Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??
Invalidný - rozhodnutie
maoam,aj inde majú super zákony
v Nemecku stačí byť ministrom aj 1deň,a máš nárok na doživotnú ministerskú rentu..
Lulita, ak je to tak, tak chalan, ktory nikdy nepracoval, ma 20r bude mat ID vyse 570e a to je len ciastocny Id...wow...mate super zakony na SVK ;DD
ID,ten vymeriavací základ uviedol invalid210..
je to tak, ako pise nick "bodka"...mlady vyuzil dieru v zakone
justicee,tento spôsob výpočtu vysokých ID platí od 1.1.2004 až doteraz
Max.OMB pre tento rok je2,72,na budúci rok bude o málo nižší..neviem,čo sa Ti nepáči
je to tak ako som to predpokladala, tym padom mu to patri, nie je jeho chyba, ze su kalkulacky sp nastavene ako su :p
Kde si zobral ten vymeravací základ, keďže tento mladý chalan ešte nepracoval a na stránke soc. poistovne je to jarne rozpísané,takže justiceee má pravdu.
to sa hentak nerata.
uz som to tu parkrat rozpisovala, viackrat nebudem, kto chce nech si pohlada...
Nie, ale dôchodok sa môže spätne vyplatiť max tri roky. Čiže ak ti priznali dôchodok v roku 2007 a ty teraz doplatis, zmenu ti spravia, ale doplatia ti vyššiu sumu len za posledné tri roky, tj od roku 2009;
Z dostupných údajov invalida210(vym.základ 3076e,pripočít.obdobie 42r.,45%invalidita):
3-1.25=1,75x84%=2,72
2,72x9,8182x42rokov=1121,63e+valorizácia 3,3%=1158,64
1158,64x45%invalidita=521,39eura
...možno mu rátali viac ako 42rokov,plný počet je 62-15=47rokov,potom to pasuje