Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??
Invalidný - rozhodnutie
Maoam,v Tvojom prípade to nejde..už je pozde,keď bolo vydané rozhodnutie
Na Slovensku je možné všetko,kamionisti si bežne priplácajú na lepší dôchodok z svojho,pretože majú väčšinou platy málo nad min.mzdu.Podstatná časť ich príjmov je zo zahr.diét,ktoré sú viacnás.vyššie ako slovenské.
Treba mať dobrého informátora z SP,ako mal invalid210..
Zdá sa mi,že podľa novely zákona to doplácanie nedávno trochu sťažili,treba doplatiť aj nemocenské a zdravotné.Každému sa to však neoplatí,u starších by musel byť predbežný prepočet+predpokladaná dĺžka života..
to je zaujimave, ja mam otazku na veciznalych, ak uz niekto na SVK pobera ID a ma ho nizky, moze ho dodatocne zvysit tym, ze by si doplatil odvody z vyssieho vymeriavacieho zakladu a tym padom by mu teoreticky prepocitali ID nanovo a dostaval by vyssiu sumu?
je take nieco na SVK mozne?
..požiadaj o prehodnotenie zdrav.stavu,v prípade,že Ti priznajú nad 70%,budeš dostávať mesačne 1206,30e
invalid210,pokiaľ si zaplatil poistné z vymeriavacieho základu 3076e,máš do 20rokov,stačí mať odrobené menej ako 1rok.Ty si mal "odrobené" 1deň,čím si splnil podmienku nároku na ID.
Vďaka slovenským diletantským zákonom máš právny nárok na "ministerský" dôchodok..
Congratulations !!!
P.S.moja žena dostáva ID(odrobených 33,5roka)poctivých 162,40eura...
no a co ste z nich vydedukovali, kým tam boli?
Lulita, lebo ich zrušil.
mne tie odkazy vobec nejde zobrazit :(
Ale nedal si sem celu tu časť s vypoctom, len ten záver. Pozri si tu časť kde sa píše o výpočte priemerného osobneho mzdového bodu, či tam nezistís v čom je problém. Prípadne to sem prepis alebo odfot.
no nič, tak to nechám už tak, uvidíme čo bude keď sa opýtam ich...