám...myslím, že až nad mieru...a spomínam to len preto, že viem, čím zvyknú žienky oponovať atd)
Ja zase naopak súhlasím s Leela333 ale na druhej si nemyslím, že ju zraní menej ak jej to povieš sám. Nevera sa odpustiť nedá len zabudnúť a to je sakra rozdiel.
arriva naozaj si myslíš, že po tom všetkom čím si jeho manželka prešla jej bude záležať na nejakom ,,priateľstve,,???
Ako som Ti napísal, raz večer sa vyber von a ak sa Ťa manželka spýta, že kam ideš tak povedz, že si nemal 10 rokov sex a že ideš do bordelu. Ak Ťa zastaví tak sa nenechaj a choď aj tak - vráť sa približne po pol hodine. Ak Ťa však nezastaví tak Ťa neľúbi a kľudne môžeš do toho bordelu ísť. To je moja rada - bude to veľmi náročný a dlhý rozhovor ale je treba aby si to spravil nejak takto a naozaj sa s ňou porozprával!!! Ale moja rada je stále nič nepovedať.
Súhlasím so sivkou. Dôvera je proste základ. Ona predsa vie, že čo sa týka sexu máte deficit. Určite to pochopi, na vedomej úrovni, jasné že to ňou otrasie, ale to PRIATEĽSTVO čo je medzi vami je dôležitejsie ako sex. Určite nechce o teba prist a určite si je vedomá toho, že TOTO sa raz stane.