Invalidný - rozhodnutie

Príspevok v téme: Invalidný - rozhodnutie
invalid210

Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??

justiceee

ano, to je ono, diky
nic, no, tvoj pomb by mal by nieco okolo 0.1693, a nie 2.7200. tazko povedat, ako sa to mohlo stat, lebo tie udaje sa tam nahodia a ako vidis, dobu aj poistne mas nahodene spravne. tak neviem ako sa stalo ze tam nabehla taka suma. chod sa s tym opytat a potom daj vediet. resp staci ked tam zavolas, nemusis tam chodit. alebo posli mail.

justicee

Suma invalidného dôchodku poistenca, ktorý má percentuálny pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť o viac ako 70 %, sa určí ako súčin priemerného osobného mzdového bodu, obdobia dôchodkového poistenia získaného ku dňu vzniku nároku na invalidný dôchodok, ku ktorému sa pripočíta obdobie od vzniku nároku na invalidný dôchodok do dovŕšenia dôchodkového veku a aktuálnej dôchodkovej hodnoty

justiceee

§ 236

(1) Príjemca dávky je povinný vrátiť dávku alebo jej časť odo dňa, od ktorého mu nepatrila alebo nepatrila v poskytovanej sume, ak

a) nesplnil povinnosť uloženú týmto zákonom,
b) prijímal dávku alebo jej časť, hoci vedel alebo musel z okolností predpokladať, že sa vyplatila neprávom alebo vo vyššej sume, ako patrila, alebo
c) vedome inak spôsobil, že dávka alebo jej časť sa vyplatila neprávom alebo vo vyššej sume, ako patrila.