Spravil som chybu a teraz neviem čo ďalej

Príspevok v téme: Spravil som chybu a teraz neviem čo ďalej
DanDan

Prosím o radu. Dopredu ďakujem všetkým, ktorý si to prečítajú a poradia. Som 10 rokov ženatý. Manželku neskutočne milujem. Náš vzťah a aj naše manželstvo je bez sexu, pretože moja manželka vyrastala v katolíckej rodine a jej otec bol fanatik a navyše úchyl, ktorý zneužíval ju aj jej staršieho brata a to jej spôsobilo takú traumu, že napriek návštevám psychológa, psychiatra a sexuológa sme nikdy nemali pohlavný styk. Napriek tomu neľutujem jedinú chvíľu strávenú s ňou a neskutočne ju milujem. Bohužial, na jednej firemnej akcii som sa dosť pripil a podviedol som manželku s jednou kolegyňou. Viac ako 10 rokov som nespal so ženou a táto kolegyňa sa ma pokúšala zviesť viac ako rok a bohužial sa jej to aj podarilo ... Teraz neviem ako ďalej.
Máme nádherné fungujúce manželstvo a naozaj ju milujem viac ako kohokolvek iného. Najhoršie je, že tá kolegyňa si po tej spoločnej noci začala robiť veľké nádeje a snaží sa ma získať ešte viac ako predtým, hoci som sa jej pokúšal už viackrát vysvetliť, že to bola chyba. Mám to manželke povedať? Alebo bude lepšie mlčať? Nechcem jej ublížiť ...

PoPotvorka

Dan... ty tak pekne o nej pises ,az uvazujem ,ze by bola skoda ranit ju tvojou vypovedou o nevere .... no ak sa rozhodnes mlcat ,budes sa musiet zozierat sam a ak sa rozhodnes povedat jej pravdu ocakavaj i to najhorsie ,tak isto je pravdepodobne ,ze to zvladnete a vas vztah to utuzi
nechcem ti tu pisat ,ze prave TATO moja rada je ta ,podla ktorej by si sa mal zariadit ,pretoze v tejto situacii sa musis rozhodnut TY - TY sam musis vediet ,co ti kaze tvoje srdiecko a co je pre tvoju partnerku najlepsie :)

aaaa este nieco Dan ,krasne sa po tebe cita ....je tak strasne citit ako si zalasovany (je to tak pekne) .... a radu Vemena poriadne "poprezuvaj" ,lebo ono je tak trosku z nejakeho dovodu proti nam zenam, skoro v kazdej teme kam napise sme to prave MY tie potvory :)))

orol

Kedysi som čítal, že niektoré kmene, či "národy" sa milujú výlučne len vtedy, keď chcú splodiť život... inak majú abstinenciu a pokojný a šťastný život. P.s- no ale tu by sa to len všetko je...o a tr...o a vzťahy stoja aj tak zahov.o - však áno :-o))

Vemeno

Mimulus,

myslim si, ze ina cesta nie je. Ta druha je urcite velmi zakerna a ak za nou nepojde, tak sa ho rozhodne znicit.

DanDan nie je ten, co by mal za chybu platit. Jeho zena by mohla byt rada, ze s nou tolko rokov vydrzal A v ziadnom pripade by sa nemala hrat na urazenu, alebo nejak ponizenu. Dokonca by este mohla byt rada, ze si DanDan nasiel sposob ako s nou vydrzat bez sexu.

Mimulus

Vemeno nechcem povedať, že radíš zle ale ŽIADNA žena nepochopí neveru a už vôbec ju nedokáže odpustiť!!! A ani muž!!! Zabudnúť to áno ale dôvera je už definitívne v....

Vemeno

Skor, alebo neskor sa to aj tak prevali a tvoja zena to zisti. Kludne to povedz svojej zene. Ak nepochopi, ze si jednoducho sex potreboval, tak ta nemiluje a nemas co lutovat. Ak to pochopi, tak len dobre. Stihacku idaj za sexualne obtazovanie pri najblizsej prilezitosti.

Sejla

DanDan hoci ti neviem poradiť, čo by bolo vhodnejšie, myslím, že si úžasný chlap, takých je už málo. Máš môj obdiv.

DanDan

Takže - PoPotvorka ja som nepredstieral, že som šťastný - ja naozaj som šťastný - v manželstve máme jediný problém - sex. A nezdá sa mi vôbec správne rozvádzať sa s niekým koho milujem kvôli sexu. Pretože s inou ženou by som možno mal skvelý sex ale neboli by tam tie city a také psychické porozumenie ako s mojou manželkou. A žiadna žena mi nevytvorí taký domov ako moja manželka. A nikdy by som nedokázal milovať inú ženu, pretože s manželkou máme tolko krásnych zážitkov a podobne, že by som na ňu stále myslel a miloval ju. Bol som v mladosti veľa krát zamilovaný, ale po nejakom čase to vždy opadlo. Iba pri mojej manželke sa cítim zamilovaný aj teraz po rokoch.

vinea

Dan...myslím, že by si jej to mal povedať. Už len kvôli tomu, že súdiac tú stíhačku, tak taká využije všetko, aby Ťa "získala" a pôjde aj cez mŕtvoly. Takže si myslím, že by sa uchýlila aj k tomu, že Tvoju ženu vyhľadá a buď jej to osobne povie, alebo jej to napíše, či pošle ako anonym...či sprostredkovane sa o to postará (povie to zámerne niekomu, cez ktorý zdroj sa to posunie ďalej až ku Tvojej žene).

No a k tomu "problému"....uff, máš ju isto veľmi nesmierne rád, miluješ ju, keď si dokážeš odopierať niečo takéto..
No uvedom si aj Ty, že problém je v nej....a ak sama nechce, tak jej nepomôžu žiadni lekári ako si už písal, kto všetko to už riešil (psychológ psychiater sexuológ)
Je veľa prípadov (zneužívanie znásilňovanie atd atd) čo sa "bežne" dejú...a každý jedinec sa s tým vyrovnáva rôzne, individuálne a po svojom.....no ona má niečo, čo tiež nie každý má. Má Teba, Tvoje pochopenie podporu lásku, to že to o nej vieš atd atd a stojíš pri nej, si s ňou....takže o to ľahšie by to mala mať v prekonávaní spoločne s Tebou....čím ďalej to však pretrváva a nerieši to, tým to bude ešte horšie..
A myslím si, že kompenzovanie cez domácnosť varenie Ti uspokojenie intímnych potrieb nenahradí...veď toto je aj pre iné a ešte oooveľa viaac normálka čo ona akože robí aby Ti to kompenzovala....no aspoň pre mňa hej. Neviem, koľko máš rokov, ale zas ľudia majú svoje potreby atd do vysokého veku a hej, človek sa naučí žiť rôzne...je to však na Vás dvoch, no nezdá sa mi, že ona voči Tebe je tak ústretová a fér - ako si Ty voči nej....skôr si myslím, že jej to aj takto vyhovuje, zvykla si už takto žiť a už to ani meniť nechce
Proste človek sa musí rozhodnúť ako ďalej a bojovať...lebo život je skôr boj. No to ona musí chcieť a myslím, že ona ani bojovať nechce (lebo nemá dôvod a myslím, že Ty si jej to veľmi uľahčil).