Invalidný - rozhodnutie

Príspevok v téme: Invalidný - rozhodnutie
invalid210

Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??

justiceee

Suma invalidného dôchodku poistenca, ktorý má percentuálny pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť najviac o 70 %, sa určí ako súčin percentuálneho poklesu schopnosti poistenca vykonávať zárobkovú činnosť, priemerného osobného mzdového bodu, obdobia dôchodkového poistenia získaného ku dňu vzniku nároku na invalidný dôchodok, ku ktorému sa pripočíta obdobie od vzniku nároku na invalidný dôchodok do dovŕšenia dôchodkového veku, a aktuálnej dôchodkovej hodnoty; § 63 ods. 1 tretia veta a štvrtá veta platia rovnako.

justiceee

v pouceni nic take nie je. ale kazdy zo zakona je povinny poznat vsetky zakony, haha. a ak sa vyskytne chyba, dostal si rozhodnutie, mal si si to vsimnut. ak si si to aj nevsimol a zisti sa to, aj tak si povinny to vratit, lebo ti to nepatri.

kabel

justiceee, podla mna tie roky sa pri invalidoch pocitaju tymto sposobom len vtedy, ked sa vypocitava ich starobny dochodok. Videla som nejake rozhodnutia a tam boli len odpracovane roky uvedene (?) -ak sa dobre pamatam.

kabel

invalid, veru tak :-D
Oni na to pridu a cim neskor, tym horsie pre teba, lebo mas podla mna v pouceni napisane, ze akonahle zistis nejaku nezrovnalost, si POVINNY toto socialnej poistovni oznamit, inak sa dopustas podvodu, ci take nieco.

invalid210

Takže takto, tak sa môžem rozlúčiť z mojimi vyše 3700 eurami hehe. Ach jaj, tak nič, zase budem len chudobním. A chcem sa spýtať, to mi zase budú musieť posielať nové rozhodnutie?? tak to sa zsae predlži...