Prosím o radu. Dopredu ďakujem všetkým, ktorý si to prečítajú a poradia. Som 10 rokov ženatý. Manželku neskutočne milujem. Náš vzťah a aj naše manželstvo je bez sexu, pretože moja manželka vyrastala v katolíckej rodine a jej otec bol fanatik a navyše úchyl, ktorý zneužíval ju aj jej staršieho brata a to jej spôsobilo takú traumu, že napriek návštevám psychológa, psychiatra a sexuológa sme nikdy nemali pohlavný styk. Napriek tomu neľutujem jedinú chvíľu strávenú s ňou a neskutočne ju milujem. Bohužial, na jednej firemnej akcii som sa dosť pripil a podviedol som manželku s jednou kolegyňou. Viac ako 10 rokov som nespal so ženou a táto kolegyňa sa ma pokúšala zviesť viac ako rok a bohužial sa jej to aj podarilo ... Teraz neviem ako ďalej.
Máme nádherné fungujúce manželstvo a naozaj ju milujem viac ako kohokolvek iného. Najhoršie je, že tá kolegyňa si po tej spoločnej noci začala robiť veľké nádeje a snaží sa ma získať ešte viac ako predtým, hoci som sa jej pokúšal už viackrát vysvetliť, že to bola chyba. Mám to manželke povedať? Alebo bude lepšie mlčať? Nechcem jej ublížiť ...
Spravil som chybu a teraz neviem čo ďalej
Milý Dan, tvoj príbeh ma zaujal. To že miluješ svoju ženu je fakt príkladné.Ty ju nielen miluješ, ale ju aj chápeš. V tomto máš môj obdiv, lebo je málo mužov, ktorí by sa vzdali sexu a brali ohľad na manželku. Myslím, že väčšina mužov v tvojom prípade by si hľadali sexuálnu partnerku už dávno. Predsa len tu hovoríme o normálnej ľudskej potrebe, takže aj tvoju neveru vnímam podobne. Otázka znie, či sa ti oplatí riskovať to, že o tomto sa tvoja manželka dozvie od niekoho iného ako od milujúceho manžela. Obaja sa milujete a rovnako tak by ste sa mali aj pochopiť. Ty chápeš ju a ona by mala pochopiť teba. Neviem to posúdiť, lebo ju nepoznám, ale existujú len 2 možnosti : priznanie alebo čakanie (či ma niekto predbehne). Výsledok v oboch prípadoch nemusí dopadnúť podľa tvojich predstáv. Uvedom si však, že svoje slová už nevezmeš späť. Je to ťažké rozhodnutie a musíš ho urobiť len ty sám. V tom ti nepomôžu naše rady. Držím ti palce.
Ak je vsetko od dana pisane realne, reagujem:
pre vsetkych, ktori o jeho manzelke napisali, ze je sebecka - viete detaily, cim si presla? nie, tak prepacte mi ten vyraz, ale drzte huby. Pokial si nieco take neprezijete, resp. nepracujete s ludmi, ktori nieco tymto smerom prezili, aj empatia je vam zbytocna. Nepochopite. Dan vedel, do coho ide.
A mily Dan, nebud hlupak, a zene nic nehovor, viac ublizis ako dobre urobis. Ty si potrebujes "ocistit" vlastne svedomie, nic viac. Nechaj to volne plynut, ak sa to zena dozvie, potom to ries.
Nejde o zname "zapierat, zapierat, zapierat", ale o to, co tym svojim priznanim sposobis. Zene, o ktorej tu tvrdis, ako ju milujes. Tak ju nechaj v tom, ako ju velmi milujes - a svedomie si spytuj sam, pri kamaratovi, na nete a podobne. Nie pri zene.
A ked jej to povies, tak sa bude trapit este viac.
Dan - daj vediet, ako to dopadlo, neviem preco, ale myslim si, ze toto by ju aj mohlo nakopnut na sebe pracovat, na kazdej traume sa da aspon ciastocne popracovat, a ked je inak zdrava, urcite aj ona ma sexualne tuzby a fakt, je skoda, aby si to kazdy riesil sam
V prvom rade sa chcem poďakovať všetkým za rady, manželke to asi budem musieť povedať. Pre tých čo tvrdia, že téma je vymyslená len preto, lebo majú pocit, že bez sexu sa žiť nedá ak je človek zdravý - tak aj ked som to nechcel takto dopodrobna oznamovať - slovo masturbácia vám asi nič nehovorí? Samozrejme, že pre dospelého chlapa je to takto ťažké, ale svoju manželku milujem a milovať budem, my sme sa snažili náš problém riešiť, avšak bezúspešne. Keby som si našiel inú ženu, nebolo by to voči nej fér, pretože by som aj tak stále miloval svoju manjželku, ktorá mi dáva úplne všetko, okrem sexu. Viem, že aj ju to trápi, ale nedávam už veľkú nádej tomu, že by sa to zmenilo. Nechcem hádzať vinu na mňa ani na manželku ani na nikoho, ale myslím, že človek by mal niesť následky svojich činov, takže manželke asi budem musieť povedať čo sa stalo, asi to bude lepšie ked sa to dozvie odo, ako by sa to mala dozvedieť od niekoho iného.
Chybu robi jedine manzelka, ze s nim nesexuje. Ak su taki stastni, tak by to malo byt normalne. Ale k tomu sa ani vela neda co povedat, fake?
Monitaaa tvoj názor je mi ukradnutý a vôbec by som ťa neodsudzovala, keby si žila svoj život podľa svojich vlastných predsáv tak, ako ty súdiš prispievatela, že si žije podľa tých svojich (a ako sám tvrdí, je vo svojom zväzku šťastný, čo sa nedá povedať o mnohých iných, podľa teba "plnohodnotných") On si totiž nepýtal radu, ako má vyzerať manželstvo, aké má funkcie a či má mať deti. Takže tvoj príspevok bol trochu odveci.
Koniec, tu každý s prispievateĺov povedal logicky kus pravdy... p:s- a mi sa nehádame, len konštatujeme a konštruktívne debatujeme. Ešte tak háda´t sa v kres´tanský sviatok, to by nám chýbalo. Pekný zbytok dňa Vám milé dámy a páni želám, pálim od PC do prírody.