Prosím o radu. Dopredu ďakujem všetkým, ktorý si to prečítajú a poradia. Som 10 rokov ženatý. Manželku neskutočne milujem. Náš vzťah a aj naše manželstvo je bez sexu, pretože moja manželka vyrastala v katolíckej rodine a jej otec bol fanatik a navyše úchyl, ktorý zneužíval ju aj jej staršieho brata a to jej spôsobilo takú traumu, že napriek návštevám psychológa, psychiatra a sexuológa sme nikdy nemali pohlavný styk. Napriek tomu neľutujem jedinú chvíľu strávenú s ňou a neskutočne ju milujem. Bohužial, na jednej firemnej akcii som sa dosť pripil a podviedol som manželku s jednou kolegyňou. Viac ako 10 rokov som nespal so ženou a táto kolegyňa sa ma pokúšala zviesť viac ako rok a bohužial sa jej to aj podarilo ... Teraz neviem ako ďalej.
Máme nádherné fungujúce manželstvo a naozaj ju milujem viac ako kohokolvek iného. Najhoršie je, že tá kolegyňa si po tej spoločnej noci začala robiť veľké nádeje a snaží sa ma získať ešte viac ako predtým, hoci som sa jej pokúšal už viackrát vysvetliť, že to bola chyba. Mám to manželke povedať? Alebo bude lepšie mlčať? Nechcem jej ublížiť ...
Spravil som chybu a teraz neviem čo ďalej
nechces jej ublizit,ale ona ublizuje tebe..ja viem ma traumu,ale to nie je dobre!byt bez sexu to nie je normalny vztah,ani manzelstvo.a co deti?dohovorili ste sa pred svatbou,ze to takto bude?no mas to tazke,ale neviem ti poradit,ked uz aj psycholog zlyhal;-(si proste chlap a ten potrebuje citit aj inak ako byt milovany!
No neviem, ale myslím, že si to mal riešiť už dávno. Ako to bolo spomenuté, toto je proti prírode, je to neprirodzené, ak ona nie je schopná s tebou spávať a už to trvá 10 rokov, nečudo, že si ju podviedol. Myslím, že žiadny zdravý človek nech je akokoľvek morálny by toto nevydržal.
Toto by mohol byť ten zlom, kedy by ste to už mohli začať riešiť. Alebo by si snáď dokázal takto žiť až do smrti a už ju nikdy viac nepodviesť?
To nebola Tvoja chyba ktorú si spravil ale jej chyba tak s tým niečo rob!!! Nemôžeš mať manželku ktorú ľúbiš a pritom spávaš s inými!
ako mozte mat fungujuce manzelstvo bez sexu a ona je z inej planety ???
marrisa konečne niekto napísal aby si to nehovoril. No ale s tou traumou treba niečo robiť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ak je tvoja manzelka realne zmyslajuca, tak jej bolo uz daavno jasne, ze jedneho dna ju podvedies. Lebo byt bez sexu tolku dobu nie je ani zdrave a skoro nemozne.
A tvojej manzelke by som to nehovorila, lebo ide predovsetkym o ulavenie tvojmu svedomiu a je pravdepodobne ze by sa nakoniec za to citila vinna...a verim ze to pre nu uz celkovo nie je uplne lahke, s jej minulostou.
No trvala by som na pokusoch o prekonanie traumy. Lebo ked ona nemoze byt plnohodnotnou manzelkou, nemoze cakat plnohodnotneho (verneho) manzela.
Ked máte taký úžasný vzťah, určite pochopi čo sa stalo.
takisto si myslim, ze tvoja zena je egoista /v prípade, ze tato tema nie je vymyslena/.
trauma z detstva sa da ospravedlnit nejaku dobu, ale nie, ze byt 10rocne manzelstvo bez sexu, to proste nemôze od teba ocakavat..ak hej, tak sa nemala vôbec vydavat..
skusil si sa s nou na temu sexu porozpravat alebo sa aspon postupne o nieco snazit?
takto podla mna nedokazes fungovat a v tvojom pripade sa absolutne nedivim, ze si podlahol inej, to by asi kazdy..
nemozes byt do smrti bez sexu. pokial si normalny zdravy clovek tak je to proti prirode. chapem, ze zenu milujes a si tiez len clovek a toto by podla mna nevydrzal ani ten najdokonalejsi manzel.
Po prvykrat pocujem takyto pripad. Myslela som si, ze silne veriaci nespavaju spolu len pred svadbou, ale niektori vidim, ze ani po nej. Chapem, ze tvoja manzelka ma traumu z detstva, ale myslim si, ze po 10 rocnom manzelstve ste nemali ani raz sex, tak to je z jej strany dost egoisticke voci Tebe. Aj ty si len chlap, mas svoje potreby a je normalne, ze raz ju podvedies. Podla mna by si jej to mal urcite povedat. Mala by to pochopit. Ved ona ta drzi taku dobu od seba a ty si mal len potrebu to zo seba dostat. Nic viac to pre teba neznamenalo. Ked ta naozaj miluje, tak to pochopi a odpusti ti. Mali by ste uz zacat riesit tema sex, pretoze podla mojho nazoru nieje to prvorade, ale vedie to k prvoradosti. Tak ti drzim palce