Prosím o radu. Dopredu ďakujem všetkým, ktorý si to prečítajú a poradia. Som 10 rokov ženatý. Manželku neskutočne milujem. Náš vzťah a aj naše manželstvo je bez sexu, pretože moja manželka vyrastala v katolíckej rodine a jej otec bol fanatik a navyše úchyl, ktorý zneužíval ju aj jej staršieho brata a to jej spôsobilo takú traumu, že napriek návštevám psychológa, psychiatra a sexuológa sme nikdy nemali pohlavný styk. Napriek tomu neľutujem jedinú chvíľu strávenú s ňou a neskutočne ju milujem. Bohužial, na jednej firemnej akcii som sa dosť pripil a podviedol som manželku s jednou kolegyňou. Viac ako 10 rokov som nespal so ženou a táto kolegyňa sa ma pokúšala zviesť viac ako rok a bohužial sa jej to aj podarilo ... Teraz neviem ako ďalej.
Máme nádherné fungujúce manželstvo a naozaj ju milujem viac ako kohokolvek iného. Najhoršie je, že tá kolegyňa si po tej spoločnej noci začala robiť veľké nádeje a snaží sa ma získať ešte viac ako predtým, hoci som sa jej pokúšal už viackrát vysvetliť, že to bola chyba. Mám to manželke povedať? Alebo bude lepšie mlčať? Nechcem jej ublížiť ...
Spravil som chybu a teraz neviem čo ďalej
sivka, to hovoríš teraz, ale ak sa ti to naozaj stane, budeš rozmýšľať trochu ináč. Keď ti milovaný človek spôsobí takú bolesť, veľmi ťažko sa to odpúšťa. Možno by si sa aj snažila, ale pravdepodobne na to bude aj tak stále myslieť a budeš podozrievavejšia keď niekam pôjde bez teba...
Jednoducho nevera úplne zmení celý váš vzťah. Sú prípady, kedy je vzťah údajne lepší (aj keď tomu veľmi neverím), ale väčšinou na nevere vzťah stroskotá. V manželstve je to ale iné, tam už sú spojení trochu iným zväzkom ako pri chodení.
Celé je to veľmi ťažké rozhodnúť, či jej to povedať, alebo nie... V každom prípade by ste to mali opäť začať riešiť, lebo z tvojho pošmyknutia je jasné, že ti tento vzťah nevyhovuje a je to úplne pochopiteľné. V každom prípade je lepšie, ak by to počula od teba, lebo ktovie čoho je tá tvoja kolegyňa schopná.
sivka naozaj si myslíš, že by si to ustála a odpustila? Zabudnúť by si zabudla ale určite by si neodpustila! A vôbec podľa mňa nie je pravda, že ak sa to dozvie od tretej osoby, že je nevera menej bolestivá ako keď sa to dozvie od niekoho milovaného. No v samej podstate máš asi pravdu ale nevieš tomu človeku skutočne poradiť.
anjelik* ja osobne sa prikláňam skôr k Tvojej rade no DanDan ja Ti predsa poradím - vypýtaj si peniaze, že si chceš zaplatiť prostitútku alebo sa jednoducho zober a povedz, že ideš do bordelu! Uvidíš ako sa veci pohnú. No v prvom rade sa skús doma so ženou porozprávať a hlavne na nejakú chvíľu skús umlčať tú kolegyňu.
Ahoj, napisem to teraz ja z pohladu zeny. Mam velmi pekny vztah z priatelom, da sa povedat podobny ako Ty s manzelkou, teda bez toho problemu sexualneho - aj ked tiez spolu nespavame :) Ale len zatial. Keby ma priatel podviedol, ale za takych okolnosti ako Ty, bolo by to pre mna hrozne, strasne. Ale milujem ho a keby mi ukazoval, ze ma miluje,...proste keby bol po nevere taky ako ty, odpustila by som mu to. Mal by to sice trosku tazsie, lebo by musel znovu zacat bojovat o moje srdce, ale ten boj presvedci zenu ze mu za to stoji. A ak by som sa to neskor dozvedela od inej zeny, ten pocit, ze my 2 to uz mame medzi sebou vyriesene, by bol na nezaplatenie. Tym ze jej to nepovies,len odsuvas problem, ktory sa neskor stane tazsim a mozno neriesitelnym. Lebo keby sa to dozvedela od inych, vedela by ze to zatajujes a mala by dojem ze si ju cely cas klamal a aj pocas bojov o jej srdce by ti neverila velmi, lebo si nemal odvahu jej to sam povedat. proste, ta dovera medzi vami je nadherna a vybudovana. toto nou sice odtrasie, ale viac by nou otriaslo vedome klamanie dlhy cas ako chvilkova nevera, ktora prebehla bez planu a ktora je tak lutovana
Dan, z toho, čo si o sebe napísal a aj o svojom vzťahu s manželkou, nemám pocit, že by si v tomto smere chcel čokoľvek riešiť. :o) Ty si spokojný vo vzťahu takom, aký máš. Evidentne si podľa seba vyskúšal všetko, keďže si napísal, že ak sa schyľuje k sexu, manželka utečie. Jediný problém, ktorý máš, je kolegyňa. Manželku by som neriešila, riešila by som ju. S ňou sa musíš skontaktovať a zistiť, prečo ti nechce dať pokoj, prečo má potrebu všetko povedať. Urazená žena vie byť zákerná, tak by som na tvojom mieste veeeľmi opatrne volila slová. A rozhodne by som urobila všetko pre to, aby som je zatvorila ústa. Manželke by som nepovedala nič. Tiež má pocit, že váš vzťah je presne taký, aký ty chceš, keďže nič neriešiš a si spokojný. :o) Aspoň navonok. ;o)
Nefinka,
tu nejde o neveru. Ak s nim manzelka sex nikdy nemala, tak to nie je nevera. Nemozes byt sexualne neverny niekomu, s kym ziadny sexualny vztah nemas. Ale kludne si sem pis tie svoje nezmysly dalej, ak ta to bavi.
ak to manželke povieš:-môžeš ju stratiť --môžete s tou abstinenciou niečo robiť a posunúť sa v jej riešení ďalej.
ak to manželke NEpovieš:-tiež ju môžeš stratiť (keď sa o tom dozvie od niekoho iného) --budete žiť šťastne ako doteraz (a ty budeš pár rokov tŕpnuť, kedy tej kolegyni prepne a bude ju kontaktovať).
Pozri, je možné, že tá nevera vyburcuje tvoju manželku k tomu, aby KONEČNE niečo so sebou robila. Neni to normálne, aby si prinášal takúto obeť vo vzťahu. Otázka je, či TY chceš niečo vo vzťahu meniť, alebo žiť tak ako doteraz. Ak nechceš, nehovor jej to.
nefinka no konečne len mu poraď čo má robiť? Ja by som totiž nevedel. Pretože ak jej to povie tá ,,fúria,, z práce tak...
ziadna zena neprekusne neveru..
plus si myslim,ze ked jej to povies, bude sa cítit este viacej menejcenná ako doteraz
Manzelke nic nehovor a ak mas k sebe trochu ucty, tak ju nechas a najdes si druhu. Ak take manzelstvo moze byt plnohodnotne, tak ja som papez.
toto je take, no neviem, mas tu polahcujuce okolnosti, ako bol si opity a si 10 rokov bez sexu, samozrejme, ze nevera nie je spravna, ale, bud sa s tým zmier a nehovor jej to, alebo jej povedz a mozno ju to nakopne k tomu, aby zacala na sebe pracovat na tej svojej traume, lebo neviem, aky vztah budete mat dalej